Ar esate girdėję, kad Čarlzas Darvinas prieš mirtį paneigė savo evoliucijos teorija ir įtikėjo?

2 3 4 5 6 7 8 ... Kitas  
lokius
2007-09-22 | atsakyti
Esu kazkur girdejes.
saule
2007-12-10 | atsakyti
negirdejau kazkaip sito, nu bet jei kaszkas sako kad girdejo tai gal. bet abejoju siaip, zmogus vazinejo po pasauli, rinko tas fosilijas ir iskasenas, viso gyveniomo darbas manau ta jo teorija, tai kesta kad taip imtu jos ir atsisakytu. gal tik noreta pasakyt kad pries mirti vel sugrizo i tikejima..?
be abejo, visi daba uzgincysit mane, bet nemanau kad negalima tikiet ir Dievu ir Evoliucijos teorija vienu metu..nebutinai jau jos priestarauja viena kitai..
vienas
2007-12-11 | atsakyti
pilnai su tavim sutinku saule, tikrai imanoma tiket ir evoliucija ir Dievu!!!argi Dievas negalejo panaudot evoliucijos???
emPC
2007-12-11 | atsakyti
kalbant apie Darvino teorija, sakot gali ir nepriestaraut Dievui, as atsiprasau.., noriu pastebet, kad musu, kataliku, baznycia nepritaria Darvino teorijai
vienas
2007-12-11 | atsakyti
o kokia tavo asmenine nuomone???
emPC
2007-12-11 | atsakyti
mano nuomone Darvino teorija yra pakankamai logiska, galbut pasaulis galejo buti sukurtas per 7d, bet visgi ne Saule sukas aplink mus.. Nekaltas ir labai tiketina kad mes nezinome kas ir kaip buvo...
truputi stebina pilieciai kurie tvirtai zino nes tiki
emPC
2007-12-11 | atsakyti
del paneigimo kiek zinau, tai Darvinas buvo spaudziamas is baznycios + valdzios kad atsisakytu sios idejos, nes grese ten jam buti isvarytam is miesto ar nuzudytam ir jis pasake ok, as atsisakau savo idejos, daugiau jos nebekelsiu i viesuma, taciau nesakau kad ji yra neteisinga, nuo siol as tiesiog nezinau...
saule
2007-12-20 | atsakyti
Nu manau itikinama versija, kad sutiko nekelt i viesuma kad tik visi tie zmones atsikabintu nuo joŠypsena
O siaip, pries komentuojant mano pasisakyma del evoliucijos teorijos, idomiau butu isgirst visu komentuojanciu asmenine nuomone. Kataliku baznycios nuomone as zinau, ji tam priestarauja..Bet ka jus, savo galva galvojantys, apie tai mastot, a?
Vasara
2007-12-23 | atsakyti
Jei žmogus tiki evoliucija, tai tiki tuo, jog žmogus išsivystė iš beždžionės arba iš bendro žmogaus ir beždžionės protėvio. Tiki, kad gyvybė vystėsi pamažu: kažkaip kažkodėl pradėjo vykti cheminiai procesai, susidarė vienaląsčiai, vėliau daugialąsčiai organizmai, gyvenę vandenyje, kol vienas jų išlipo gyvent į sausumą. Kad iš to kažko, kuris išlipo, vystėsi, vystėsi ir išsivystė kitas organizmas, iš kurio kilo kiti. Tiki, kad tas vyko daugybę metų, milijonus.

Kas tiki Dievu, tiki, kad pasaulis buvo sukurtas per 7 dienas. Ne milijonus metų trunkančias, o paprastas 7 dienas. Kad nebuvo bendro protėvio, o kiekviena gyvūnų ir paukščių rūšis buvo skurta iškart. Kad žmogus buvo sukurtas iš dulkių ir jam įkvėpta gyvybė. Šis žmogus neturėjo protėvio-beždžionės ar bendro su beždžione protėvio.

Neišeina vienu metu tikėti ir žmogaus išsivystymu iš beždžionių ar bendrų protėvių, ir sukūrimu iš dulkių iškart tokio žmogaus, koks jis yra. Neišeiina tikėt ir milijonus metų, ir vos 7 dienas trukusiu procesu vienu metu. Negalima savęs neapgaudinėjant manyti, jog visos rūšys buvo sukurtos tokios, kokios yra iškart ir kartu tikėti, jog viskas pamažu išsivystė iš kažko seniai egzistavusio bendro padaro, išsivysčiusio iš vienos ląstelės į daugialąstį ir kažkodėl, nepaisant jokios atrankos ir išlikimo aplinkoje, prisitaikymo prie gyvenamosios aplinkos ir išlikimo būtinybės, nusprendusio išlipti iš vandens į sausumą, kur gyvent nemokėjo ir pagal natūralios atrankos teoriją turėjo žūti.

Tiesa gali būti tik viena, tarpusavy priešingais dalykais tikintis žmogus išties tiki tik vienu arba nė vienu. O žmogus, tikintis abiem teorijom iškart, atmeta dalį kiekvienos teiginių ir susikuria savo teoriją, vienu ar kitu būdu paimančią teiginius iš abiejų, toje susikurtoje teiginiai arba dera tarpusavy, arba tiesiog yra apsimetama ir nežiūrima, kokie jie prieštaringi taip įsiteikiant abiems pusėms - tiek evoliucionistams, tiek Dievu tikintiems.
akva
2008-01-03 | atsakyti
Asmeniskai man yra nelengva pasirinkti kazkuria puse ir tiketi tik viena is siu teoriju. Taip naturaliai gaunas... Gal is tiesu esu susikurus tam tikra sava "teorija".
Simtus tukstanciu metu trukusiai zmogaus evoliucijai irodyti yra nemazai faktu. Teigiama, jog pradzioje del tam tikru salygu atsirado kazkokia lastele ar bakterija, taciau is kur tuomet tos salygos? Is kur pati pradziu pradzia?.. Todel man artima mintis yra ta, jog butent Dievas buvo ta pirmine butina salyga paciai pirminei lastelei ar bakterijai, tarsi pradziu Pradzia, nes sito niekas negali paaiskinti. Sv.Raste yra minima, jog Dievo laikas ir musu laikas yra skirtingi, jog musu metai Jam- tai tik kaip valandele, tad kas zino, kiek is tiesu truko tos septynios dienos... Gal tai irgi simbolika, tam tikras zenklas? Nesu linkusi visu Sv.Rasto zodziu priimti tiesiogiai, nes juk ju prasme labai daznai slypi daug giliau. Daugybe pasakojimu primena tarsi pasakas, bet man tai- pasakos geraja prasme. Ir vis delto priesingai nei anksciau, nemanau, jog zinojimas taip 'pjaunasi' su tikejimu. Manau, jie papildo vienas kita, tiesiog kiekvienam is musu gyvenime reikia laiko, jog susivoktume, koki pasauli mumyse kuria Dievas ir per ka kiekvienas individualiai galime Ji atrasti ir bent mazumele suvokti- per tikejima zinojime ar per zinojima tikejime... Is esmes tai turbut nesiskiria. Šypsena
2 3 4 5 6 7 8 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt