Ar visi kalba kalbomis?

Atgal 1 
Sigis_
2005-11-27 | atsakyti
Pilypai, radai sau terpe, kur gali savo erezijas reiksti?
Sigi_s
2009-01-27 | atsakyti
Lygiai kaip ir apsėstieji gauna kalbų dovaną - glosolaliją. Dėl to apaštalas Jonas ir rašė - ištirkite dvasias, mylimieji, nes pasklido po pasaulį daug netikrų pranašų.
gabriukas
2009-01-30 | atsakyti
sveiki,

Pritariu naujam, kad Jezui tiek zydai, tiek pagonys buvo viena.
krikstas vandeniu labai svarbus, kitaip argi Jezus butu pats taip dares??? argi ne Jezus turi buti musu pvz?
krikstas vandeniu nedaromas tik tokiais atvejais, jei norintis krikstytis fiziskai nepajegus.
Zinau istorija, kai jaunuolis,kuri domino gotai, sunki muzika ir pan. dalykai susirgo veziu. jo mama lanke baznycia ir daug meldesi uz ji, pasakodavo apie Dieva. Pradzioj jis nieko nenorejo girdet, laikui begant Sv. dvasia padare savo darba. jam esant paskut vezio stadijoj daktarai pranese, kad liko gyvent pora sav, jis nebegalejo nei vaiksciot, nei valgyt. viena diena jis paprase pakviesti pastoriu, kad ji pakrikstyti. pastorius su padedeju bande ji atkalbet krikstytis vandeniu del jo prastos fizines bukles, taciau jaunuolis primygtinai reikalavo. jis buvo iki puses isrengtas ir panardintas i pilna vonia vandens. po to jis dar pragyveno pora menesiu. Bet jei jis nebutu buves pakrikstytas vandeniu, tai nereiskia, kad jis nebus isgelbetas.

karta, kai dar buvau tradicine katalike Laimingas nuejau i kazkokia baznycia. pradzioj viskas normal, kol atejo metas kalbu kalbejimui. vaizdas toks: vieni sedi, kiti stovi, treti klupi, nu ir pradeda vieni lt, kiti neaisku kokiom kalbom, treti isvis tik ivairius garsus ar skiemenis leidzia, nuo tyliu snibzdesiu iki isteriniu rekavimu, saukimu ir pan. pasijauciau kaip beprotnamyje. daugiau nebekilo noras eit i tokia baznycia.
nemanau, kad kalbu dovana reiskia kalbeti beleka ir belekaip, niekam nesuprantamai. mano supratimu kalbu dovana tada, kai tarkim nemokantis kalbeti ispaniskai zmogus, esant tinkamai situacijai, sv.dvasios veikiamas prades kalbeti ta kalba.
Sigi_s
2009-01-30 | atsakyti
gabriuk, man tavęs gaila Nežinau
Yra daugybė Dievo dovanų, iš kurių tik viena tokia nesuprantama ir atstūmimą kelianti tiems, kurie šios dovanos neturi. Tu nesugebėjai įsigilinti į tai, gal net nesistengei, nes tau tai atrodė pasibaisėtinai Nežinau

Seniau, prieš ~9 ar daugiau m. toji dovana katalikų charizminio judėjimo nariams buvo "pilama" be saiko ir be priežasties ir netgi kai kam be sutikimo ar noro. papasakosiu vieną liudijimą:
mergina, tikinti ir praktikuojanti katalikė, atsitiktinai papuolė į 1999m. Kaune surengtą konferenciją "Ką Dvasia sako Bažnyčiai", kuriame ir aš buvau. ji su draugu nuėjo į balkoną ir tenais norėjo pabūti nuošaliau, tipo vieni du. Kai norėjo bučiuotis mergina netikėtai pradėjo kažką nesuprantamai klabėti. vaikinas nusigando, o mergina ne juokais sutriko, nes visiškai nesuprato ką kalba. O kaip tik apačioje, Kauno sporto halėje, charimzatai vedantieji ir kt organizatoriai meldėsi už kalbų dovanos išliejimą visiems katalikams. Mergina po to su tuo vaikinu išsiskyrė, nes vyrukas absoliučiai nesuprato kas įvyko ir ne juokais išsigando. Niekas nežino, gal jis vis tik suprato ką mergina kalbėjo tąsyk Mirkt

Tam, jog gauta dovana išmoktum naudotis, reikia tai praktikuoti - neužlipęs ant dviračio juo važiuot neišmoksi!

Tais laikais daug katalikų apleido bažnyčias, nes vyko dalykai nesuvokiami protu. Žinoma, patys charizmatai irgi kalti - gi galėjo ir tyliau, santūriau melstis kalbomis, bet tai ateina tik su laiku - dabartinio charizmato neatskirsi nuo tradicinio kataliko, jau nebegąsdiname davatkėlių garsiom kalbom kalbų dovana, o jei tai ir vyksta, tai tik atskirai nuo prašalaičių. Ir dabar yra kitas metas - daugybė katalikų gavo ir kalbų aiškinimo dovanas, ir pažinimo žodžio ir pranašystės ir visokių kitokių, kokių išvardijimą galite rasti apaštalo Pauliaus 1 laiške Korintiečiams ~12-13 skyriuose. Žinoma, svarbiausia yra meilė, o išmintis, jinai dažniausia gaunama paskutinė Juokiasi
Sigi_s
2009-01-31 | atsakyti
occultus, ar tau tik tas galvoj? lai meldžiasi kaip tik nori ir kiek nori, jų dievas(dievai) vis tiek neegzistuoja Juokiasi
O apskritai budizme juk nera jokio dievo, nezinau i koki velnia jie medituoja, greiciausia tai yra dievas "mano kunas", o pragaras - karma.
gabriukas
2009-02-01 | atsakyti
adresuota sigiui;

"gabriuk, man tavęs gaila "

ar tau gaila visu, kuriu nuomone nesutampa su tavo?

"Yra daugybė Dievo dovanų, iš kurių tik viena tokia nesuprantama ir atstūmimą kelianti tiems, kurie šios dovanos neturi"

Zinai, kalbant apie tokia dovana, apie kokia kalbi tu, tai as ir veltui gaudama tokios neimciau.

"Lygiai kaip ir apsėstieji gauna kalbų dovaną - glosolaliją"

o kaip krikscioniskos baznycios, kurios naudoja glosolalija? pagal tave tie krikscionys apsesti.
Atgal 1 
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt