Kaip elgtis su ateinanciais jehovistais, mormonais ir kt sektu nariais?
Sigis_
Taigi, man pritruko fantazijos kaip elgtis su jehovistais, kas antra savaite pasibeldzianciais i mano sesrs namu duris, o pas ja as bunu daznai, padedu jai tvarkytis namie, kudiki dabot.
Iki siol as su ja gan draugiskai elgiaus, nes neesu namu seimininkas, o mano sesuo (palei gimine) nepriestarauja jai.
Mane jin knisa, vis zadu pasisnekėti normaliai, taciau kai tik ji ateina, neturiu zodziu ir noro su ja kalbetis is viso.
Gal padesit?
Ir siaip pasidalinkite patirtimi - kaip jus elgiates, snekates su jais???
Pagarbiai: Sigitas
Iki siol as su ja gan draugiskai elgiaus, nes neesu namu seimininkas, o mano sesuo (palei gimine) nepriestarauja jai.
Mane jin knisa, vis zadu pasisnekėti normaliai, taciau kai tik ji ateina, neturiu zodziu ir noro su ja kalbetis is viso.
Gal padesit?
Ir siaip pasidalinkite patirtimi - kaip jus elgiates, snekates su jais???
Pagarbiai: Sigitas
mjugl
mane buvo irgi uzpuole. ir gan ikyriai. norejo mane "isgelbeti". pasakiau, kad as isgelbeta ir kad eitu ieskot ir gelbet neisgelbetu. reikejo gan kategoriskai tai pasakyti, kad nebevaiksciotu.
Arivi
Visu pirma jehovistai netiki Dievo trejybe. Biblijoje yra aiskiai parasyta, jog Dievas yra Tevas, Sunus ir Sventoji Dvasia (ir tai yra vienas Dievas). Ne karta yra minima, kad Tevas yra Dievas, Sunus yra Dievas, Sventoji Dvasia yra Dievas ir visa tai - vienas Dievas. Paprasyk, kad ji paskaitytu garsiai tas vietas, ir manau ji pati supras klaidas jehovistu teologijoje. (jei reikalingos bus isnasos is Biblijos, tik pasakyk).
Sigis_
Aciu uz patarima. Tu teisus del Trejybes ir kad jehovistai ta neigia ir kad Biblijoje yra rasoma apie Trejybes asmenis kaip tikrus vieno Dievo asmenis...
As tai zinau, ale man pabosta su jais gincytis, neidomu, gaila laika gaist
Zinau, kad kompromiso su jais negalima daryt, nes tai jau nusidejimas pirmajam dekalogo prisakymui. Ju literatura, kur palieka sesei, is karto i zidini metu. Ale kad ta boba amzinai ateina tada, kai visi namiskiai dar tebemiega (as taip pat) ir supranti, ner jegu aiskintis su jom (kartais ateina dvi bobos).
As tai zinau, ale man pabosta su jais gincytis, neidomu, gaila laika gaist
Zinau, kad kompromiso su jais negalima daryt, nes tai jau nusidejimas pirmajam dekalogo prisakymui. Ju literatura, kur palieka sesei, is karto i zidini metu. Ale kad ta boba amzinai ateina tada, kai visi namiskiai dar tebemiega (as taip pat) ir supranti, ner jegu aiskintis su jom (kartais ateina dvi bobos).
Chaos
nu jo, nera malonu ka nors iš namų vyti. Bet kita vertus juk irgi napavadinsi mandagiu veiksmu kas kelina diena lysti į akis ir piršti savo tiesas nepatogiu laiku. Juk jeigu žmogus nesupranta mandagaus atsisakymo, kas belieka?
error
Sakyčiau dabartiniu požiūriu tai išžudom juos visus. Ir bėdos kaip nebūta. Ir atgailaujam už šitą baisą nuodėmę. Arba liekam apsišarvavę didžiu gerumu, kantrybe, valia. Ir taip juos kankinam jie nepasieke tikslo žlunga ir pasiduoda išnykdami iš mūsų akiračio.
naujokele
Man tai buvo taip: buvo vasara, grazi diena. Bet ta grazia diena man buvo migrenos priepolis, ir as nuo pagalves sunkiai galva pakeliau. Ir cia ateina is kiemo dukra(gyvenu vienkiemy) ir sako , kaed kazkokios tetos nori su manim pasikalbeti. Na, as iseinu ir matau, kad jau cia is sektos. Sakau, ko norejot? sako, cia mes tokiu reikalu....ir desto ilgai. As sakau, gal galit savo reikala isdestyt trumpiau, nes man be galo bloga ir neturiu sveikatos net stoveti. Jos sako: gerai...ir vel apie kazka suka uodegas. Klausia, ar turiu Biblija namie. Nu, sakau as studijuoju mokslus apie Biblija. Jos nesutriko, pradejo vel apylankom, ilgai, istraukas skaityt is psalmiu knygos. Nu, sakau ir ka tai reiskia? Jos mato, kad as pirma nesakau komentaru ir nerodau savo "erudicijos", tai pradejo pacios destyt savo tikejimo tiesas. Pala, pala, sakau(o cia man visai pradejo bloga darytis, kas turit migrena, zinot, mirguliuot pradejo, prie zemes lenkt, tuoj, manau nugriusiu), o is kur jus busit, kokio tikejimo? Jos neturejo kur detis, sako jehovos tikejimo. Nu, as ir pratrukau: sakau pirma uzsiregistruokit i registra, kad normalus tikejimas(tradicinis), o tada vaiksciokit po kiemus, o jusu literatura, net neduokit, vistiek tiesiai i peciu sukisiu. Tai jau kaip nere is kiemo, daugiau nebesirodo jau apie pusantru metu. Nors gretimam kaime viena jehoviste gyvena. Aktyviai apastalauja.
Tai tokia istorija. Tiesiog Dievas pats nurode zodzius, ka kalbeti. Pats issprende ta problema.
Tai tokia istorija. Tiesiog Dievas pats nurode zodzius, ka kalbeti. Pats issprende ta problema.
naujokele
Viena zinau, jei mato, kad tu bendrauji-eis dar 30 kartu.O gal pasiduos ju itaigai ir tikejimui? Atkaklus tie sektantai. Ir tik grieztumas tai iveikia, tiesumas. Cia ne vieno zmogaus nuomone.
Sekmes Sigitai, tau rasti savo buda. Melsk, prasyk Dievo, kad padetu. Jis isspres. Mes gi be jo esam nieko verti. Tik jis viska sprendzia.
Sekmes Sigitai, tau rasti savo buda. Melsk, prasyk Dievo, kad padetu. Jis isspres. Mes gi be jo esam nieko verti. Tik jis viska sprendzia.

naujokele
Piktasis megsta gincus, jis tuo pasisotina. O gal tavo senas zmogus nori maistelio(cia is vidinio gydymo)?
Arivi
Sweiki,
Na jusu ir patarimai..... zodziu truksta... Ir dar Dievo vaikais turbut sawe laikote. Biblijoje galima nemazai zmoniu rasti, kurie primena jus. Bet manau jie nebuvo teigiami herojai. Ko jums truksta gerbiamieji, tai ziniu. Jei daugiau zinotumete ir su jehovistais pokalbiai butu jums malonus. Svieskite Jezaus teisumu, o nesipyktinkite, jeigu nerandate tinkamu zodziu tuo metu pasakyti. Jie taip elgiasi, nes mano, jog to nori Dievas. Todel mano esa teisus. Todel nekaltinkite ju, geriau pasistenkite atmerkti jiems akis. Tepadeda jums Dievas.
Na jusu ir patarimai..... zodziu truksta... Ir dar Dievo vaikais turbut sawe laikote. Biblijoje galima nemazai zmoniu rasti, kurie primena jus. Bet manau jie nebuvo teigiami herojai. Ko jums truksta gerbiamieji, tai ziniu. Jei daugiau zinotumete ir su jehovistais pokalbiai butu jums malonus. Svieskite Jezaus teisumu, o nesipyktinkite, jeigu nerandate tinkamu zodziu tuo metu pasakyti. Jie taip elgiasi, nes mano, jog to nori Dievas. Todel mano esa teisus. Todel nekaltinkite ju, geriau pasistenkite atmerkti jiems akis. Tepadeda jums Dievas.
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt