Apokrifinės evangelijos

2 ... Kitas  
niuka
2008-10-05 | atsakyti
Sveiki,

gal kas žinot, ar yra lietuviškai išverstos ir išleistos apokrifinės evangelijos?
Sigis_
2008-10-07 | atsakyti
argi nepakanka kanoninių Biblijos knygų?

Kokiam galui skaityti apokrifines Naujojo Testamento knygas?
niuka
2008-10-07 | atsakyti
Įdomumo dėleiMirkt
Sigis_
2008-10-07 | atsakyti
"...nuo tuščio smalsumo, gelbėk mus, Viešpatie" - tokie yra žodžiai litanijoje į Šventąją Dvasią. Taigi, žiūrėk, kad tavęs tas smalsumas nepražudytų!
niuka
2008-10-13 | atsakyti
Kaip atskirti tuščią smalsumą nuo pilno?
Sigi_s
2008-10-16 | atsakyti
Juokiasi
biesas
2008-10-17 | atsakyti
hm, pamaniau, kad niuka uždavė vertą dėmesio klausimą (Kaip atskirti tuščią smalsumą nuo pilno?), bet kaip matau, kai kam jis sukėlė tik juoką.
pamenu universitete išradimų ir patentologijos dėstytojas gal kiek metaforiškai, bet sakė, jog protingiausius klausimus uždavinėja vaikai: kodėl teka saulė, kodėl žolė žalia, kodėl tas, kodėl anas... poto jis pateikė pavyzdžių, kaip kuo smulkiau isigilinus į kiekvieną daiktą ar procesą galima jį geriau suprasti, poto pasitelkus dar ir vaizduotę jį patobulinti.
niuka
2008-10-17 | atsakyti
Taigi.
BABYboy
2008-11-12 | atsakyti
Tiksliau būtu vadinti knygomis, bet jokiu budu ne evangelijomis. Kiekvienas zodis turi prasme ir reiketu ji vartoti pagal prasme. Evangelija- geroji naujiena,kad Jezus - Dievo sunus mire ir prisikele,kad sedi Dievo desineje,atleidžia nuodėmes atgailaujantiems ir uztaria Tevo jam duotus šventuosius.
Jono 11:25 Jėzus jai tarė: "Aš esu prisikėlimas ir gyvenimas. Kas tiki mane, nors ir mirtų, bus gyvas.
11:26 Ir kiekvienas, kuris gyvena ir tiki mane, nemirs per amžius. Ar tai tiki?"
Sigi_s
2008-11-15 | atsakyti
niuka 2008-10-13 | atsakyti:
"Kaip atskirti tuščią smalsumą nuo pilno?"

Pagaliau aš sužinojau kaip atskirti tuščią smalsumą nuo pilno. Šeip klausimas lyg ir paprastas, bet niekas taip ir neatsakė.

ATSAKYMAS:

tuščias smalsumas yra netvarkingas, vedantis tolyn nuo Dievo, praktiškai į pražūtį. Tai yra laiko gaišimas dabar nereikalingiems, nebūtiniems dalykams,net jei tie dalykai nieko blogo savyje ir neturi, bet jei skiri laiko tam smalsumui tenkinti vietoj to, kad atliktum tikrai reikalingą darbą ar užduotį.

pilnas smalsumas yra domėjimąsis dalykais, kurie veda tave Dievo link, pvz: Mozė smalsumo vedinas priėjo prie degančio ir vis nesudegančio krūmo, iš kurio į jį kreipėsi Dievas. Pilnas smalsumas visų pirma yra tvarkingas smalsumas, kurį skatina ir pats Dievas. Tai dažniausiai yra susiję su savo tikėjimo pažinimu, gilinimu, lavinimu ir dorybių ugdymu.

Štai tokį atsakymą apie smalsumą aš šiandieną gavau iš kunigo, kuris vedė vieną iš konferencijų šiandien vykusiose vyrų konferencijoje, Kaune (kunigas R. Šalaševičius man atsakė, ką čia ir užrašiau).
2 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt