reklama - ar tai suderinama su krikscionybe?
1
izlaz
sveiki - mane domina toks klausimas, ir jusu, kaip tikincios bendruomenes, pamastymai sia tema: ar reklamos kurimas suderinamas su krikscionybe? mane blasko tai, jog daznai reklama kaltinama vartotojiskumo skatinimu, materializmu ir pan (su kuo as is dalies sutinku, taciau nenoriu to piesti vien juodom ir baltom spalvom..), o mes, toje srityje dirbantys, esame lyg tos sistemos remejai. kita vertus - praktiskai beveik visi darbai dabartiniame kapitalistiniame pasaulyje orientuoti i pelna ir pinigu daryma, ir dideliu varijuojanciu galimybiu islikti ne sistemos varzteliuose nedaug ir lieka, nebent nori likti amzinu gatves muzikantu, mieganciu parkuose, ir pan..
kokios mintys?
kokios mintys?
Sigis_
Aš nedirbu ir net dorai neįsivaizduoju tavo darbo, izlaz, darbo sąlygų, atlyginimo ir kitų aplinkybių...
Pasakysiu tiesiai - reklamos nemegstu, bet suvokiu, jog pvz. televizijos be reklamos pinigų gal net ir nebūtų (nesigilinsiu toliau į tai).
Viena istorijėlė: susitinka du pastoriai ir nueina kavinėn pasėdėt, kavos atsigert. Ten išsišnekėję, pastebi įjungtą televizorių ir transliuojamas futbolo rungtynes. Vienas pastorius pasirodo buvęs futbolininkas, įtikėjęs metė sportą, patapo pastoriumi. Antrasis pastebi jo akyse nostalgišką liūdesį ir pasiteirauja kodėl šis metęs sportą? Pirmasis nustebęs atsakė, jog jam taip patarė ganytojas, nes, pasak jo, spardyti kamuolį yra ne krikščioniškas užsiėmimas...
Pasakysiu tiesiai - reklamos nemegstu, bet suvokiu, jog pvz. televizijos be reklamos pinigų gal net ir nebūtų (nesigilinsiu toliau į tai).
Viena istorijėlė: susitinka du pastoriai ir nueina kavinėn pasėdėt, kavos atsigert. Ten išsišnekėję, pastebi įjungtą televizorių ir transliuojamas futbolo rungtynes. Vienas pastorius pasirodo buvęs futbolininkas, įtikėjęs metė sportą, patapo pastoriumi. Antrasis pastebi jo akyse nostalgišką liūdesį ir pasiteirauja kodėl šis metęs sportą? Pirmasis nustebęs atsakė, jog jam taip patarė ganytojas, nes, pasak jo, spardyti kamuolį yra ne krikščioniškas užsiėmimas...
Sigis_
kažkas šiame forume ne taip, juk ne mano pasisakymas buvo pirmas!
Admine, remontuok mašiną
Admine, remontuok mašiną

izlaz
nelabai pagavau, ka norejai pasakyt ta istorija apie du pastorius.
del reklamos - vertinkin ne pagal patikima, ar nepatikima (guldau galva, kad per keliolika minuciu surasciau tunta reklamos, kuri ir tau padarytu ispudi,t.y. patiktu - cia siaip), o pati principa. atsakydamas del darbo salygu ir atlyginimu - tai atlyginimu nesiskundiu, darbo salygom taip pat.
tiesiog - ar dirbamos toj industrijoj gali buti nuoseklus krikscioniska prasme? ar velgi cia yra klausimas poziurio kampo. nes juk sakoma, kad pagal krikscioniska pozicija bet koki darba dirbdamas turi ji daryti gerai.
del reklamos - vertinkin ne pagal patikima, ar nepatikima (guldau galva, kad per keliolika minuciu surasciau tunta reklamos, kuri ir tau padarytu ispudi,t.y. patiktu - cia siaip), o pati principa. atsakydamas del darbo salygu ir atlyginimu - tai atlyginimu nesiskundiu, darbo salygom taip pat.
tiesiog - ar dirbamos toj industrijoj gali buti nuoseklus krikscioniska prasme? ar velgi cia yra klausimas poziurio kampo. nes juk sakoma, kad pagal krikscioniska pozicija bet koki darba dirbdamas turi ji daryti gerai.
emPC
pagal mane daug nesuderinamumu, gal kiek beda kad tos vertybes nera aiskiai apibreztos o ir gyvename teisineje demokratiskoje salyje
..kitavertus Jezaus laikais teliku nebuvo ir matyti reklama galima skirtingai
..kitavertus Jezaus laikais teliku nebuvo ir matyti reklama galima skirtingai
Sigis_
izlaz'ai, krikščionis visame kame turi ieškoti Jėzaus, galvoti kaip mano vietoje jis pasielgtu?
1
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt