krikscioniu degradacija ir europos galas
ZaZaMbA
As cia esu naujokas, taigi sveiki visi
Ka manot apie tai? Pastaruoju metu Europoje, o ir kitur pasaulyje pastebima smarki moraline degradacija, krikscionisku ir seimos vertybiu praradimas, kurio pasekme - gimstamumo sumazejimas, del kurio kyla masine musulmonu imigracija i Europa. Jau prognozuojama, kad XXI a. pabaigoje Europa, o kartu ir Lietuva bus musulmoniska. Kaip manot, ar imanoma tam uzkirsti kelia, o jei imanoma, tai kaip???

Ka manot apie tai? Pastaruoju metu Europoje, o ir kitur pasaulyje pastebima smarki moraline degradacija, krikscionisku ir seimos vertybiu praradimas, kurio pasekme - gimstamumo sumazejimas, del kurio kyla masine musulmonu imigracija i Europa. Jau prognozuojama, kad XXI a. pabaigoje Europa, o kartu ir Lietuva bus musulmoniska. Kaip manot, ar imanoma tam uzkirsti kelia, o jei imanoma, tai kaip???
medis
gimstamumo mazejimas daznai suvedamas i ekonominius dalykus. t.y. zmones gimdo maziau, nes labiau uztikrinti savo ateitimi, jiems nereikia, kad kazkas juos senatveje islaikytu, maitintu, rupintusi, nes tai suteikia valstybe. beto, vis labiau kyla ta kartele, kuri neleidzia zmogui tureti daug vaiku, nes jis/ji bijo jog nesugebes jiems duoti kazkokiu visuomeneje pripazintu dalyku, sotaus ir pilnavercio gyvenimo, o be to ju atzalos auks nelaimingos ir t.t.
man asmeniskai, tai gan keistas poziuris
zmones tampa siektiek savanaudziai, masto daugiau apie save, va, pabaigsiu universiteta, tada jau bus ir seima... va, pakilsiu karjeros laipteliu, tada jau jau. 
pats esu is 5 asmenu seimos, gimes tuo metu, kai tevai buvo dar studentai ir... nieko tokio
manau, kad vaikams tikrai nereikia kazkokiu ipatingu dalyku ar salygu.. jiems reikia tik daug meiles
meile juk visagale, a'ne? 
gerai.. mazos seimos, truksta zmoniu, valstybei reikia darbo jegos, dideja imigracija...
sunku pasakyti ar mus uzplus musulmonai.. bet jie irgi zmones
pazystu visokiu tikejimu zmones ir manau, kad geris ir meile yra svarbiausia. nieko blogo, jeigu tavo draugas bus musulmonas... juk krikscionybes esme - meile ir niekaip kitaip neparodysi kitam, kad esi krikscionis, tiktai per meile.
galima paklausti, kaip tu elgiesi su aplink esanciais ateistais? arba gal pazysti kokio kito tikejimo zmoniu? ar esi aktyvus krikscionis? ar giliniesi is sneki apie tai su draugais?
arba kitaip: kokia gresme matai musulmonuose?
man asmeniskai, tai gan keistas poziuris
zmones tampa siektiek savanaudziai, masto daugiau apie save, va, pabaigsiu universiteta, tada jau bus ir seima... va, pakilsiu karjeros laipteliu, tada jau jau. 
pats esu is 5 asmenu seimos, gimes tuo metu, kai tevai buvo dar studentai ir... nieko tokio

manau, kad vaikams tikrai nereikia kazkokiu ipatingu dalyku ar salygu.. jiems reikia tik daug meiles
meile juk visagale, a'ne? 
gerai.. mazos seimos, truksta zmoniu, valstybei reikia darbo jegos, dideja imigracija...
sunku pasakyti ar mus uzplus musulmonai.. bet jie irgi zmones
pazystu visokiu tikejimu zmones ir manau, kad geris ir meile yra svarbiausia. nieko blogo, jeigu tavo draugas bus musulmonas... juk krikscionybes esme - meile ir niekaip kitaip neparodysi kitam, kad esi krikscionis, tiktai per meile.galima paklausti, kaip tu elgiesi su aplink esanciais ateistais? arba gal pazysti kokio kito tikejimo zmoniu? ar esi aktyvus krikscionis? ar giliniesi is sneki apie tai su draugais?
arba kitaip: kokia gresme matai musulmonuose?
ZaZaMbA
oi, buvau toki ilga pasisakyma parases, bet smigo internetas ir dabar reik rasyt viska is naujo...
Taigi, aktyviu krikscionimi tapau neseniai. Nezinau kaip atsitiko, kad staiga atradau savyje religingumo jausma
Man 19 metu, ir iki siol man religija nebuvo svarbi. Mano tevai nera itin religingi, aisku nuvesdavo mane i baznycia per sventes, prie pirmos komunijos, ispazinties, taciau turbut ne tiek is didelio religingumo, kiek del to, kad "taip reikia, visi taip daro..." Toks poziuris siais laikais budingas daugeliui lietuviu - tam daug itakos padare sovietmetis. taciau dabar galiu pasakyti, kad gyvenimas tikint i Dieva yra daug pilnavertiskesnis, ne vien "plaukimas pasroviui"
Su draugais ar tevais apie religija itin nediskutuoju, nes, prisipazinsiu, religingu tapau ne per seniausiai ir dar nesu "pasikaustes" krikscionis
taciau labai domiuosi, skaitau Biblija, religinius straipsnius ir tikiuosi si savo trukuma istaisyti. I ateistus ziuriu normaliai. aisku, jie nuklyde nuo tikrojo kelio, bet ar jie kalti? Tokia visuomene. Juk Lietuvoje (ir ne tik) dabar beveik visi pusiau ateistai...

Taigi, aktyviu krikscionimi tapau neseniai. Nezinau kaip atsitiko, kad staiga atradau savyje religingumo jausma
Man 19 metu, ir iki siol man religija nebuvo svarbi. Mano tevai nera itin religingi, aisku nuvesdavo mane i baznycia per sventes, prie pirmos komunijos, ispazinties, taciau turbut ne tiek is didelio religingumo, kiek del to, kad "taip reikia, visi taip daro..." Toks poziuris siais laikais budingas daugeliui lietuviu - tam daug itakos padare sovietmetis. taciau dabar galiu pasakyti, kad gyvenimas tikint i Dieva yra daug pilnavertiskesnis, ne vien "plaukimas pasroviui"
Su draugais ar tevais apie religija itin nediskutuoju, nes, prisipazinsiu, religingu tapau ne per seniausiai ir dar nesu "pasikaustes" krikscionis
taciau labai domiuosi, skaitau Biblija, religinius straipsnius ir tikiuosi si savo trukuma istaisyti. I ateistus ziuriu normaliai. aisku, jie nuklyde nuo tikrojo kelio, bet ar jie kalti? Tokia visuomene. Juk Lietuvoje (ir ne tik) dabar beveik visi pusiau ateistai...ZaZaMbA
O dabar apie musulmonus
Tai, kas vyksta Europoje, yra siaubinga, taciau mazai kas suvokia sios problemos masta ir galimas pasekmes. Kaip zmones, suprantancius kas vyksta ir netylincius, galiu ivardinti prancuzu nacionalista J. M. Le Penna, naujaji popieziu Benedikta XVI ir... viskas. Gal ir yra daugiau, bet as nezinau. Naujasis popiezius Benediktas XVI pasake taiklia fraze: "visuomene, kurioje nebelieka vietos Dievui, pati save susinaikina". Kaip pirstu i aki... Argi tai netinka Europos civilizacijai? Is ES konstitucijos isbraukta Dievo savoka, legalizuojamos homosexualu santuokos, abortai (tai juk zmogzudyste!!!) ir kiti panasus dalykai. Isigali paleistuvyste ir egoizmas, del to ir mazeja gimstamumas. Tikra tiesa, vaikams nereikia dideliu turtu, jiems reikia meiles. Taciau siuolaikine visuomene to jau nesupranta. europieciai (tame tarpe ir lietuviai) nyksta, o tai sudaro puikias salygas musulmonams plesti savo religija ir teritorija. Europa nepajegi tam pasipriesinti, nes ar gali musulmonams, turintiems tvirtas moralines ir visuomenes normas, pasipriesinti bestubure Europa, neturinti jokiu vertybiu, isskyrus pinigus ir abejotina "individo laisve"? negali!!! Mano nuomone tokia, kad vienintelis budas tam uzkirsti kelia - atgaivinti mirstancia krikscionybe ir morales vertybiu sistema. Tuo pirmiausiai turetu susirupinti vyriausybes, nes paprastiems zmonems dazniausiai dzin... Tai turetu buti vykdoma per svietima ir ziniasklaida, kad mokyklose pirmiausia butu tinkamai ugdoma jaunoji karta, kuriu vis maziau, ir kad telike matytumem ne visokias slykstynes, o moralizuojancias, religinguma ir patriotizma ugdancias laidas. Aisku, kazin ar tai imanoma, bet tai vienintelis kelias. Kitas kazin ar yra... O priesingu atveju - mums galas istorija parode ne viena toki atveji. Prisiminkime moraline degradacija ir gyventoju depopuliacija Romos imperijoje. Kuo tai baigesi???....
Beje, musulmonai ne prastesni uz mus - visi sukurti pagal dievo paveiksla. Taciau jie turi savo kampeli zemeje, o mes turim savo...

Tai, kas vyksta Europoje, yra siaubinga, taciau mazai kas suvokia sios problemos masta ir galimas pasekmes. Kaip zmones, suprantancius kas vyksta ir netylincius, galiu ivardinti prancuzu nacionalista J. M. Le Penna, naujaji popieziu Benedikta XVI ir... viskas. Gal ir yra daugiau, bet as nezinau. Naujasis popiezius Benediktas XVI pasake taiklia fraze: "visuomene, kurioje nebelieka vietos Dievui, pati save susinaikina". Kaip pirstu i aki... Argi tai netinka Europos civilizacijai? Is ES konstitucijos isbraukta Dievo savoka, legalizuojamos homosexualu santuokos, abortai (tai juk zmogzudyste!!!) ir kiti panasus dalykai. Isigali paleistuvyste ir egoizmas, del to ir mazeja gimstamumas. Tikra tiesa, vaikams nereikia dideliu turtu, jiems reikia meiles. Taciau siuolaikine visuomene to jau nesupranta. europieciai (tame tarpe ir lietuviai) nyksta, o tai sudaro puikias salygas musulmonams plesti savo religija ir teritorija. Europa nepajegi tam pasipriesinti, nes ar gali musulmonams, turintiems tvirtas moralines ir visuomenes normas, pasipriesinti bestubure Europa, neturinti jokiu vertybiu, isskyrus pinigus ir abejotina "individo laisve"? negali!!! Mano nuomone tokia, kad vienintelis budas tam uzkirsti kelia - atgaivinti mirstancia krikscionybe ir morales vertybiu sistema. Tuo pirmiausiai turetu susirupinti vyriausybes, nes paprastiems zmonems dazniausiai dzin... Tai turetu buti vykdoma per svietima ir ziniasklaida, kad mokyklose pirmiausia butu tinkamai ugdoma jaunoji karta, kuriu vis maziau, ir kad telike matytumem ne visokias slykstynes, o moralizuojancias, religinguma ir patriotizma ugdancias laidas. Aisku, kazin ar tai imanoma, bet tai vienintelis kelias. Kitas kazin ar yra... O priesingu atveju - mums galas istorija parode ne viena toki atveji. Prisiminkime moraline degradacija ir gyventoju depopuliacija Romos imperijoje. Kuo tai baigesi???....
Beje, musulmonai ne prastesni uz mus - visi sukurti pagal dievo paveiksla. Taciau jie turi savo kampeli zemeje, o mes turim savo...
medis
tema gili kaip bedugne 
trumpiausias variantas, kuris atejo i galva, yra toks:
Apr 7,9 raso:
"Paskui aš regėjau: štai milžiniška minia, kurios niekas negalėjo suskaičiuoti, iš visų giminių, genčių, tautų ir kalbų. Visi stovėjo priešais sostą ir Avinėlio akivaizdoje, apsisiautę baltais drabužiais, su palmių šakomis rankose"
matome, kad iki pat pasaulio galo visose tautose ir tarp visu kalbu bus milziniskos minios krikscioniu... pasitikekime Dievu
truputi truksta laiko.. pribegsiu veliau ir parasysiu kitus pamastymus.

trumpiausias variantas, kuris atejo i galva, yra toks:
Apr 7,9 raso:
"Paskui aš regėjau: štai milžiniška minia, kurios niekas negalėjo suskaičiuoti, iš visų giminių, genčių, tautų ir kalbų. Visi stovėjo priešais sostą ir Avinėlio akivaizdoje, apsisiautę baltais drabužiais, su palmių šakomis rankose"
matome, kad iki pat pasaulio galo visose tautose ir tarp visu kalbu bus milziniskos minios krikscioniu... pasitikekime Dievu

truputi truksta laiko.. pribegsiu veliau ir parasysiu kitus pamastymus.
medis
visi mes esame zmones. tai toks pagrindas, kuris vienija visus, nepaisant kulturos, religijos, kalbos ir t.t. todel pirmiausia turetume atsiminti tai ir elgtis su kitais zmogiskai
, kad ir kokie skirtingi jie butu nuo musu.
jeigu pazystamas arba draugas yra kitos religijos, nebutina pirmiausia i tai sutelkti visa demesi. noredami susidraugauti, mes ieskome bendrumu, o ne skirtumu.. tuo paciu ir i skirtumus reikia ziureti su tolerancija ir jais dometis. gal taip atrasime kazka naujo ir savyje.. juk kartais taip buna?
taigi
musulmonai gali buti ir, manau, turi buti musu draugai, net jeigu jie gyvena kaimynysteje ir meldziasi kitam (o ar tikrai kitam? hmm...) Dievui. imigracija bus ir jos nesustabdysime, bet turime tuos naujus zmones priimti ir parodyti jiems geriausia, ka turime. pradzioje, religija galima palikti truputi antrame plane ir padiskutuoti tuo klausimu, kai bus tinkamas metas. parodyti tam pagarba - juk tai svarbus ir asmeniskas dalykas. taigi, viskam savas laikas...
mano nuomone, nereikia nieko bijoti... priesingai, reikia dometis tuo, ko nezinai, dalintis nuomonemis, kalbeti apie tai ir atrasti.. ir niekada nesakyti niekada.
ka jus manote?
, kad ir kokie skirtingi jie butu nuo musu.jeigu pazystamas arba draugas yra kitos religijos, nebutina pirmiausia i tai sutelkti visa demesi. noredami susidraugauti, mes ieskome bendrumu, o ne skirtumu.. tuo paciu ir i skirtumus reikia ziureti su tolerancija ir jais dometis. gal taip atrasime kazka naujo ir savyje.. juk kartais taip buna?

taigi
musulmonai gali buti ir, manau, turi buti musu draugai, net jeigu jie gyvena kaimynysteje ir meldziasi kitam (o ar tikrai kitam? hmm...) Dievui. imigracija bus ir jos nesustabdysime, bet turime tuos naujus zmones priimti ir parodyti jiems geriausia, ka turime. pradzioje, religija galima palikti truputi antrame plane ir padiskutuoti tuo klausimu, kai bus tinkamas metas. parodyti tam pagarba - juk tai svarbus ir asmeniskas dalykas. taigi, viskam savas laikas...mano nuomone, nereikia nieko bijoti... priesingai, reikia dometis tuo, ko nezinai, dalintis nuomonemis, kalbeti apie tai ir atrasti.. ir niekada nesakyti niekada.

ka jus manote?
Slaptas
chebryte, man labai patiko jusu diskusija ir noreciau paklausti, o is jusu ar kas nors daugiau domejosi, kuo skiriasi krikscionybe nuo kitu tikejimu? kaip kad induizmas, ar kita? man dave nemazai atsakymu, vieno zmogaus pastebejimas, kuris daugiau domejosi ktomis religijomis. jei butu idomu galeciau pasidalinti.
ZaZaMbA
Na tai aisku kad labai butu idomu, pasidalink

Slaptas
Daznai atrodo, kad visos religijos yra vienodos, ar ne?
TACIAU daugiau pasidomejus, galima pamatyt toki dalyka, kad daugumoje religiju zmogus turi kazka daryti, kad pasiektu Dieva. Jis turi daryt ta ir ana, kad butu priimtinas Dievui.
TACIAU, ar zmogus gali tai padaryt?ar jis gali buti tiek geras, kad patiktu IDevui? Juk Dievas sventas? ar nors vienas is musu gali tapti sventu pats?
Krikscionybeje yra atvirksciai Dievas pats istiese ranka, per Kristu, zmogui, nes Jis mate, kad pats zmogus negali pasiekti Dievo
. Per musu gerus darbus mes nepasieksime Dievo, kaip kad sako kitos religijos. Todel Dievas atsiunte savo SUNU-Jezu Kristu, kuris viska padare uz mus. Todel Jezus yra tas TILTAS, per kuri galime ateiti pas Dieva ir bendrauti su JUO.
Krikscionybeje tai vadinama malone, Dievas mate, kad zmogus pats nesusitvarkys, bet JIS vis tiek mylejo zmogu ir todel atsiunte savo SUNU, kad nei vienas neprazutu, bet kiekvienas galetu turet rysi su Dievu
.
ar matote skirtuma? ka mastot?
TACIAU daugiau pasidomejus, galima pamatyt toki dalyka, kad daugumoje religiju zmogus turi kazka daryti, kad pasiektu Dieva. Jis turi daryt ta ir ana, kad butu priimtinas Dievui.
TACIAU, ar zmogus gali tai padaryt?ar jis gali buti tiek geras, kad patiktu IDevui? Juk Dievas sventas? ar nors vienas is musu gali tapti sventu pats?
Krikscionybeje yra atvirksciai Dievas pats istiese ranka, per Kristu, zmogui, nes Jis mate, kad pats zmogus negali pasiekti Dievo
. Per musu gerus darbus mes nepasieksime Dievo, kaip kad sako kitos religijos. Todel Dievas atsiunte savo SUNU-Jezu Kristu, kuris viska padare uz mus. Todel Jezus yra tas TILTAS, per kuri galime ateiti pas Dieva ir bendrauti su JUO.Krikscionybeje tai vadinama malone, Dievas mate, kad zmogus pats nesusitvarkys, bet JIS vis tiek mylejo zmogu ir todel atsiunte savo SUNU, kad nei vienas neprazutu, bet kiekvienas galetu turet rysi su Dievu
. ar matote skirtuma? ka mastot?
ZaZaMbA
Geras... Man tai neatejo i galva... taip, is tikruju krikscionybe labai issiskiria is kitu religiju butent tuo - Dievas pats ateina pas mus, o ne mes turime eiti pas ji
Taciau tai sioks toks nutolinas. O kaip su musulmonu invazija i Europa? Ar imanoma issaugoti Europos tautas nuo isnykimo ir islamizacijos
Taciau tai sioks toks nutolinas. O kaip su musulmonu invazija i Europa? Ar imanoma issaugoti Europos tautas nuo isnykimo ir islamizacijos
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt