kas yra svarbiau ar tikėti trejybe ar Kristaus išperkamąja auka???

2 ... Kitas  
Florizelis
2008-02-02 | atsakyti
Sveiki, tikejimas nera savavaliskas, taciau paveldetas is apastalu, todel cia nereiketu inesti savo supratimu, ka nors pridedant ar atmetant. Trejybe apreiskiama Biblijoje, nors ir nera pamineta. Daug ieciu cia lauzyta ir reik pasakyt kad Trejybes oponentai daug prisidejo prie pagalinimo sios doktrinos. Paminetini arijonai Lietuvoje 16a. Daugeliu aspektu jie buvo labai pazangus: pvz poziuriu i socialine rupyba, kritiniu zvilgsniu i Biblija. Kalbant apie tikejimo atpirkimu prasme, ty pamatine tiesa, svarbi musu isgelbejimui. Bet joje slypi triasmenio Dievo apreiskimas: Tevas taip pamilo pasauli, kad siunte Sunu, kaip atnasa uz zmoniu nuodemes. Apie tai siandien apreiskia Sventoji Dvasia, primenanti sia svarbia tiesa. Tad reziumuojant: abi sios tiesos labai svarbios ir butinos isganymui.
emPC
2008-02-02 | atsakyti
man tais sventa trejybe yra kaip kazkoks sugalvotas lotyniskas hieroglifas kad sumistifikuoti tuscia vieta iki absoliutaus rebuso. O Kristasu isperkamoji auka tai cia kad neva esi kaltas. Tad man jie abudu vienodai svarbus Juokiasi
viltis
2008-02-07 | atsakyti
Sveiki
Istiesu svarbus klausymas koki Dieva garbinti ir kokiam Dievui tarnauti?Bet Sv.Raste nerandu Dievas-Trejybe,kadangi ir apastalai bei pranasai garbino Viena Dieva,sutverusi dangu ir zeme ir visa kita....
As tikiu Vieninteli tikraji Dieva ir Jo siustaji i zeme Jezu Kristu [Jo Sunu].
Florizelis
2008-02-08 | atsakyti
Sigi, pateiksiu tau bent pora pavyzdziu, nors ju yra daug, nes vos ne kiekviena Rašto eilute, jei ziuresi su apreiskimu gali liudyti Trejybe. Pirmiausia gerai zinoma vieta, kai sako eikite ir padarykite mano mokiniais, krikstydami vardan Tevo, Sunaus ir Šventosios Dvasios. Siame kontekste Šventoji Dvasia. jei nebutu treciasis asmuo Trejybeje, netektu prasmes. Taip pat gerai zinoma vieta, kai sakoma viskas gali buti atleista, tik piktzodziavimas Sventajai Dvasiai nebus atleistas. Tad matome cia jau ji pakylejama i ypatinga ranga, pabreziant ypatinga jos vieta Trejybeje. Pagaliau kai sako kad niekas nezino Dievo minciu, tik Dievo Dvasia ir kad Ji primins viska, ka kalbejo Jezus, matome velgi nuostabu bendradarbiavima. Jezus iskeliavo, bet Tevas atsiunte Sventaja Dvasia, kuri apreiskia Tiesa.
gabriukas
2008-08-11 | atsakyti
trejybe - Dievas Tevas, Dievas Sunus is Sventoji Dvasia. Tai Kaip seima: vyras, zmona, vaikas. Jie yra viena seima, bet skirtingi asmenys. Taip ir su Trejybe: Jie yra Dievybes, kaip atskirai mastancios, bet paklustancios viena kitai. Kaip tarkim vaikas paklusta tevams, zmona vyrui, taip ir Sventoji Dvasia ir Sunus paklusta Dievui Tevui.
Pradzios knygoj parasyta:pradzioje buvo Zodis ir tas Zodis buvo pas Dieva. Dievas tai Tevas, Zodis - Sunus. O Sventoji Dvasia tai yra Dieviskoji galia, kuri vadovaujama Dievo igalina mus daryti gerus darbus, vykdyti Dievo valia ir pan.
nezinau ar suprantama, bet turiu geros medziagos apie tai.
gabriukas
2008-08-12 | atsakyti
oi koks tu siguti pastabus, matai as nelabai isidemiu eilutes, ju numerius ir pan. zinai man svarbiau bendras supratimas apie Dievo Zodi.
bet aciu uz pastabuma Labas
gabriukas
2008-08-12 | atsakyti
Eiluciu sulyginimas:

Dievas Jahova
Iz.40:10 "Viespats Dievas ateina su galia ... Jo atpildas yra su Juo..."
Iz.44:6 "Taip kalba Viespats... As esu Pirmutinis ir Paskutinis."
Ps.102:26 "Juk Tu pacioje pradzioje esi padejes zemei pamatus ir taip pat dangus yra Tavo ranku darbas."
Iz.43:11 "As esu Viespats, ir be manes nera kito Gelbetojo"(B).
Is.32:3.4 "As liaupsinu Viespaties varda... Jis yra Uola."
Iz.45:21-23 "... Argi ne As Viespats?... Pries Mane klaupsis visi keliai..."
Iz.40:3 "Tai yra balsas dykumoje pamokslaujancio - taisykite kelia Viespaciui..."
Ps.68:19 "Tu uzzengei aukstyn, apkales kalejima, priimdamas dovana zmonija... kad ten Viespats Dievas gyventu."

Jezus Kristus:
Apr.22:12. "Stai as veikiai ateinu, atsinesdamas atlygi, ir kiekvienam atmokesiu pagal jo darbus."
Apr.22:13. "As esu Alfa ir Omega, Pirmasis ir Paskutinysis, Pradzia ir Pabaiga."
Zyd.1:10 "Is pradziu tu, Viespatie, padejai pamatus zemei, ir dangus - tavo ranku darbas."
Ap.d.4:12 "Ir nera niekame kitame isgelbejimo, nes neduota zmonems po dangumi kito vardo..."
1Kor.10:4 "...O ta Uola buvo Kristus."
Fil.2:10.11 "Kad Jëzaus vardui priklauptu kiekvienas kelis."
Mt.3:3 "Tyruose saukianciojo balsas: Taisykite Viespaciui kelia!"
Ef.4:7.8 "Todel pasakyta: Kildamas aukstyn, nusivede sugautus belaisvius ir dave zmonëms dovanu."

Ar yra Tevas virsesnis uz Sunu?

Budamas zemeje Jezus pasake: "Tevas uz mane aukstesnis"(Jn.14:28).
Si eilute liecia Jezaus padeti Jo zemisko gyvenimo metu, kada Jis laisvanoriskai Save palenke Tevui. Si eilute nieko nekalba apie Jo prigimti, o tik apie laikina padeti zemeje"

Sv. Dvasia - Asmenybe

Asmenybei budingi sekantys bruozai:
1. Jausmai. (Ef. 4:30).
2. Protas. (Rom. 8:27).
3. Valia. (1 Kor. 12:7-11).

O dabar pastebesime, ka moko Biblija apie sias Sv. Dvasios savybes kaip Asmens:

Sv. Dvasia gali:

1. Kalbeti ir vadovauti. Ap.d.8:29; 10:19.20; 13:2-4.
2. Drausti. Ap.d. 16:6.7.
3. Mokinti. Jn.14:26; 16:13.
4. Guosti. Jn.14:16-18; Gal.5:22.23.
5. Pranasyciu autorius. 2Pt.1:21; 1Pt. 1:11.
6. Duoda dovanas. 1Kor.12:1-11.

Sv. Dvasia turi:

7. Valia. 1Kor.12:11.
8. Prota ir mintis. Rom. 8:27.
9. Intelekta. 1Kor. 2:11.
10. Meile. Rom. 15:30.
11. Bendravima. 2Kor.13:14.
12. Jausmus. Ef. 4:30.

Sv. Dvasia galima

13. Gundyti. Zyd. 10:29; Ap.d.5:9.
14. Apgaudineti. Ap.d.5:3-4.
15. Erzinti. Iz.63:10.
16. Izeisti. Þyd.10:29.

Apzvelgdami viska, kas atskleista Biblijoje apie Sv. Dvasia, visiskai akivaizdu, kad Sv. Dvasia yra Asmenybe. Aktyvioji jega panasi vandeniui arba elektrai negali mokinti, vadovauti, kalbeti, pranesti ateiti, nuliusti.
Musu svarbiausia uzduotis - buti atgimusiais is Sv. Dvasios ir buti pripildytais Ja: "Is tiesu, is tiesu sakau tau: kas negims is vandens ir Dvasios, neieis i Dievo karalyste."(Jn.3:5). "Ir nepasigerkite vynu, kuriame slypi pasileidimas, bet bekite pilni Dvasios."(Ef.5:18).

Sv. Dvasia kaip Dievas:

1. Sv. Dvasia - Dievas: "Ananijau, kodël setonas uzvalde tavo sirdi? Kodel gi tu pamelavai Sventajai Dvasiai, pasilaikydamas dali gautu pinigu? ... Juk tu pamelavai ne zmonems bet Dievui!"(Ap.d.5:3.4).
2. Sv. Dvasia - Kurejas: "Dievo Dvasia mane padare"(Job.33:4).
3. Sv. Dvasia - amzina. Zyd.9:14. "Amzinas" - tas pats zodis pavartotas graiku kalboje 1Tim.1:17, kad pavaizduoti Dieva: "Kuris per amzinaja Dvasia paaukojo save kaip nesutepta auka Dievui".
4. Sv. Dvasia - Jahova: "Viespats (Jahova) yra Dvasia" (2Kor.3:17).
5. Piktzodziavimas prieð Sv. Dvasia: "Sakau jums: kiekviena nuodeme ir piktzodziavimas bus zmonems atleisti, bet piktzodziavimas Dvasiai nebus atleistas." (Mt.12:31).

Padarykime isvadas:
Auksciau pateikti nepaneigiami irodymai, kad Sv. Dvasia yra Asmenybe su budingomis asmenybei savybemis. Be to, tai Asmenybe, panasiai kaip Jezus Kristus yra dieviska ir is esmes yra Dievas. Tokiu budu Sv. Dvasia uzima Savo vieta tarp Dievisku asmenu, dirbdama zmonijos isgelbejimui.
"Viespaties Jezaus Kristaus malone, Dievo meile ir Sventosios Dvasios bendryste tebuna su jumis visais."(2Kor.13:13).
gabriukas
2008-08-13 | atsakyti
Atsakiau i tavo klausima:"Kaip sužinoti, ar Šventoji Dvasia yra TIK Dievo išmintis, ar dieviškasis ASMUO krikščionių tikėjiimo Trejybe doktrinoje???
Gal kas gali savo atsakymą argumentuoti Biblijos citatomis ginant(įrodant) vieną ar kitą teiginį? "

as ir nesakau kad Dievas yra farsas. Aiskiai pateikiau citatas kuriuose suprantama kad Jie yra atskirai mastancios asmenybes.
Saulius
2008-08-15 | atsakyti
O, Viešpatie Jėzau! Mano subjektyvia nuomone svarbiau yra tikėti Kristaus išperkamąja auka. Trejybė yra Dievo paslaptis, ir Dievas yra sunkiai suvokiamas mūsų protams. Norint būti išgelbėtu, reikia priimti Kristaus auką. Tai tampa pradžia. Trejybę mano manymu tiksliau apibūdina sąvoka Trivienis Dievas. Jėzus sakė, kad visa, ką sako, sako iš Tėvo, ir yra viena su Juo. Jis sakė, kad kas matė Jį, matė Tėvą, todėl Jis buvo visiškoje vienybėje, visiškai viena su Dievu. Šventoji Dvasia taip pat yra neatskiriama Trivienio Dievo dalis, nes parašyta: Paskutinis Adomas (Kristus) tapo gyvybę teikiančia Dvasia. Šventoji Dvasia yra neatsiejama nei nuo Tėvo, nei nuo Sūnaus. Dievas yra vienas, ir visgi Jis yra trivienis. Manau, kad perprasti Dievo prigimtį (natūrą (Dievas negimė)) yra išties sudėtinga užduotis mūsų protui.
Te Viešpats atskleidžia kiekvienam iš mūsų savo protu nesuvokiamą Meilę ir Išminties turtus. Šlovė Dievui už mūsų protų atnaujinimą Kristuje.
viltis
2008-12-20 | atsakyti
Ar as teisingai supratau jog Dievas Tevas Dievas Sunus Dievas Sv.Dvasia sudaro bendra DIEVA vadinama Trejybe?Ar Trejybe tai vardas?
Jei paskaiciuosime gausime TRYS Dievus bet Rastas mums kalba apie VIENA Dieva Dangiskaji Teva.
2 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt