Pragaras
Candy17
Gal galėtumėte paaiškinti pragaro esmę,jei sakoma,kad Dievas gailestingas ir atleis mūsų visų nuodėmes?Kodėl sako,kad netikintys žmonės keliaus į pragarą,nors Kristus savo mirtimi mus nuo jo išgelbėjo?
biesas
kad būtų lengviau atsakinėt į šitą klausimą pateikiu dar vieną citatą iš biblijos, štai koks tas mūsų gailestingasis Viešpats:
O jeigu, gavę aiškų tiesos pažinimą, mes sąmoningai nusidedame, tuomet jokios aukos už nuodėmes nebėra, 27 ir lieka kažkoks baisus laukimas teismo ir naikinančios ugnies, kuri praris priešininkus. 28 Jeigu kas nors pamina po kojų Mozės Įstatymą, tas be jokio pasigailėjimo turi mirti, dviem ar trims liudytojams paliudijus. 29 Tik pagalvokite: kaip dar sunkesnės bausmės nusipelnys tas, kuris sutrypia kojomis Dievo Sūnų, išniekina Naujosios Sandoros kraują, kuriuo buvo pašventintas, ir įžeidžia malonės Dvasią! 30 Juk mes žinome, kas yra pasakęs:
Mano kerštas, ir aš atsilyginsiu.
Ir vėl:
Viešpats teis savo tautą.
31 Baisu pakliūti į gyvojo Dievo rankas! (Žyd 10:26)
O jeigu, gavę aiškų tiesos pažinimą, mes sąmoningai nusidedame, tuomet jokios aukos už nuodėmes nebėra, 27 ir lieka kažkoks baisus laukimas teismo ir naikinančios ugnies, kuri praris priešininkus. 28 Jeigu kas nors pamina po kojų Mozės Įstatymą, tas be jokio pasigailėjimo turi mirti, dviem ar trims liudytojams paliudijus. 29 Tik pagalvokite: kaip dar sunkesnės bausmės nusipelnys tas, kuris sutrypia kojomis Dievo Sūnų, išniekina Naujosios Sandoros kraują, kuriuo buvo pašventintas, ir įžeidžia malonės Dvasią! 30 Juk mes žinome, kas yra pasakęs:
Mano kerštas, ir aš atsilyginsiu.
Ir vėl:
Viešpats teis savo tautą.
31 Baisu pakliūti į gyvojo Dievo rankas! (Žyd 10:26)
Candy177
Nieko aš čia nesuprantu..Bet mano Dievas ne toks,jis nepasmerks nė vieno tom kančiom.Paprasčiausiai aš tuo netikiu!Galbūt pragaras egzistavo tik prieš Kristų,kuomet už mūsų nuodėmes dar nebuvo išpirkta?
biesas
Candy177 reiškia tu kokį nori Dievą tokį ir susikuri, pagal nuotaiką. taip tu pripažįsti, kad Biblija su savo Viešpačiu yra dar kažkieno sugalvota ir užrašyta fantazija, o juk visa krikščionybė remiasi biblija, tai tu nesi krikščionė, ir anot biblijos eisi pragaran.
Candy177
Bet man žodžiai BIBLIJA ir PRAGARAS nedera kartu,ne mano protui suvokti.Į pragarą mes patektume dėl savo nuodėmių,bet Kristus jas išpirko,tai kaip tada?
biesas
nelabai supratau. tau nedera, o krikščionių Dievui puikiai dera, kas netikės į jį keliaus pragaran kur kentės amžinai. ko tavo protas nesuvokia? kad tu kažko nesuvoki dar nereiškia, kad egzistuoja tavo fantazijose susikurtas Dievas. iš kur žinai, kad Kristus kažka už tave išpirko, nes tikybos mokytoja sakė? geriau nepraleidinėk fizikos ir biologijos pamokų ir laikui bėgant susivoksi
Candy177
Matau,kad tu ne tas žmogus,su kuriuo norėčiau diskutuoti šia tema,nes pats išmanai ne ką daugiau už mane. Dėkui 

biesas
gal aš ir ne tas žmogus, bet biblijoj viskas surašyta juodu ant balto. dar kartą persiskaityk mano įdėtą citatą iš biblijos

Sigis_
Sese Candy, yra Dievas ir yra Šėtonas - puolusių angelų kariaunos vadas, buvęs arkangelas Liucipierius - šviesos nešėjas.
pragaras yra ir jis bus pilnas, kaip ir dangus bus pilnas. Pragasa, o tiksliau pragarai aprašomi Biblijoje ir ten keliauja tie, kurie nepriima Dievo gailestingumo, nenori būti atpirkti Jėzaus Kristaus... visi tie, kurie nusideda Šventąjai Dvasiai.
Nemenkink velnio, nemanyk, jog pragaro nėra arba pragaras bus(yra) tuščias. Taip manydama tu nusižengi Dievo meilės įstatymui, kurį Jėzus paliko - "... mes turime jo įsakymą, kad kas myli Dievą, mylėtų ir savo brolį." (1Jn.4,21)
Taigi, kas nemyli, kuriame negyvena Dievo meilė, tam ir yra paruošta atskira buveinė, kurią apibendrintai vadiname pragaru (pragarais).
pragaras yra ir jis bus pilnas, kaip ir dangus bus pilnas. Pragasa, o tiksliau pragarai aprašomi Biblijoje ir ten keliauja tie, kurie nepriima Dievo gailestingumo, nenori būti atpirkti Jėzaus Kristaus... visi tie, kurie nusideda Šventąjai Dvasiai.
Nemenkink velnio, nemanyk, jog pragaro nėra arba pragaras bus(yra) tuščias. Taip manydama tu nusižengi Dievo meilės įstatymui, kurį Jėzus paliko - "... mes turime jo įsakymą, kad kas myli Dievą, mylėtų ir savo brolį." (1Jn.4,21)
Taigi, kas nemyli, kuriame negyvena Dievo meilė, tam ir yra paruošta atskira buveinė, kurią apibendrintai vadiname pragaru (pragarais).
Candy1777
Dėkui,Sigi
Tik gyvenant šiais laikais sunku išbūti be nuodėmės. Dar vienas klausimas. Kodėl sako,kad į pragarą paklius tie,kurie netikėjo Dievu,nors Jis neverčia mūsų tikėti Juo,Jis mums duoda pasirinkimo laisvę?Galbūt žmogus buvo geras žemėje,tiesiog netikėjo Juo..
Tik gyvenant šiais laikais sunku išbūti be nuodėmės. Dar vienas klausimas. Kodėl sako,kad į pragarą paklius tie,kurie netikėjo Dievu,nors Jis neverčia mūsų tikėti Juo,Jis mums duoda pasirinkimo laisvę?Galbūt žmogus buvo geras žemėje,tiesiog netikėjo Juo..
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt