Haris Poteris - tinkamas filmas žiūrėti krikščionims ar ne?

Atgal 1 2 3 
Mucka
2007-10-19 | atsakyti
Gal truputeli pavelavau i sia diskusija, bet issakysiu ir savo nuomone:

Skirtumas Tarp LOTR ir HP yra tas, kad HP burtai yra pagrindinis visu knygu "desertas". Tikriausiai visi jaunieji skaitytojai ryte ryja knygos puslapius, laukdami kada prieis ta vieta, kur HP panaudos kazkoki burta, kuris bus dar idomesnis, stipresnis, "krutesnis" ir t.t. Tuo tarpu LOTR burtai naudojami tikrai pakankamai retai ir jie tekste tikrai nera kazkaip pabreztinai isskiriami (bent jau mano nuomone).

Tad kodel gi baznycia atvirai pasisako prie HP? Reikalas tame, kad kaip ir ankstesni autoriai minejo, dabar be problemu knygynuose (ypac vakaru salyse) gali isigyti tokias knygas ar net "rinkinelius" su spec priemonem, kaip "Rinkinys pradedanciai raganai" ar "Voodoo Zaliems", kuriuose rasi ne tik paaiskinimus kas ir kaip, bet ir pridetas medziagines leles, adatas ir t.t. Man pamacius tikrai buvo liudna, kur ritasi knygynu verslas....

Griztant prie HP... Viskas paremta vaiku psichologija - isbandyti viska, o ypac tai, ka tevai labiausiai draudzia... Ka ir netiesiogiai skatina HP knygos, nes visi mes laksteme su lankais 15 metu atgal, prisiziureje Robino Hudo serialu, o dabar vaikai laksto su burtu lazdelemis... musu laikais tai baigdavosi ismustomis akimis, siais laikais tai gali baigtis suzeistomis sielomis. Kazka panasaus galima pamatyti filme "Egzorcistas", kur vaikas apsedamas "zaidziant" spiritizmo lenta...beje paziureti si filma rekomendavo G.Amorth - Egzorcisto Dienorascio autorius.
Sigis_
2007-10-22 | atsakyti
Mucka, pritariu, tikrai laksčiau su lanku, strėles droždavau iž medžio...
Tačiau mano sūnėnas jau einantis į 5 klasę (Hario poterio amžius, kai prasideda pirmoji filmo serija), su maginem lazdelem nevaikšto o ir neturi jokių tokių knygų (na knygų jis apskritai nemėgsta), o zhaislų su mašinėlėm tai visokių turi ir lego ir konstruktorius ir mano kompą apgadina, t.y. priinstalina zhaidimu į C: diską ...

Aš nežinau kiek Haris Poteris kenksmingesnis už Marko Tveno, ar senovinių pasakų herojus...

Puikiai atsimenu tarybinių laikų ekranizuotas pasakas apie tas rusiškas baba jaga - raganas ant šluotos, tuos visokius slibinus goryničius ir besmertną koščėjų, kurio mirtis adatos smaigalyje, o adata antyje, antis skrynelėje, o skrynelė ant aukšto ąžuolo, o tą ąžuolą saugo trigalvis slibinas...

Paskaitykit ir įsigilinkit vien į lietuvių tautosakos pasakas! apie žiauriai išniekintą šunytį, apie juodvarniais paverstus brolius (jei čia nepainioju su Anderseno pasakų personažais)...

Čia lygiai kaip ir su tuo Da Vinčio kodu(romanas)... svarbu įsisąmoninti, jog tai tėra pasaka. O apie minėtas knygas, tipo "Voodoo žaliems" tai žinoma, jau nebejuokinga ir tai jau nebepasaka.

P.S. skaityti Hario poterio neturiu laiko ir galimybių - tos knygos nenormaliai brangios, tad tik filmą (3 dalis) temačiau ir tą patį nelegalų.
Atgal 1 2 3 
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt