Zeitgeist

Atgal 1 2 4 5 ... Kitas  
Confiuzo
2008-12-28 | atsakyti
Uždaviau tau tiesioginį klausimą ir nesistebiu, kad gavau graudžiai juokingą nieko bendro neturintį padriką atsakymą. Tu užsikemši ausis ir niuniuoji: "jėzus istorinis žmogus, jėzus gyveno, taip rašo biblija, jėzus kakojo" (čia, kaip aš supratau, tavo padaryta prielaida, kuri būtų teisinga jei toks žmogus būtų egzistavęs). O tiesa kuriuos jūs žmonės nenorite girdėti yra ta, kad tariamo jėzaus gyvenimo metais, teritorijose kuriose jis tariamai gimė, gyveno klajojo ir t.t buvo bene daugiau nei 20 istorikų. O argi be biblijos yra kitų istorijos šaltinių kuriuose būtų aprašomas jėzus? Na galima prieiti išvadą, kad žmogus klajojęs po apylinkes, mokęs, gydęs žmones vygdęs neregėtus stebuklus, šiems istorikams pasirodė nelabai ydomus. Tačiau tai žinoma nesutrugdė mūsų mylimai realigijai ir jums, jūsų dievo taip mylimiems krikščionims pareikšti, kad yra kitaip. Fanatikai teigia, jog yra net 4 senovės istorikai, kurie aprašė jėzų. Gaila jog jie nemini, kad pirmieji trys realūs istorikai savo veikaluose padrikai temini žodi Christ (Kristus), kas pasirodo nėra jėzaus vardas, o titulas . Ketvirasis istorikais, Josipas, buvo įrodytas esantis pačių fanatikų suklastota asmenybe, kaip ir jūsų dievas.

Komunistai, fachistai ar kiti rėžimai nepranoksta to, kokius baisius darbus istorijoje yra nudirbusi realigija.
naujas
2008-12-28 | atsakyti
Jei jau nebuvo nuodugniai nagrinejami graiku dievai,vadinasi tam yra priezastis...kam nagrineti tai,kas nera tikra,realu?Na,tarkim Dionisas nuvyko i dangu,-ir pranyko ka?,nes neaisku ka jis ten daro,ka veikia???
O Kristus,-nuvyko ir parvyko,-kaip Dvasia,ir apsigyveno zmoguje... Jis realus,gyvas,keiciantis simtais tukstanciu gyvenimus,statantis savo Baznycia... ir t.t.ir t.t. ...Jis, ateinantis antra karta,ir atejes nusluos visa zemiska valdyma,ir jis realiai (visu matomas) bus Karaliu karalius,ir karaliaus zemeje tukstanti metu,ir visa amzinybe...
ir bus taip, kad ir gerbiamas Confiuzo,bei Zeitgeist filmo uzsakovai, kurejai,- priklaups pries Viespati Jezu Kristu,ir ispazins Ji Viespaciu! Šypsena...Jezus,-yra Viespats!
Confiuzo
2008-12-28 | atsakyti
Nemanykite, jog aš esu piktas skeptiškas žmogus, taip nėra. Į šį forumą užklydau norėdamas suprasti kodėl žmonės taip aklai tiki šiuo mitu. Mane domina tiesa, ir tiesa, mieli mano draugai, neturi nieko bendro su realigija. Kodėl jūs visi paprasčiausiai nepripažystate jog bijote mirti? Argi tai nėra pagrindinė realigos paskirtis, mitai paaiškina tai kas nežinoma...Mirtis lieka viena iš didžiausių baimę keliančių nežinomybių.
naujas
2008-12-28 | atsakyti
Manau,kad niekas taip ir nemano,o kad ir piktas butum,juk turi teise pykti...na, o mes nebijom ir mirties ir piktu peliu,oi zmoniu...nepyk,pajuokavau truputi...
Na,tavo padetis man labai jau aiski,juk mes,iki itikejimo Kristumi,-buvome tavo kailyje,buvom tokie kaip ir tu, su pan.klausimais tikintiesiems,laikem juos kvaileliais,sektantais,silpnavaliais,bijanciais mirties ir pan.ir t.t.todel zinome,ka pats jauti,ir kas paciam neaisku...bet matai, kai pasauke mus Dievas,mes perejome i kita sfera,na,galima ja pavadinti ir mistine,ir cia mes turim bendravima su Dievu,kaip pasakytu pasaulieciai,-su nematomu Draugu...Dievas mums yra tikras,gyvas,realus,-mes renkames,bendraujam,meldziames,slovinam,garbinam JI...na,o is sono ziurint,girdint pasaulieciams,-tai jiems nenormalu,ir aisku,bus nenormalu iki tol,kol jie nebus patys paliesti paties Dievo ir perkelti i Jo karalystes sfera,tik cia jiems taps viskas sviesu ir aisku,ir tik cia budami supras,kad yra nenormalu gyventi be Dievo...Šypsena

Galiu iskarto paciam pasakyti,kad nevargtum,ir taupytum savo brangu laika,nes niekam dar nepavyko suprasti Dievo,tikinciuju, savo ribotu protu.Dievas yra Dvasia,ir Ji galima pazinti tik zmogiska dvasia...
Ir tas gali pazinti Dieva,kam Dievas Save apreiskia.
Kai dar buvau anapus barikados puses, tikinciuju klausdavau,kur tas jusu Dievas,irodyk man Dieva,ir pan...bet kaip jie neparodydavo man savo Dievo taip neparodydavo...Bet kai atejo Dievas (atejo,nes tikiu,kad tikintieji meldesi uz mane),Jam uzteko tik paliesti mane,kaip viskas akimirksniu tapo aisku,akys atsivere,neuzilgo ir burna,-kad ispazinciau Ji savo lupomis...

Nepamenu,kad iki itikejimo buciau bijojes mirties,ar buvau vaikomas mirties baimes...o dabar,ka galiu pasakyti apie mirti,tai tik tiek:- ate mirtie,-tavo geluonis jau nukenksmintas,tu nugaleta!
Slove Viespaciui!
wirtuwes
2009-01-06 | atsakyti
1.kaip confiuzo sako tai religija yra tik tam kad paaiskit tai kas buna po mirties,nes visi bijo numirti ir tiesiog dingti nieko nesuprasti nieko nematyti ir pan... bet manau tai tik wiena puse, kita puse yra ta kur tu waldai didziuli kieki zmoniu kurie galwoja kad jie i zme uzklydo tik trumpam ir jiem reik ramei sedeti ir klausyti ka daryti kad tik patektu i roju,ir nemaisyt kitiem, kad tarkim ir tiem kurie neklauso nieko nesilaiko jokiu diewo istatymu, linksminasi betkaip su betkuo, zodziu gyvena begalo linksmai ir bediewiskai bet patiria daug nuotykiu ir linksmybiu... na taip, juos nubaus, jie eis i pragara, o tie kurie gyweno tyliai ir ramiai tarnaudami diewui eis i roju ir sedes ten sau patogiai per wisas amzinybes... as suprantu kad sis mano post'as su daugybe gramatiniu klaidu, nepadarys stebuklo jokio ir jus tiesiog ji paskaitysit ir wiskas taciau ar jum tas dangus ne panasus i tas pacias 52 nekaltas mergeles danguja sawizudziui arabui pazadetas?
2.sito filmo nereik ziuret ir wiska priimt uz gryna piniga, ji reik tiesiog paziuret ir suprast kad mum melavo... bet ir sitas filmas gan daug meluoja, ir tai tik parodo kaip tai lengwa daryti, mulkinti mus, paprastus zmones. todel jei mes gyventume rusijoj tai zinotume kad gruzinai sikniai o tiem kurie juos saude dawe medalius, bet mes nesam rusijoj, todel rusai ten buwo blogieciai, o istikruju tai ten tiesiog yra naftos ar dar kokio slamsto kurio kazkam reikia o karai ar pastatu sprogdinimas(ypac lektuvai, cia jau reik duot medali uz isradinguma ir fantazija) ar laivu skandinimas ar jeruzales atsiemimas yra tik priedanga tam kad zmones kurie gywena cia, sitam dideliam apvaliam luite, nepastebetu tikruju ivykiu, kurie kaikuriuos zmones padaro turtingus o dar geriau suteikia waldzia.
3.kur deti kitas religijas kuriu yra tiek daug??!!!!
4.ipac tas kurios senesnes uz krikscionybe(ai tiesa pries krikscionybe pasaulio nebuwo, o pro teleskopus matos tik velnio piesti piesineliai)
5.ir ypac tas i kurias tiki daugiau zmoniu.
6. sakot kad trys karaliai ir dar daugybe dalyku buwo sugalwota ir tiesiog prie religijos prisijunge su laiku... tai gali but kad didzioji dalis wiso sio tikejimo yra dagalwota, kas priweda prie to kad mes neteisingai wiska suprantam ir eisim wisi ten kur silta...
arba tai kad tikejimas siektiek keicias...kartu su zmonem... tai is esmes priweda prie iswados kad religija keicias ir prisitaiko prie zmogaus o ne kaip turetu but kad mes prisitaikom prie diewo ir jo tiesos...
7.Tikekit, skaitykit biblija ir mokykytes is jos wisko kas gera, nes paprasciausias dalykas kaip padek artimajam kuris yra labai geras patarimas ir wisiem suprantama tiesa pawersta kazkieno zodziais. t.y. mes patys pawertem juos diewo zodziu...

galeciau test ir test bet as jau issiliejau [= man pagerejo. pasakiau ka norejau ir tikiuosi kad niekam nesugadinsiu nuotaikos, nes as is wiso tikejimo issirinkau tai kas man reikalinga,geras elgesys , pagalba kietiem ir pan. tik as tikiu i sawe ir i mus, mes esam cia, dabar ir tikrai nebusim cia amzinai.
Ar dievas yra?....
isivaizduokit jei blusos mastytu, ir galwotu kad mes dievai, pabandykit kruvai blusu nesuvokianciu kas yra lietuviu kalba paaiskint kad jei ir yra dievas tai tai tikrai ne jus... manau jusu pastangos baigtus kryziaus karais ir kruva swentyklu bei milijardais apgautu blusu kurios pacios sawe apgawo....

tik nedeginkit manes ant lauzo... religija jau evoliucijonavo is to tasko(ir negalwokit kad eretiku deginimas yra blogai ir tada zmones dar nieko nesuprato kai degino, nes tai priveda prie to kad mes nieko nesuprantam o zmones po dar 1000 metu supras gerai bet po dar 1000.... )

sia liudna gaida ir baigsiu

netikek niekuo, nes nieks nezino kaip yra istikro, tikek sawimi
avangardas
2009-01-06 | atsakyti
wirtuwes, dziaugiuosi kad turi savo nuomone ir gali ja bandyti apginti. Deja manau, kad esi prisiskaites/prisiziurejes daug ateistiniu teiginiu, taciau nesi skaites pakankamai krikscioniskos literaturos. I tuos visus klausimus, kuriuos tu uzdavei, as esu atsakes pats sau ir esu uztikrintas del atsakymu. Jei tu pabandysi paieskoti atsakymu pats, o ne sakysi visiems "kokie jus kvaili, nes tikit ir nezinot atsakymu i tokius klausimus", tai bus paciam geriau Šypsena Jei pats atsakysi, tai bus daug aiskiau nei kad as cia prirasyciau puslapius Šypsena
Na bet jei trumpai tai:
1. Tikejimas yra daugiausiai apie gyvenima cia (zemeje), o ne pomirtini gyvenima. Dievas nedraudzia linksmintis, tik ispeja, kad elgdamasis netinkamai pats sau pakenksi. Linksmybiu buna ivairiu Šypsena
2. Filmas apgavo tik tuos, kurie tingejo gilintis i ji.. tai daugiausiai ateistus Šypsena
3. I lentyna dek Šypsena Dauguma iesko Dievo, bet ne visi nori Ji priimti toki, koks Jis yra, todel susikuria savo dieva. Krikscionybeje ne zmogus atrado Dieva, o Dievas kalba, moko apie save ir leidziasi pazistamas.
4. Pagal seniausiu rasytiniu saltiniu egzistavima negalima spresti, kokia religija senesne, o deja taip yra daroma.
5. kiekis neparodo tiesos (pvz vergija, komunizmas ar pan)
6. Biblija yra pagrindas esamo krikscionisko tikejimo. Prie biblijiniu tiesu dar yra pridetos tradicines tiesos (kaip trys karaliai), kurios nera svarbios tikejimui, todel esmes nekeicia.
7. Jezus sakydamas mylek savo artima kaip save pati, neturejo omeny kad mylek giminaicius, o isake myleti kiekviena zmogu kaip save pati.. iskaitant i tai savo priesus, benamius ar Busha. Visdelto ar tai visiems suprantama tiesa? Jezus nebuvo paprastas morales mokytojas.

Jei bent vienas is klausimu buvo atsakytas, vadinasi eini pazinimo keliu Šypsena sekmes.
avangardas
2009-01-06 | atsakyti
Confiuzo, filme Jezus lyginamas su daugeliu mintiniu butybiu, bet deja nemoksiskai. Prasom pasiskaityti enciklopedijas (bet ne wikipedia) ar paprastas mitologijos knygas kad ir pvz apie Dioniza. Pats pamatysit kaip kvailai atrodo tie Jezaus ir Dionizo panasumai.
Yra padaryta nedidele filmo analize cia:
http://kaunas.lksb.lt/?pg=readings&dir=142&resource=147
sekmes Mirkt
Sigi_s
2009-01-06 | atsakyti
avangardai, A Č I Ū !!!
Ačiū už nuorodą, kur paskaičiau ir PAGALIAU SUŽINOJAU KUN TAS ZNUOČYJ:
"Zeitgeist" ( vokiškas žodis, reiškiantis "laiko dvasia" )
brolau Apkabinimas
naujas
2009-01-09 | atsakyti
suzinojai,ir lengviau ant dusios patapo,ar taip?
Bono
2009-01-22 | atsakyti
Suprantu, kad čia religinis tinklapis Veee, bet nejaugi jums nesukėlė jokių minčių kitos trys dalys??? Nežinau

P.S. Išleista nauja Zeitgeist dalis (ADDENDUM). Joje pasakojama apie naują pasaulio tvarką ir dėl kokių priežasčių prasidėjo pasaulinė ekonominė krizė ..... tiesa pats dar iki galo nepažiūrėjau šito filmo, nes vis niekaip laiko nerandu Liūdnas
Atgal 1 2 4 5 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt