Ar Dievas yra?

Atgal 16 17 18 19 20 ... Kitas  
Niemand
2009-09-06 | atsakyti
1. Psichologijoje sąvoka "pataloginė priklausomybė" neegzistuoja. Psichologija apskritai su jokiomis patalogijomis nieko bendro neturi. Patalogijos - psichiatrijos sfera. "Nikotinizmas" ir "seksoholizmas" yra jūsų arba dar kokių bepročių išradimas.
2. Kiekvienas sveikas žmogus nori sekso, tai natūralus malonumo šaltinis naudingas sveikatai ir šiaip instinktas. Patalogiškai didelis seksualumas vadinamas nimfomanija, bet nuo prostitucijos jis niekaip nepriklauso.
3. Jei kada teko patirti gerą seksą, turėtum žinoti, kad seksas tobulai nuramina, o ramybės būsena niekaip nesuderinama su frustracija, t.y. chroniškai nepatenkintu noru.
4. Apie merginų norus stipriai klysti. Man teko bendrauti su ne viena dešimtimi mergaičių (nepatikėsi, bet man patinka su jomis bendrauti ne tik lovoje). Daugiau kaip pusė jų žiūri į tokį amatą kaip į būdą lengvai uždirbti daug pinigų. >90 proc. jų nė už ką neiškeistų savo darbo į mažai kvalifikuotą ir mažai apmokamą darbą pvz., maximos kasininkės. Nors iš to darbo jos galėtų pragyventi, skurdžiai, bet pragyventi. "Naktinė plaštakė" tiesiog tobulas jų pasaulėžiūros apibūdinimas.
5. Esant legaliai prostitucijai jokie "sertifikatai" nereikalingi. Tipiškai yra tik privalomi periodiniai sveikatos patikrinimai.

P.S. Jokie -holizmai dar neišnyko ir net nesumažėjo dėl draudimų. Greičiau jau priešingai.
pelyte
2009-10-26 | atsakyti
Man tai atrodo, kad Dievas yra vienas.Visi teisus-tikedami i Jezu Kristu,i Alaha,i Buda.As nelabai suprantu,kai religijose sakoma,kad reikia tiketi tik i savo Dieva. Juk visos religijos veda i viena-tai yra pas Dieva.Tai kodel turime vieni kitus keikti ir aukstinti savo Dieva?
as nesutinku su kai kuriais dalykais religijose.Bet:
As asmeniskai tikiu i Dieva.Nes tik visiskas beprotis gali manyti,kad mes,zmones,cia ant zemes siaip atsiradome is evoliucijos,kakzokiu cheminiu desniu.Ir kad musu kunas,kuris yra mesos gabalas,gebantis myleti,mastyti,jausti ir.t.t.- kazkokiu cheminiu procesu rezultatas.Sutikite, kad daugelio reiskiniu, mes,zmones negalime paaiskinti.Be abejo,kai kurie cia garsiai rekia,kad nera Dievo,nieko nera.Bet jei Jo nebutu, sita zeme ir isvis visata butu beprasme.O visdelto,zemeje yra kazkokie logiski desniai.Vadinasi, turi buti ir paaiskinimas.As suprantu,kad kartais nera lygybes tarp tikinciu ir netikinciu.Bet kas drista teigti to, ko niekad nepatyre?gal tie Afrikoj vaikai misrta nuo bado,nes nenusipelne gyventi zemeje, nes mirus jie pateks i amzina roju.Kas pasake,kad zemej gyventi geriau nei mirus?Mes esame niekas, nes mes neismanom isvis puse dalyku zemeje.visi sitiek kritikai skuba kritikuoti, bet kai susimastai,zmogus,mes esame niekas,mase,kas gali dristi teigti,kad nieko nera?Kad mes tik chemijos desnis?jei taip-tai ta chemijos desni SUKURE DIEVAS.
biesas.
2009-10-27 | atsakyti
pelyte, užduosiu logiškai išplaukiantį ir jau klasika tapusį klausimą: jei dievas sukūrė chemijos dėsnius, tai kas sukūrė dievą? jei atsakysi, dievas buvo ir yra visada, tada kitas klausimas, o kodėl chemijos dėsniai negali būti visda. čia taip nieko, turbūt, neišsiaiškinsime, nebent pasidalintum patirtim, gal tau yra apsireiškęs dievas ar balsa jo girdejus, tada butu galima uz kazko uzsikabint ir bandyt aiskintis toliau
pelyte
2009-10-28 | atsakyti
As suprantu,ka turi omeny, bet jei jau taip logika vadovaujiesi, ar yra logiska,kad chemijos desniai sukure zmogu ir dar net jo siela.As suprantu,kad gali sukurti kazkokius sprogimus,bejausmius daiktus, bet zmogu su sirdim viduje ir visais organanais.Tebunie ir tai.Bet mes dar ir siela,prota turim.Is kur chemijos desniai sukurs tai?
O jei tu netiki Dievu, kodel gyveni pagal visuomenes,Dievo sukurtas taisykles?Kodel manai,kad tai,ka mes isivazduojam kaip gera dalyka yra tikrai geras dalykas,ir ka isivazduojam bloga dalyka-kaip bloga?Jei manai,kad mes tik chemijos desnis?
Ir dar mintis pamastymui,zmogus turi ziniu,kurie irodyti faktais apie 10 procentu, ta prasme kas vyksta pasaulyje etc, 90 proc yra neistirta,niekas nezino atsakymu.Taigi,mes nevisaziniai, kai bus viskas istirta,tuomet gali sakyti,kad Dievo nera,o kai mes bejegiai,nieko nezinantys nei apie savo prigimti,nei egzistuoja Dievas ar ne,negalima katgoriskai teigti to,ko mes net nezinome.
Man velniskai smagu diktuoti apie musu egzistencija,nes mes tokei bejegiai, bandantys suzinoti,kodel mes cia,kas mus sukure, ir svarbiausia,kokia prasme?
Deja,man Dievas nera apsireiskes.Bet buta atveju,kai zmonems buve apsireiskes ir daves kazkokiu signalu.Velgi nezinau,kiek ten tiesos yra.
O siaip tai sita diskusija yra begaline ir beprasmiska,nesvarnu kiek mes blaskysimes ir diskutuosim apie tai,nei vienas is musu nezino tiesos..
pelyte
2009-10-28 | atsakyti
Ir dar tuomet,jei Dievo nera,kokia tada prasme gyventi?Kokia prasme visko?
As tokia bejege pasijauciau beklausdama sito..
O as isvis mastau viena dalyka,kad tik numire,mes gausime atsakymus i visus savo klausimus..Tuomet viskas paaiskes.Bet jei nieko nepaaiskes, tuomet tai yra visiska beprasmybe,viskas yra be prasmes.Ir mes gyvename ar gyvensime kaip pragare visa amzynybe,speliodami kodel mes ir kokia prasme.
O ka,tu Biesai, manai apie pomirtini gyvenima?Jei netiki juo, tuomet kaip paaiskintum visus vaiduoklius,paklydusias sielas,kurios tikrai egzistuoja pasaulyje.Manoma,kad tai mirusiu zmoniu sielos pasiklyde zemej.Is kur jos atsiranda?Chemijos desniai?
biesas.
2009-10-28 | atsakyti
pelyte, pirma tu rašai: O visdelto,zemeje yra kazkokie logiski desniai. Vadinasi, turi buti ir paaiskinimas. , bet po to man tarsi priekaištauji: bet jei jau taip logika vadovaujiesi. logika yra susitartos žaidimo taisyklės, kurių laikydamiesi, galime mėgint suprast supančią aplinką. dažniausiai logika pasiteisina, gali siūlyt kitas žaidimo taisykles išbandyt.
pirma reiktų išsisaiškint ką tu vadini siela. jei kaip kažką egzistuojantį atskirai nuo kūno, tai aš tuo netikiu, nes neturiu įrodymų, pasidalink jei turi. kitas dalykas psichika kuri, ko gero, miršta mirus žmogui. o psichika tai elktriniai impulsai tarp neuronų, kurie išsivystė evoliucijos eigoj, dėl konkurencijos, natūralios atrankos ir dar biesas žino ko, čia visko gerai nežinau, bet juk krikčionys jau lyg ir neprieštarauja evoliucijos teorijai, bent jau makro, nors yra įrodyta ir mikroevoliucija, jei norėsi įrodymų galėsiu paieškoti. nebent tau visi mokslininkai pragaro geros valios ambasadoriai žemėje Šypsena. tad belieka išsiaiškinti kaip iš neorganinės atsirado organinė medžiaga, šito, berods, dar nepavyko eksperimentiškai įrodyti, bet link to artėjama, virusą jau, atrodo, pavyko sukurti. pradžioje buvo kažkoks parastas vienalastis, kuris turbūt netrodytų toks jau stebuklingas dalykas, juk musę lengva ranka priploji ir nieko, bet per milijonus metų iš bakterijos esant palankiom sąlygom ir išsirutuliojo tas kas esam dabar. tą milijoną metų sunku suvokti, kaip ir pvz įsivaizduoti milijoną šviesmečių atstumą. nepavyks. bet tokie atstumai yra.
dėl gero-blogo dalyko, primityviausei gyvybės formai egzistavo tik savybė noras dalintis ir kaupt energiją, panašiai ir dabar tik prasidėjo sudėtingesni socialiniai ryšiai, paveldėjimai, auklijomai ir pan.

Taigi,mes nevisaziniai, kai bus viskas istirta,tuomet gali sakyti,kad Dievo nera - same to you, kai sakyt. tik leisk primint kas tyrinėja "viską", mokslininkai, ne kunigai.
biesas.
2009-10-28 | atsakyti
kokia prasmė gyventi? nžn, o kokia prasmė tikėti į dievą? kad patenkint jo garbėtrošišką norą būti garbinamu? kokia prasmė po mirties "gyventi" amžinai. vėl gi, visi pasaulio netikėtojai į dievą turėtų būt laidojimo namų šeimininkų džiaugsmas, nes savižudžių statistikoj be konkurencijos pirmautų.
kaip sakoma: neverk, kad jau baigėsi, džiaukis, kad iš vis buvo. koks tau skirtumas, kad tu išsiritai iš chemijos dėsnių, džiaugis tuo, gyvenk, mylėk, liūdėk, muškis, verk, mylėkis, bodėkis. susigalvok savo prasmę ir nebus ji blogesnė nei tų, kurie teigia esą žino tikrąją prasmę, nes tokios, mano manymu nėra.
su vaiduokliais, tai irgi nžn, kalbų ir gazdinimų esu girdjęs, bet kažkokių įrodymų rimtų nelabai, apart pasakymų: kas kita tai galėtų būt jei ne vaiduokliai. bet jei žinai kokį straipsnį ar filmuką, kurį būtų galima panagrinėt parašyk. šiaip jo, aš anksčiau jais visai tikėdavau. galbūt sielos kažkuria prasme yra "chemjos dėsniai", nes žmogaus fantazija nuo pastarųjų priklauso.
pelyte
2009-10-29 | atsakyti
Atsakymo i si klausima zmones ieskojo ne viena simtmeti...As taip pat kaip ir tu klausiu,dvejoju, ieskau atsakymu..Nepiktybiskai..Cia tik siaipŠypsena

As asmeniskai dvejoju Biblijos knyga,nes labai primityviai parasyta.O gal as nemoku skaityti,gilintis?Atsakymai i kai kuriuos klausimus siais amziais jau nebegalioja,vercia dvejoti.
Ar tu tiki istorija? Juk mes zinome apie praeity is istorijos,jei tiki,kad buvo visokios Egipto,Romos imperijos,Zalgirio musiai ir t.t. Tai tuomet klausimas kyla, del ko dvejoti apie Jezaus Kristaus atejima i zeme ir visus jo darbus,kaip teigiai istorija?

Apie ta istirima, as turejau galvoje daugiau kaip neivykdoma, nerealu dalyka.As manau,kad mokslininkai niekados taip ir neatras tu visu klausimu i musu atsakymus...
Jokiu dokumentiniu filmu apie vaiduoklius nezinau,bet gali pasidometi, vaiduokliai egzistuoja.Vat,kad ir mano kolege darbe,pati yra maciusi gyvai juos.Ji gyveno tokiam senam name,kai dar buvo studente,nuomavosi su kitais studentais.Ji miegojo svetainej viena nakti,prabudusi nakti pamate aisku silueta,sedinti ant sofos.Po to atsikrauste kitas studentas,jam nieko apie tai nesake.Jam irgi teko kazkada nakvoti svetainej,jis prabudes irgi pamate ta pati silueta ir pranese visiems.O dar is aiskesniu irodymu, tai kartais nukrisdavo netycia koks nors daiktas nuo stabilios spintos ant vyro galvos tiems visiems studentams besedint svetainej(ji teige,kad tas vaiduoklis nemego vyru).Ir tiek daug istoriju esu isgirdus,kai patys zmones susidure su tais vaiduokliais,o ne siaip papasakoje kazkokieno istorijas.As asmeniskai niekad nieko nepatyriau,ir tikiuosi nepatirt, nes as paniskai visko bijau, bet siaip tikiu tais dalykais.
taip pat yra dokumentikos is zmoniu,kurie patiria klinikine mirti,Tai yra buna numire keletai sekundziu/minuciu ir atsigauna.Visi iki vieno jie pasakoja apie tas grazias sviesas,geri,harmonija,o nemazai ir dar Dieva sakosi mate.Negi dabar jie visi iki vieno issigalvoja?
Biesai,tu,kaip toksai visiskai netikintis, gal koki eksperimenta padaryk. Pvz daryk, atvirksciai,ka sako Dievas,ir galbut kazkaip busi nubaustas,ar kas atsitiks ir isitikinsi.
pelyte
2009-10-29 | atsakyti
o dar prisiminiau pranasavimo dovana.Irgi yra atveju pasaulyje,kai pranasystes pildosi.Konkreciu atveju nepateiksiu,nepamenu.
Tai kas cia per chemijos desnis ispranasauti,kas bus ateity?Neigiant Dievo teorija, tai tas turetu buti vel kazkokie elektriniai impulsai,bet cia logikos mazai tuomet...Kaip gali elektriniais impulsais nustatyti ateiti?
biesas.
2009-10-29 | atsakyti
tikiu, kad nepiktybiškai parašiai, bet ką aš norėjau tuo parodyt, kad nenuosekliai ar nesąžiningai diskutuoji. tas l. būdinga dievatikiams. logika jiems tinka, kol nesikerta su dogmomis, bet kai parodai, kad logiškai mąstatnt dievas yra kvailys, tada jau pataria klausytis širdimi, atsiverti dievo palaimai, įsileist jėzų į širdį ir patikėti tada suprasiMyliu.
aš ne istorija labaiu abejoju, o istorijos užrašinėtojais. nežinau kokį čia paimt žymesnį atvejį, kai istorija buvo suklastota sąmoningai ar ne. pvz. nesenai skaičiau apie margirį kuris taip išgirtas per istorijos pamokas, ištiesų turbūt buvo bailys, pasidavęs be kovos. ar koks hitleris praplovęs smeganis žmonėms dėl žydų ir pan. bet vėlgi, būk sąžininga, jei pasitiki istoriniais šaltiniais (žinoma ne aklai) tai pasidomėk apie biblijos istoriją. ji rašyta 1500 metų, apie pusšimtis rašytojų ją rašė perrašė taisė, pusę nusirašė nuo kitų religijų. čia tau tau galėtų plačiau apie tai papasakot šio forumo patriarchai. tiesa nepasiklaiuk viena nuomone ar šaltiniu, pasidomėk internete, paskaityk knygose. kiek man žinoma istorikai labai abejoja kristaus egzistavimu. pabrėžiu, istorikai abejoja. ne krikščionys, kurie yra šališki, bet neutralūs istorikai.
dėl to tavo daraugų matyto vaiduoklio tai neaišku, kaip ten galėjo būti. aišku, turiu savo versiją, bet svarių įrodymu - ne, bet reiks pasidomėt apie tai. o dėl keistų potyrių klinikinės mirties metu tai internete pilna informacijos, jau vien i googla ivedu "klinikinė mirtis" išmeta apie tai nemažai straipsnių ir hipotezių. vienam pvz rašė, kad eksperimento metu stimuliuojant elektros impulsais kažkurią smegenų sritį žmogus pamato žmogaus siluetą arba patiria išėjimą iš savo kūno, nors tai niekaip nepaneigia pomirtinio gyvenimo. arba kai gauni per galvą su kočėlu irgi sako žvaigždutės matosi kurį laiką, bet nuo to dievui egzistuoti šancų nepadaugėja.
che che, tavo siūlomu eksperimentu sunku tvirtai būtų kažką patvirtint ar paneigt, nes rezultatus galima labai jau ivairiai interpretuot, netgi jei ir daryčiau blogus darbus, o dievas nenubaustų, būtų galima sakyt, jog tai jis padarys po mirties.
ir galbūt, aš nesu visai netikintis. aš tikiu šviesiu rytojum Šypsena
dėl pranašysčių prisimink pavyzdį konkretų, bus lengviau. jei vienas žmogus sakys, kad rytoj nelis, o kitas - lis, tai vienas iš jų tikrai pranašas. reiškia dievas yra Laimingas
Atgal 16 17 18 19 20 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt