Zeitgeist

2 3 4 5 ... Kitas  
medis
2007-10-15 | atsakyti
Gal jau kažkas girdėjote apie šį filmą. Jame paskelbiama gana stipri nuomonė apie krikščionybę. Ką apie tai manote?

http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331

(aktualus pirmasis pusvalandis)
vienas
2007-10-23 | atsakyti
sveiki,nesugebejau perziuret viso filmo, nes neturejau laiko,nors bandysiu perziuret kai tureisu daugiau laiko;
taciau perziurejus tam tikras vietas pamasciau, kad vis del to kokia tiesa, kad kekvienas is musu turi padaryt asmenini sprendima del tikejimo Jezumi [as jauciuos kad ta spredima pastaruoju metu turiu daryt taip daaznai], nes tikrai yra dalyku, kurie nedaro krikscioniskos baznycios labai patrauklios ir ziurint tik i tai,kad ivyko ne taip seniai jau buciau pasakius 'MAN NEREIK TOKIO DIEVO', kuris duoda laisva valia savo zmonem rinktis; atrodo BIBLIJA tokia aiski man, bet kai paziuriu kaip kiti zmones ja interpretuoja pasimetu; kartais negaliu suvokt kaip jie tai isskaito ir gali pagristi savo elgesi;kaip vis del to daug dalyku atsiremia i musu kultura, musu seima, kurioje augome, musu supratima apie gyvenima.
TACIAU [pamasciau] ar as visad padarau viska teisingai, ar as niekad nedarau klaidu, nesvarbu samoningu ar nesamoningu, kurios nei manes nezavi nei kitu. kartais baisu net pagalvot, kad Viespats neziuri ir nevertina manes pagal tai ar as viska darau teisingai ir sako 'MALONE',ach kaip sunku tai priimt, o ypatingai kai ji taikoma ne tik man bet ir kitiem; taip daznai galiu pateisint save, savo poelgius, kad padariau ta, ar ana del to ir to, taciau ar galiu tai pritaikyt kitiem??? Na nezinau tikriausiai pasakyciau, bet jei paziureciau i Biblija atrodo isrinktuju nera, kiekvienam,kuris tiki Jezumi teikiama malone besalygiskai. Pamasciau 'kokia neteisybe!' ir kiek man reik nuolankumo priimti sia dovana ir su tuo sutikti'
avangardas
2007-11-27 | atsakyti
gaila kad atsirado zmogus pasiryzes meluoti kad irodytu savo tiesa.. paziurejau dar tik pradzia filmo ir jau radau tiek daug klaidu jame kad net baisu darosi.. na aisku as apie astrologija, senuosius Egipto dievus nezinau bet zinau apie Biblija ir galiu pasidalinti kas tiesa o kas ne:
1. trys karaliai, kurie tipo minimi Biblijoje Jezaus gimimo istorijoje yra filmo autoriaus issigalvojimas. labai paprasta patikrinti - paskaitykit visas Evangelijas ir pamatysit kad ju nera. Ten minimos tik 3 dovanos nuo isminciu o visa kita tik savanaudiska internpretacija.
2. Jezus negime gruodzio 25d kaip ten teigiama. Jezus gime neaisku kuria diena ir tik keli simtmeciai po Jezaus, Romos valdzios pagalba Jezaus gimo svente buvo nutarta kad bus svenciama gruodzio 25d. Tuo siekiant prisiderinti prie pagonisku svenciu kurios buvo ta diena svenciamos.
3. Kryzius su apskritimu per vidury nera Biblijos palikimas o tiesiog velesniu krikscioniu palikimas. Biblijoje toks kryzius neminimas ir neturi jokios reiksmes.
4. Zuvyte kuri naudojama dabar krikscioniu nebuvo paimta is pagoniu o buvo daznai minima Jezaus pasakojimuose, todel veliau buvo naudojama ankstyvuju kriksiconiu atpazinti vieni kitus.
5. tingiu vardinti o jus tingit skaityti viska Mirkt

Tai sutinku kad siudieniniame krikscioniskame(ypac tradiciniame katalikiskame) yra simboliu perimtu is pagonisku tradiciju taciau visas sitas sutapatinimas tiesiog absurdiskas... as galejau savo ziniomis patikrinti tik kelis dalykus bet ir tai kiek neatitikimu radau... Man dar ypac labai itartinai atrodo senuju Egipto piesiniu interpretacija i ta istorija, kuri tokia panasi i Jezaus...
tai sitas filmas manau vertas tiek pat kaip ir kiti filmai nukreipti pries krikscionybe o ju tiek daug ir tokiu skirtingu yra.. pradedant "The Last Tomb of Jezus" ir baigiant "Zeitgeist".. tai chebra zinokit, kad gerai dometis kas naujo kuriama, kad butu paneigta krikscionybes esme, bet visada bukit labai atsargus: daugelis meluoja. Sitas filmas nera isimtis.

Ir ju visu tikslai yra keli:
suzlugdyti krikscioniskas vertybes, uzdirbti pinigu ir irodyti kad jo protevis buvo bezdzione, todel gali elgtis kaip nori... ne visi jie akivaizdus bet visi tikri.

Tai bukit palaiminti ir laikykites tiesoje!

su meile,

kz
just
2007-12-02 | atsakyti
perziurejau visa filma, ne tik pirma pusvalandi. Dieve, kiek blogio siame pasauly....... kiek blogio.......... visa, kas kyla is zmogaus, yra blogis........ visa, kas kyla is Dievo, yra geris.......

Dieve, niekada nebuciau pagalvojus, kad tokie dalykai dedasi......... kas per butybe yra zmogus be Dievo? koki pasauli sukure zmogus? kur klesti apgavystes, valdzios troskimas, pinigai........ kaip visa tai yra toli nuo Dievo......... dabartinio zmogaus dievas yra valdzia..........

negaliu patiketi.... nejaugi tai musu ateitis?

nesuprantu, kam viso to reikia zmogui? kam jam reikia valdzios? kokia to prasme? tai laikina!

del pirmos dalies......... nematau priezasciu netiketi Jezumi. kas, kad religija remiasi zvaigzdziu judejimu. kas, kad religijos panasios ir tie patys dalykai kartojasi. man nesvarbu. man nereikia irodymu, kad mano religija teisinga. man nesvarbus jokie kontrargumentai, nes mano religija nesilaiko ant vizualiu apciuopiamu ar kokiu tik nori irodymu. mano religija yra manyje. tai tiesiog isitikinimas . mano vidinis isitikinimas. as jauciu, kad tai teisinga. todel man nereikia kitu irodymu, kad tai teisinga!

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Jimi Hendrix
(|)
juste
2008-04-08 | atsakyti
<valdzios troskimas, pinigai...> gal atsisukime į istoriją ir pažiūrėkime ką darė krikščionys? Dėl ko kilo dauguma karų? Dėl reiligjų. O ir vakarų kultūra...Žiaurumas? O kas buvo tie, kurie degino kitaminčius ant laužų? Ir tas kodeksas, kuriuo buvo liepta sudeginti Balzako, Koperniko, Galilėjaus knygas... Kuom nusikalto sužinojimas, kad žemė yra apvali ar sukasi aplink saulę? Na bet jei Dievas toks gailestingas, tai atleis žmonių daromas nuodemes Šypsena
avangardas
2008-04-17 | atsakyti
Na daugelis galvoja, kad filmas yra paremtas irodymais, faktais ir patvirtina tai, ka visi jau seniai zinojo Šypsena deja tai didele klaida, kadangi daznai zmones nepasidomi daugiau nei jiems pasakoma. Kaune 2008-04-22 vyks filmo pirmos dalies perziura, analize ir diskusija tai manau gera proga pasiaiskinti kas cia per filmas. Placiau:
http://kaunas.lksb.lt/?pg=news&num=6
qfe
2008-05-08 | atsakyti
apie religija nebuvo įdomu žiūrėt, vistiek aišku, kad tai antroji valdžia skirta valdyti tam tikra žmonių sluoksnį....whatever.

Bet dalis su 9/11 įvykiais, kaip amerikiečiai išprovokuodavo ir gaudavo pretekstus įsitraukti į karą, tikrai geras, bei paaiškinimas apie privatų centrinį banką.

siūlau dar pažiūrėti Arono Ruso filmus 'America: Freedom to Fascism' ir "Aaron Russo: The Architecture of the Prison Planet". pastarasis, tai jo paskutinis duotas interviu.

laukiu antros Zeitgeist filmo dalies...
Anilop
2008-05-09 | atsakyti
<Na bet jei Dievas toks gailestingas, tai atleis žmonių daromas nuodemes>
Atleis. Šypsena Jei žmonės prašys to.
emPC
2008-05-09 | atsakyti
dieve, prasau atleisk man visas nuodemes
Bono
2008-09-17 | atsakyti
Nežinau, kodėl ir dėl kokių priežasčių Jūs kalbate, tik apie pirmą filmo dalį? Juk pasaulis nėra vien - religija, Jėzus, Mahometas ar Abraomas ir kt. Tokie laikai praėjo. Krikščionys, pamirškit viduramžius, kur religijos kultas buvo stipresnis už žmogaus egzistencijos klausimą. Jūsų nepakeitė net reformacijos banga? Pamąstykit kiek daug blogo padarė pasauliui ir žmogui - religija. Religija sukurta tik tam, kad kuo efektyviau suvaldytų žmonių mases. Pamirškit religiją, ji jums neduos nieko, nei laimės, nei džiaugsmo, nei sielos atgaivos. Tik sugniuždyti ir silpni žmonės gali priimti kitų tiesas, priimti jas, kaip visuotines ir primesti bet kokia kaina visai "visatai" ir priversti tikėti jomis. O jei, Jūs nepaklusit "mes" ateisim ir Jus priversim pasikeisti, bet kokia kaina. Nėra jokios – religijos, nėra jokių tiesų, nėra jokių ideologijų. Tiesa vienintelė – JŪS, TAI – JŪS. Ir jokia pasaulio asmenybė negali valdyti jūsų nuomonės, tiesų ir laisvės. Tikėkit savo jėgomis, tik Jūs ir, tiktai Jūs esate savo ateities kalviai. Visi kalba apie – lemtį. Lemties – nėra, yra tiktai jūsų pasirinkimai tarp gėrio ir blogio, tarp teisingų ir neteisingų sprendimų. Tik silpni ir neišprusę žmonės gali pasitikėti lemtimi ir teigti, jog viską nulemia lemtis. Visiška nesąmonė, jog "KAŽKAS" gali išgelbėti mus nuo žemės drebėjimo, cunamio ar kitų katastrofų. Deja, žmonės niekados neatsisakys religijos, nes jie yra per silpni ir permažai paveikti evoliucijos. Bet...... tai gali pakeisti – dirbtinis intelektas, liaudiškai tarius – robotai. Jie nebus pririšti prie jokių ideologijų, prie jokių nuomonių, prie jokių politinių srovių ar kitų jėgų, kurios valdo pasaulį nuo pat jo atsiradimo. Iškyla klausimas ar žmogus sulauks tokių laikų, kai jį valdys ne religija, ne pasaulinė valdžia, o tik dirbtinis intelektas. Ar, tada žmogus pasiduos dirbtinio intelekto valiai? O gal tik, tada žmogus supras, jog jis yra robotas, o robotas – žmogus?

Nebūkit robotais ..... būkit žmonėmis.....

Pažiūrėkit paskutiniąją dalį.

Give peace a chance ¡¡¡
2 3 4 5 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt