ar jus domina teologija?

xeras
2008-06-25 | atsakyti
Man pakilo toks klausymas: ar jums (kurie esate krikscionys) rupi teologija par excellance ty rimtai isdestyti tikejimo dalykai? ar idomi intelektuali krikscioniska mintis? tarkim isteisinimo doktrina (kas tas per daikts; kodel ji yra, ka ji duoda ir pan)? ar jums yra idomu daugiau suzinoti ir suprasti apie savo tikejima? ar is viso tai reikalinga? ar jus turite pakankamai resursu kurie padetu jums geriau suvokti dalykus susijusius su krikscionybe? ar jus patenkina atsakymai kuriuos turite siandien?

ir tie, kurie neivardina saves krikscionimis, bet uzsuka cia biski paaikinti krikscioniu, jog jie klysta: ar jums idomu daugiau suzinoti apie krikscioniskaja teologija ir krikscionybe intelektualija prasme? ar butu idomi tokia diskusija?

tad rasykti visi kam idomu ir kam neidomu. visu nuomones labai bus idomios.
emPC
2008-06-25 | atsakyti
xerai, aisku idomu. Apie kokius resursus kalbi?
xeras
2008-06-25 | atsakyti
sakydamas "resursai" turiu galvoje keleta dalyku. tai tarkim knygos, straipsniai ir kas mano galva yra svarbu galimybe apie juos kalbeti arba kalbetis su kitais apie tokius dalykus. na zinoma, "resursai" nepasiriboja vien tik auksciau paminetais dalykais, taciau paprastumo delei sustokim cia.

ir svarbiausia, ar patenkina tai ka turite siandien, ar vis delto "noretusi daugiau, bet nera kaip ir is kuri, ir su kuo".
Sigis_
2008-06-30 | atsakyti
Sveikas, broli, xerai Apkabinimas
nu, joa, man yra įdomus dalykas teologija, būtų gerai atgaminti ir papildyti tai, ką kažkada studijavau Šypsena

Mielai padiskutuočiau. Tik nežinau ar mūsų teologijos žinios neprieštaraus, nes mes lyg ir ne tai pačiai denominacijai priklausom Mirkt
xeras
2008-06-30 | atsakyti
Šypsena bet as sakyciau, kad teologija iskyla ir is tavo santykio su Dievu, tavo Dievo pazinimo. todel, kai kalbam apie teologija, manau, kad kiekvienas krikscionis (ir ne tik) turi ir kuria teologija, tik nuo to kaip tai yra informatyvu priklauso, kokia teologija bus. galu gale, Sigi, juk mes kalbame apie viena ir ta pati Dieva (nes pazinojau tave ir kazkada daug kalbedavom apie tai). taip, mes kalbedami butinai atrasin ne tai, kad priestaravimu, bet nesutarimu greiciau; bet ar tai nebutu akstinas dar karta paziuret i Dievo Zodi, dar karta klausti Dievo, dar karta mastyti, kodel ir kaip maste tie kurie gyveno pries mus ar dabar tarp musu.

bet kuriuo atveju, man dabar labiau idomus atsakymai apie mano uzduotus klausimus Šypsena taciau galim ir diskutuoti Šypsena
Sigis_
2008-07-01 | atsakyti
Atsakau į tavo užduotus klausimus pirmame tavo poste: TAIP! taip tiek kartu, kiek yra klausimų - "yes to all" Gerai
Išimtis: "ar jus patenkina atsakymai kuriuos turite siandien?" čia atsakymas apsisuka 360 laipsnių kampu - NE! Šypsena
xerai, bičiuli, aš kur kas labiau pabendraučiau su tavimi akis į akį, kaip seniau. Manau, jog mes dar susitiksim Apkabinimas
xeras
2008-07-02 | atsakyti
tavarkoj, as rudeni tai tikrai atvyksiu i tavo miesta, o gal net ir vasara. tai parasysiu Šypsena
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt