Zeitgeist

Atgal 1 3 4 5 ... Kitas  
Sigis_
2008-09-18 | atsakyti
Sveikas, Bono Labas

Ar žinai kas yra religinis jausmas? Galiu išsireikšti ir kitaip - suvokimas, jog nėra taip, kaip tu sakai! Kai gyveni gyveni, ir staiga suvoki, jog už viso to, ką regi, YRA TAS, KURIS VISKĄ TAIP PADARĖ, Biblijoje tam yra duodamas vardas, ko gero pats keisčiausias vardas, jei tai iš vis vardas - "Aš esu, kuris esu" (Iš.3,14)
Kai tą pajusi, suvoksi, kalbėsi kitaip Mirkt
Bono
2008-09-18 | atsakyti
Su visa pagarba, tavo nuomonė - neteisinga. Perskaitęs tavo pirmąją žinutę supratau, jog tau pats svarbiausias klausimas - religija. Kaip ir jau minėjau, religija nėra viskas šiame pasaulyje. Vykstanti sparti globalizacija trina religijos kultą ir pasaulį sujungią į vieną masę. Anksčiau ar vėliau Jūsų įsitikinimai žlugs. Pamąstykit, kas būtų jei religijos neegzistuotų?

Klausimas Sigiui:
Interpretavęs tavo pasisakymą, seka išvada tokia, kad krikščionybė - vienintelė, teisinga ir neapeliuojama religija?
Sigis_
2008-09-19 | atsakyti
Gerbiamasis Bono,
didžiuma sąmoningų krikščionių religijos kratosi kaip velnias kryžiaus. Net pats žodis (sąvoka) "religija" daugumai yra nepriimtinas, nes krikščionys yra ištikimi Jėzui Kristui, Dievo Sūnui. "Religija", "kultas" - sąvokos, teigiama prasme vartojamos tik katalikų, nes šie juose įžvelgia ne vien blogį...

Supranti, religinis jausmas, apie kurį aš ankščiau kalbėjau, yra kas kita, nei kultas. Filosofai tai vadina transcendentiniu išgyvenimu, patyrimu; rytų vienuoliai tą medituoja, o katalikų ir kt krikščionių vienuoliai tą kontempliuoja (na, ne vien vienuoliai kontempliuoja).

Aš pats pirmą kart tą pajutau būdams jau nebejaunas, žiūrėdamas pro langą į apleistą ir netvarkomą sodą... duok Dieve tau, gerbiamas Bono, tą patirt ūžkopus ant nebūtinai Everesto, bet nors žvelgiant į didingą peisažą!

P.S. ir lai po to patyrimo šalia tavęs būna sąmoningas krikščionis - to aš meldžiu Dievą Mirkt
kosmosas
2008-10-18 | atsakyti
Labas visiems, smagu matyt kad dar yra mastanciu zmoniuŠypsena na as nezinau ar sis filmas tiesa ar tai tik gerai surezisuota medzega plauti smegenim, bet as zinau kad tai jau verce susimastyti apie tai kas mes esam ir mano nuomone tikejimas ir dievas turi gyvent kiekviename is musu ir nereike mums jokiu religiju juk jos visos issigime as net nekalbesiu apie simtus metu zmoniu zlugdymo ir naikinimo to tik visiskas kvailys gali nematyt ir nesuprast arba tas kuris jau negalvoja nes jam gera gyvent nes jis turi kuo dziauktis jam pinigai svarbiau uz zmones. Yra dalyku kuriu mes jau seniai nematom gamtos jos stebuklu mes nuo jos tolstam ir kuo toliau tuo labiau nuzmogejam. mano nuomone sis filmas sukurtas zmoniu mylinciu zeme ir zmones kad mes pabustume ir atsipeiketume kol mus dar visai nesumyne i beprotybe ir neateme musu orumo ir teises rinktis. Aciu Labas
woolf
2008-12-04 | atsakyti
Sveikas, qfe, jei dar čia lankais, būtų malonu, jei patartum iš kur parsisiųsti "The Architecture of the Prison Planet", nes neradau nei torrentuose, nei DC++
woolf
2008-12-04 | atsakyti
Beje, labiausiai man patikusi nuomonė apie religiją išsakyta vienam dar nelabai gyvuojančiam forume: http://mintis.nzn.lt/viewtopic.php?f=11&t=2
Esmė, kad religija, tai ne tikėjimas Dievu, o tikinčiųjų Dievu valdymo forma.
Confiuzo
2008-12-28 | atsakyti
Mane nuoširdžiai liūdina tai, kad žmogus praranda savo gebėjimą mąstyti. Sutinku kad dokumentiniame filme "Zeitgeist" nurodyti faktai yra ginčytinami. Tiesa ta, kad NEYMANOMA įrodyti, kad dievo nėra, taipat kaip ir negalima patvirtinti kad jis egzistuoja. Užtat galime remtis argumentais, kuriuos keli šio forumo dalyviai bandė paneigti, tiesa labai nevykusiai. Mythra, Horas, Attis, Krishna ir dauguma kitų dievų kurie buvo garbinami iki Kristaus turėjo labai rimtų panašumų, kuriuos analizuoja filmas, arba galite patys rasti internete. Taipogi pateikiamas ir paaiškinimas, kodėl....visi šie dievai yra mitiniai personažai, kurių sukūrimą įtakojo dangaus stebėjimas ir bandymai jį suprasti...Nenoriu gilinis labiau. Žmonių kurie neturi savo nuomonės ir tiki tuo kuo tiki masės niekas nepakeis. Realigija...Krikščionybė...visą tai tėra fikcija siekiant suvaldyti mases negalvojančių fanatikų. Kryžiaus žygiai, inkvizicija, raganų deginimas. Taspats vyksta ir dabar, tik kita forma...kunigai tvirkina vaikus, krikščionys atsiskiria į sektas, o kiek visko mes dar nežinome, o kiek visko mes dar sužinosime...neturiu noro rašyti toliau...jūsų teisė rinktis. Aš neesu skeptikas, aš esu laisvas žmogus.
Sigi_s
2008-12-28 | atsakyti
1. Jėzus Kristus gimė ne gruodžio 25 dieną, o spalio mėnesį, čia tik vėliau buvo nuspręsta tą dieną švęsti.
2. Jėzus Kristus turėjo daugiau, nei 12 apaštalų: ap. Paulius ir Judas Iskarijotas taip pat apaštalai, nors išdavikas ir nusižudė, bet jis buvo apaštalu, vėliau jį pakeitė Motiejus --- 14 gaunasi apaštalų.
3. Jėzus Kristus kape išbuvo tik dvi naktis (Mt.27,57-28,1).

Ir tie karaliai ne karaliai, o astrologai aplankė Jėzų ir tikrai ne trys, čia tik vėliau susimbolintas skaičius pagal dovanų skaičių.

Filmuke Zeitgeist 1 dalyje daug kas nutylima, kas nesutampa, kas neparanku lyginant krikščionybę su kitom religijom. Apskritai tai yra propagandinio stiliaus filmukas ir ne dokumentinis, nors stengiamasi pristatyt tarsi dokumentinis būtų.
Confiuzo
2008-12-28 | atsakyti
Gerai. Sutinku, kad šventąjį raštą tu išmanai ryškiai geriau nei aš, todėl ginčytis šioje srityje su tavimi man būtų beprasmiška. Ar gali paneigti filme taipat minimus dievus, tokius kaip senovės Graikų vyno dievas Dionisas, kurį garbino 500m pr.Kr, kuris buvo vadinamas "karalių karaliumi", "alfa ir omega", buvo keliajauntis mokytojas kuris atlikinėjo stebuklus, tokius kaip paversdavo vandenį vynu. Jis gimė taip vadinamu, nekaltu gimimu, o po mirties prisikėlė ir nuvyko i dangų. Ar tai nieko neprimena? Tavo nurodomi skirtumai nežymus ir neesminiai, jei senovės graikų dievai būtų taip nuodugniai nagrinėjami kaip, kad Bibilija, neabejoju, kad būtų rasta ir daugiau stulbinančių esminių panašumų.

Šiame filme nemačiau jokios propagandos, ir jis tikrai nesistengia nieko pristatinėti. Filmo esmė yra pažadinti žmones, pažadinti jų prarastą gebėjimą atsirinkti informaciją.
Sigi_s
2008-12-28 | atsakyti
Gerbiamas Confiuzo, esminius skirtumus tarp mitologijos ir realybės tu, tikiuosi, taip pat žinai, kaip ir aš: Jėzus Kristus yra istorinis žmogus, gimęs su kūnu, jį matė, jį mušė, jis kalbėjo ir miegojo ir kakojo...

Yra istoriniai šaltiniai, kur minimas Jėzus iš Nazareto, dar vadinamas Nazarėnu, Nazaretiečiu. Taigi, jis - ne saulės dievas a da kokis tai pramanas. Ar žinai kodėl komunistai taip sėkmingai įrodinėjo, jog Jėzus Kristus niekad neegzistavo? Taip yra todėl, kad jie teigė, jog Kristus niekur negimė. Istoriškai taip ir yra - Kristus juk net ne vardas ir tikrai ne pavardė Mirkt
Atgal 1 3 4 5 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt