Ko Dievas nori is zmogaus?
Saulius
Norint atsakyti į šį klausimą reikėtų ilgo dėstymo, apžvelgiančio tokias temas kaip Dievo egzistavimas, Dievo noras/nenoras kontaktuoti su žmogumi, Biblija, Jėzus Kristus, Žmogus, Dievo amžinasis tikslas, ir Krikščionio praktika. Tektų išskirti šį klausimą į kelis apektus: Ko Dievas nori iš žmogaus jo kūno gyvenimo šioj žemėj metu, laikotarpyje tarp žmogaus fizinio kūno mirties ir Naujosios Jeruzalės nusileidimo iš dangaus, bei visos likusios amžinybės požiūriu. Labai norėčiau pateikti tai ką šiais klausimais teigia Biblija, tačiau tam reikės daugiau laiko, ir daugiau nei vieno pasisakymo. Viešpaties malonė su jumis.
emPC
sveiki,
pagal mane Dievas nieko nenori is zmogaus, jis pats yra visas sis pasaulis ir tai kas vyksta yra jo improvizacija
pagal mane Dievas nieko nenori is zmogaus, jis pats yra visas sis pasaulis ir tai kas vyksta yra jo improvizacija
Saulius
Dievas yra visada ir visur esantis. Jis neturi nei pradžios, nei pabaigos. Dievas viską savimi palaiko. Tačiau kalbant apie improvizaciją, Biblijoje aiškiai atskleidžiamas Dievo tikslas, ir tai ko Jis nori iš žmogaus. Pradžios knygoje parašyta, kad žmogus buvo sukurtas pagal Dievo atvaizdą ir pavidalą, kad valdytų jūrų žuvis, dangaus paukščius, žvėris ir visą žemę BEI VISUS ROPLIUS, KURIE GYVENA ANT ŽEMĖS. Taigi Dievas nori, kad žmogus būtų Jo išraiška ir atstovautų Jo valdžią žemėje. Norėdamas, kad žmogus taptų Dievo atvaizdu su visomis Dievo sąvybėmis, Jis pastatė jį prie gyvybės medžio, kad žmogus valgytų jo vaisius, mėgautųsi Dievo gyvybe, ir galop taptų Dievo išraiška. Dievo valdžios atstovavimas buvo ir yra reikalingas dėl įvykių, vykusių tarp pirmos ir antros pradžios knygos pirmo skyriaus eilučių, kurie aprašyti Izaijo 14:12-15, Ezek. 28:12-19 (Šėtono nuopuolis). Būtent ropliai buvo ta kūrinijos dalis, kuri susidėjo su šėtonu. (Žemė nebuvo sutverta per 6 dienas. Pirmojoje biblijos eilutėje naudojama savoka kurti hebrajiškai reiškia sutverti iš nieko, o šešių dienų atkūrimo procese naudojama savoka reiškianti perdarymą, suformavimą iš medžiagų. Taigi pirminė Dievo kūryba galėjo užtrukti neapibrėžtą laiko tarpą, tačiau nemanau, kad tai turi reikšmės žmogaus praktiniam gyvenimui. Kalbant apie mokslo ir biblijos ryšį tenka pripažinti, kad pasakymai jog mokslas prieštarauja biblijai skamba netiksliai: derėtų sakyti, jog mokslas prieštarauja netiksliems Biblijos vertimams ir interpretacijoms.) Taigi, grįžtant prie mūsų temos, Dievas nori, kad žmogus mėgautųsi Dievo gyvybe, kol taps panašus į Jį, išmes šėtoną iš antrojo dangaus, taps Kristaus nuotaka ir Jo šventu miestu - Naująja Jeruzale(Jo pasimėgavimu). Čia derėtų pridurti, jog Krikščionys yra Kristaus kūnas, taigi jie yra organizmas, per kurį Dievas gali veikti. Bažnyčia yra Kristaus paslaptis, kaip ir Kristus yra Dievo paslaptis. Taigi bažnyčia yra organizmas, per kurį viskas bus pajungta po Kristumi kaip Galva (Laiškas efeziečiams). Ačiū Dievui už Bibliją!!!
Vasara
Sauliau,
čia forumas skirtas diskusijoms. Nenoriu užkirst Tau kelio, bet toks išankstinis prašymas: pasilik vienoje temoje, nekurk pamokslavimui vis naujų, nes norintiems diskutuoti neliks vietos. (Čia iš ankstesnės forumo istorijos - pasitraukia žmonės, piktinasi).
Dėkui. Ir sėkmės dalinantis mintimis
Beje, kaip Tu tuos dangus skaičiuoji? Rašai apie antrąjį. Esu girdėjus skaičiuojant kitaip: pirmajame skraido paukščiai, antrajame sukasi žvaigždės, trečiajame yra Dievo sostas. Tavo variante turbūt skaičiuojama, kad paukščių ir žvaigždžių pirmasis (materialus, išmatuojamas), o Dievo (dvasinis) - antrasis.

čia forumas skirtas diskusijoms. Nenoriu užkirst Tau kelio, bet toks išankstinis prašymas: pasilik vienoje temoje, nekurk pamokslavimui vis naujų, nes norintiems diskutuoti neliks vietos. (Čia iš ankstesnės forumo istorijos - pasitraukia žmonės, piktinasi).
Dėkui. Ir sėkmės dalinantis mintimis
Beje, kaip Tu tuos dangus skaičiuoji? Rašai apie antrąjį. Esu girdėjus skaičiuojant kitaip: pirmajame skraido paukščiai, antrajame sukasi žvaigždės, trečiajame yra Dievo sostas. Tavo variante turbūt skaičiuojama, kad paukščių ir žvaigždžių pirmasis (materialus, išmatuojamas), o Dievo (dvasinis) - antrasis.

Saulius
Dėkoju už pataisymą. Pasistengsiu nekartoti savo klaidos. Kalbant apie dangus, Jūs esate visiškai teisi dėl jų skaičiaus. Pirmasis yra materialus, antrasis bei trečiasis - dvasiniai. Atleiskite, jei kalbėjau neaiškiai. dar kartą atsiprašau.
Vasara
Na, Sauliau, tai juk smulkmenos
Nėr Biblijoj atskira eilute išvardinti dangūs.
Svarbu ne tai, o dalinimasis Juo! Ačiū, kad tai ir renkatės, kad dalinatės Juo su mumis!
Nėr Biblijoj atskira eilute išvardinti dangūs.
Svarbu ne tai, o dalinimasis Juo! Ačiū, kad tai ir renkatės, kad dalinatės Juo su mumis!
Sigis_
Sveikas, Sauliau
perskaičiau viską, kas iki šiol šiame skyriuje buvo parašyta.
Susidarė toks įspūdis, kad tau pačiam yra visiškai aišku, ko Dievas nori iš žmogaus
Hm...
Na, tai yra kiek neįprasta tiek šiame forume, tiek apskritai forumuose, krikščioniškuose ir ne vien. taip manau, nes dauguma užduoda klausimą, kuris žmogui yra svarbus ir nori sužinoti bent vieną variantą iš atsakymų gausybės...
Brolau (tikiuosi, nepyksi už tokį kreipinį ir lygiai taip pat tikiuosi, kad man pačiam nereikės raudonuoti dėl tokio kreipimosi), kažką čia bandai prasukti (ma toks įtarimas kyla). Pradžiai norėčiau paklausti koks yra tavo tikėjimo išpažinimas: ką sakai apie save? (na, truputėlį improvizuoju Biblijinį klausimą, užduotą jonui krikštytojui).
Aš pats esu katalikas, Romos Katalikų Bažnyčios narys. Va, prisistačiau. Ką išpažįsta katalikai visi žino, o jei dar ne, tai laisvai gali pasiskaityti, pasidomauti: http://www.lcn.lt
perskaičiau viską, kas iki šiol šiame skyriuje buvo parašyta.
Susidarė toks įspūdis, kad tau pačiam yra visiškai aišku, ko Dievas nori iš žmogaus
Hm...
Na, tai yra kiek neįprasta tiek šiame forume, tiek apskritai forumuose, krikščioniškuose ir ne vien. taip manau, nes dauguma užduoda klausimą, kuris žmogui yra svarbus ir nori sužinoti bent vieną variantą iš atsakymų gausybės...
Brolau (tikiuosi, nepyksi už tokį kreipinį ir lygiai taip pat tikiuosi, kad man pačiam nereikės raudonuoti dėl tokio kreipimosi), kažką čia bandai prasukti (ma toks įtarimas kyla). Pradžiai norėčiau paklausti koks yra tavo tikėjimo išpažinimas: ką sakai apie save? (na, truputėlį improvizuoju Biblijinį klausimą, užduotą jonui krikštytojui).
Aš pats esu katalikas, Romos Katalikų Bažnyčios narys. Va, prisistačiau. Ką išpažįsta katalikai visi žino, o jei dar ne, tai laisvai gali pasiskaityti, pasidomauti: http://www.lcn.lt
Saulius
Sveikas gyvas (tikiuosi dėl mano neformalaus pasisveikinimo nesupyksi). Komentuodamas klausimą rėmiausi biblija (dar kartą ačiū Dievui už ją). Ten parašyta tikrai daug, įskaitant tai, ko Dievas nori iš žmogaus. Tikrai negaliu teigti, jog man jau viskas aišku (Šlovė Dievui už Jo neišsemiamus turtus). Tiesiog norėjau pasidalinti tuo kas yra biblijoje (Ačiū Dievui už dalijimąsi). Esu krikščionis (Kristaus pasekėjas), o tai ką išpažįstu yra surašyta biblijoje (Dievo žodyje (www.biblija.lt)). Nenorėčiau savęs išskirti iš Kristaus kūno apibūdindamas save bet kokiu kitu pavadinimu (Kristaus vardas yra virš visų kitų vardų (Ačiū Jo ir mūsų Tėvui už tai)). Tikrai atsiprašau, jei pasirodė ar susidarė įspūdis, kad noriu ką nors prasukti, išskyrus patį Viešpatį Jėzų (ir tą nukryžiuotą (Visada malonu kai Jo padaugėja)). Dar kartą atsiprašau jei sukėliau nerimą. Šlovė Dievui už Jo Sūnų.
Sigis_
Biblija - šis žodis visada (tiek sakinio pradžioje, tiek sakinio vidury ar pabaigoje) rašomas iš didžiosios raidės (maža pastabėlė).
O kas liečia temą, manau, jog Dievas iš žmogaus nori būtent to, kas yra užrašyta Biblijoje, Šventąjame Rašte. Ir dar manau, jog man pačiam reikėtų dažniau skaityti ir studijuoti Bibliją
O kas liečia temą, manau, jog Dievas iš žmogaus nori būtent to, kas yra užrašyta Biblijoje, Šventąjame Rašte. Ir dar manau, jog man pačiam reikėtų dažniau skaityti ir studijuoti Bibliją

Saulius
Dėkoju. Tikrai nenorėjau papiktinti
. Nuoširdžiai tikiuosi, kad tai nepasikartos.
. Nuoširdžiai tikiuosi, kad tai nepasikartos.Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt