Ar masturbacija nuodeme???

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
atsiprasau
2005-05-26 | atsakyti
Ar masturbacija nuodeme???
xeras
2005-05-26 | atsakyti
o kas yra nuodeme?
roze
2005-05-27 | atsakyti
xerai, zmogus paklause konkreciai, tai nefilosofuokŠypsena)))

nuodeme. Biblijoj rasoma: zmogu sutersia ne tai, kas i ji ieina, bet kas is jo iseina. tai melagystes, pavydas, PALEISTUVAVIMAS, NETYRUMAS, pyktis, kerstas ir t.t.

ir dar: Jusu kunas yra sventykla, kurioje apsigyvena sv. Dvasia. Kunas yra ne paleistuvystei, bet Viespaciui.

O paleistuvavimas tersia kuna ir izeidzia Dieva. TAi tersia mus pacius.
Slaptas
2005-05-27 | atsakyti
joooo ziuriu cia rimta tema uzvire Nekaltas, bet man patiko xero klausimas, kad pamastytume "kas yra nuodeme?", neuztenka tik zinot teisinga atsakyma, man asmeniskai reikia suprasti KODEL!
Sigis_
2005-05-28 | atsakyti
Sveiki!

Masturbacija - nuodeme.

Kas yra nuodeme? tas yr panasei, kaip su deme. Masturbuojiesi - turi deme! Niekas jos nemato (juk tai darai slapta), taciau deme yra sirdy ir SAZINE ta primena kiekviena kart, kai vel tai darai.

Cia trumpai, mano nuomone.
medis
2005-05-30 | atsakyti
taigi idomu kodel nuodeme? Šypsena

o poliucijos tada?

arba galima zengti viena laipteli atgal ir klausti kodel seksualumas nuodeme? o gal nenuodeme? o mylejimasis?

hmmm Nekaltas
Vasara
2005-05-30 | atsakyti
Nėra nuodėmė mylejimasis - pasakyk, kas pirmas tai sugalvojo? Ar ne pats Dievas, kai žmogų kūrė? Nuodėmė yra to naudojimas kitam, nei Dievo sumanyta, tikslui. Pradžios knygoje juk parašyta, kad Dievas liepė daugintis. Bet Pradžios knygą reikia skaityti atidžiai: ten parašyta, kad Dievas davė Adomui Ievą kaip žmoną. Juk tai buvo paties Dievo sujungti žmonės, tai buvo santuoka, žodį "žmona" vartoja ir Dievas Pr 2, 25, aprašydamas moters sukūrimą.

O tokie dalykai kaip seksas už santuokos ribų, kraujomaiša, santykiavimas su gyvuliais yra smerkiami (Žr. Kunigų knygą).

Juk žmogus visas Dievo dovanas sugalvoja, kaip blogam panaudoti. Ir pinigų Viešpats nesmerkia, jie reikalingi, smerkiama tik meilė jiems.
Sigis_
2005-05-30 | atsakyti
sveikas, medi Šypsena

Masturbacija, onanizmas, prostitucija, keksyste, yra nuodeme.

Na, tiesiog tie dalykai paprastai vykdomi ne santuokoje, ne sutuoktiniu meiles glebyje ir tai neturi ateities - neveda vaisiaus - kudikio(palikuoniu).

Kas yra poliucijos? (na, as nezinau (arba pamirsau) to zodzio reiksmes)

Kodel klausi to, kas yra akivaizdziai nenuodeme ---> sexualumas yra galimybe daugintis.

Sexualumo neturi ir negali tureti tik eunuchai, apie kuriuos Biblijoje rasoma: " yra eunuchų, kurie gimė tokie iš motinos įsčių. Yra eunuchų, kuriuos tokius padarė žmonės. Ir yra eunuchų, kurie patys save tokius padarė dėl dangaus karalystės."(Mt 19,12)

taigi, celibato besilaikantis kunigas yra eunuchas del dangaus karalystes, jam sexualumas yra nuodeme.

Mylejimasis gali buti nuodeme, gali nebuti nuodeme. Svarbu kas su kuo mylisi Taip homosexualus santykiai (turiu omeny lesbietes ir gejus), bei zoofiliniai santykiai ir netgi oralinis sexas neduoda palikuoniu, vadinasi yra ne is Dievo, vadinasi - nuodeme. O kai mylejimasis turi galimybe palikuoniui uzsimegzti, svarbu ar mylejimasis vyksta santuokoje, ar ne? Jei uz santuokos ribu, ar dar nesusituokus, t.y. praktiskai nelegalus mylejimasis - nuodeme.

Taciau visu svarbiausia vaidmeni cia vaidina ne isvardintieji legalistines prigimties nustatymai, bet paties zmogaus sirdis ir, zinoma, santykis su Dievu.
j_spurga
2005-05-31 | atsakyti
labai gera diskusija ir iskleltas klausimas. ne todel kad mazai apie tai kalbama ir del to idomu, o todel kad toks reiskinys egzistuoja nepaisant to ar kalbama ar ne. Karta buvau sutikusi toki kuniga is Anglijos kuris vede seminara ir vis kartojo kad masturbacija yra nenuodeme ir galima tai daryti kiek tik nori. Man tai pasirode siek tiek keistoka ir liberalu...

Bet kita vertus kyla klausimas kuo tai yra blogiau uz pvz. rukyma?
xeras
2005-05-31 | atsakyti
taip as sutinku ir su roze is su sigiu, kad rastas yra galutinis autoritetas mums ir jo sprendimas yra galutinis sprendimas. bet vis del to iskyla tokie klausimai, kurie nera biblijoj nei pamineti. pvz ir tas pats rukimas ar net masturbacija. konkreciai apie tai nerasime nieko. todel man vis del to idomu, kokie principai gali buti musu kelrodis. mano manymu visu pirma turetu buti klausimas kas yra Dievas, po to kas yra zmogus ir tik tada nuodemes supratimas. galu gale Kristaus kryzius.

Sigi, o jei pora - vyras ir zmona - negali tureti vaiku. jie tai zino. ar tada seksualinai santykiai yra nuodeme :I
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt