Ar žmogus yra kaltas dėl savo netikėjimo?

Atgal 1 2 3 5 6 ... Kitas  
Yasu
2008-11-06 | atsakyti
Na bet ir privėlėt jūs nesąmonių.
Audryla tai iš viso be jokio logiškumo.Pasakė, kad žmogus gimęs iš tėvų, kurie buvo alokohlikai ir pats dėl to virtęs alkoholiku yra kaltas, tai kur čia logiškumas?Kokia čia mano kaltė, jeigu anksčiau aiškinai, kad visa tai susidėjo per kartas, aš gal pats nebūčiau pasirinkęs tokio kelio, jeigu kas nors nebūtų man suinstaliavęs OS tokios.Gal būčiau norėjęs ne Windows'ų o Linuxo?
Sigi_s vėl..Sigi_s kokia yra tema?Ar žmogus yra kaltas dėl savo netikėjimo?Tie drungni ir yra netikintys.Tuos, kuriuos tu vadini einančiais procesijose ir nieko nenusimanančiais, galbūt yra tie, kuriems jeigu Jėzus nebūtų pasakęs palyginimais, jie būtų supratę ir įtikėję, bet kadangi Jis pasakė, kad jie neįtikėtų ir nesuprastų, jie ir eina paviršiumi nieko nesuprasdami ir netikėdami.Argi jie kalti, kad yra drungni, jiems kalbėta, kad nesuprastų ir dėl to, kad nesupranta, jiems yra nepatogu Dievo žodžiu gyventi.
Štai BabyBoy gražiai tai pavaizdavo:,, kiti buvo apakinti" , nes nebuvo išrinkti.Kaip tu Sigi_s gali vadinti juos šiukšlėmis, kuo jie kalti, jeigu buvo apakinti ir neišrinkti? Gerai, kad tu esi išrinktas ir gali juos smerkti, kad jie šiukšlės ir yra drungni.JUk kaip pasakyta:jiems buvo kalbėta, bet taip, kad jie nesuprastų.Kitaip sakant, jie buvo apakinti, kur čia jų kaltė?
Sigi_s
2008-11-06 | atsakyti
Yasu, aš gi rašiau, jog manau, kad kiekvieno žmogaus gyvenime būna toksai tarpsnis, kai plauki paviršiumi ir tiek. Aš ir pats buvau drungnas, buvau tas tik prijaučiantis, buvau kaip šiukšlė ("šiukšlėm" nevadinau, o tik "kaip šiukšlės" ). Prašau neįžeidinėti Mirkt

O kodėl pats nepateiki savo atsakymo varianto?
Sigi_s
2008-11-07 | atsakyti
laiške Romiečiams apaštalas Paulius šitaip rašo:
"Be to, žinome, kad viskas išeina į gera mylintiems Dievą, būtent jo valia pašauktiesiems. O kuriuos jis iš anksto numatė, tuos iš anksto ir paskyrė tapti panašius į jo Sūnaus pavidalą, kad šis būtų pirmgimis iš daugelio brolių. Kuriuos jis iš anksto paskyrė, tuos ir pašaukė; kuriuos pašaukė, tuos ir nuteisino; kuriuos nuteisino, tuos ir išaukštino." (Rom.8,28-30)

Aš buvau netikintis, buvau net ateistas ir tikrai net negalejau zinoti apie tokius vat dalykus, kaip Dievo išganymo planas. Kada aš sužinojau apie Dievo išankstinį pašaukimą, na, jog Jėzus Kristus savo mirtimi paėmė ir mano nuodėmes? kada aš sužinojau, jog esu išgelbėtas iš mirties? Ar aš buvau kaltas dėl savo netikėjimo? Ar aš sąmoningai pasirinkau tapt spaliuku-pionieriumi-komjaunuoliu (o tai yra = ateistu)??? Ar aš turėjau iš ko rinktis? Buvo klasiokai, kurie nebuvo nei spaliukai, nei pionieriai, nei komjaunuoliai, bet jie ir jokiu kitu organizaciju nelanke, nes nebuvo! Skautu nebuvo, ateitininku nebuvo, juros skautu, ar dar bent kokiu alternatyvu toms komunistines propagandos persunktoms organizacijoms alternatyvų jokių nebuvo, o aš norėjau pasižymėti, norėjau būti aktyvus, norėjaubūt pastebėtas, įvertintas, norėjau veikt ir turėti draugų.

Tačiau kai Dievas mane pakvietė, aš buvau sąmoningas, buvau jau daug ką patyręs, išgyvenęs. Aš atsiliepiau į Dievo kvietimą panašiai, kaip kad Biblijinis muitininkas Zachiejus:
"Atėjęs į tą vietą ir pažvelgęs aukštyn, Jėzus tarė: "Zachiejau, greit lipk žemyn! Man reikia šiandien apsilankyti tavo namuose". Šis skubiai nulipo ir su džiaugsmu priėmė jį. Tai matydami, visi murmėjo: "Pas nusidėjėlį nuėjo į svečius!" O Zachiejus atsistojęs prabilo į Viešpatį: "Štai, Viešpatie, pusę savo turto atiduodu vargšams ir, jei ką nors nuskriaudžiau, grąžinsiu keturgubai". Jėzus tarė: "Į šiuos namus šiandien atėjo išganymas, nes ir jis yra Abraomo palikuonis. Žmogaus Sūnus atėjo ieškoti ir gelbėti, kas buvo pražuvę" (Lk.19,5-10).

Tą žingsnį aš žengiau apsisprendęs ir žinodamas beveik visas alternatyvas ir žinodamas gyvenimo be Dievo skonį. Tie, kurie tąsyk mane matė, sebėjosi ir džiaugėsi, nes mano apsisprendimą priimti Jėzų Kristų į savo gyvenimą lydėjo panašūs į Zachiejų ženklai - dovanojau daug pinigų to stokojusiems, džiaugsmas mane užtvindė ir gyvenimas keitėsi spėriai... Dievo Dvasia many viską keitė, jaučiausi tarsi vaikščiočiau žemyn galva - viskas viskas atrodė kitaip!

Argi aš nebuvau tuo apakintuoju? Taip! Argi aš nebuvau tuo negirdinčiu ir nematančiu? Taip! Argi mano tėvai tikintys? Ne! Ar tai reiškia, jog mano tėvai nėra išrinkti? Ne! Ar jie kalti, jog netiki? Taip! O gal ne? aš nežinau!
Ir atsakymo į šį klausimą:
AR ŽMOGUS KALTAS DĖL SAVO NETIKĖJIMO?
aš nežinau, bet viliuosi, jog ateis laikas (ir viliuosi, jog tada dar nebus per vėlu), kai mano tėvai įtikės ir atgims iš aukšto, priims Jėzų Kristų savo Viešpačiu ir išpažins savo tikėjimą. Aš tikiu, jog Dievui rūpi ne tik aš, bet ir mano tėvai, seserys, giminės, artimieji, kaimynai, draugai, pažįstami... žodžium visi žmonės Laimingas
Yasu
2008-11-07 | atsakyti
Broli Sigi_s, atsiprašau, tikrai nenorėjau nieko įžeisti,galbūt kiek per karštai sureagavau. (Handshake) Apkabinimas
Kaip graikų filosofai mėgo sakyti, svarbiausia nėra pateikti gerą atsakymą, bet iškelti gerą klausimą Šypsena
Sigi_s
2008-11-07 | atsakyti
jo, klausimas geras, deja su atsakymu kol kas ...
Aciu uz klausima, nuosirdziai aciu!
Audryla
2008-11-13 | atsakyti
Vat Yasu matai skaitai ir nesupranti.
Citata:
Audryla tai iš viso be jokio logiškumo.Pasakė, kad žmogus gimęs iš tėvų, kurie buvo alokohlikai ir pats dėl to virtęs alkoholiku yra kaltas, tai kur čia logiškumas?

Aš niekur nerašiau, kad žmogus yra kaltas, kad gimė su polinkiu į alkoholizmą, o rašiau, kad dėl to yra kalti jo tėvai ir protėviai. Kaltas jis yra jau dėl savo tolesnio elgesio. Savo sąmoningo gyvenimo. Žmogus gimė su instaliuota alkoholizmo programa (alkoholizmas paveldimas), jį traukia prie stikliuko, bet jis gali ir negert atsispirt pagundai. Jeigu neatsispiria ir prisigeria tai jau yra jo kaltė, jo nuodėmė, ne jo protėvių. Taip yra ir su bet kokiais kitais polinkiais. Tarkim žmogus gavęs iš to kurį vadina velniu kerštingą charakterį ir visiems per savo gyvenimą visąlaik keršyjęs yra kaltas būtent dėl savo veiksmų, dėl savo keršto apraiškų, jis kiekvienu savo keršto atveju galėjo sustot ir pasakyt pats sau: ne tai yra blogis aš to nedarysiu, bet jei taip neįvyko ir jis keršydamas padarė daug blogo kam kitam tai yra grynai jo kaltė ir nieko kito. Taip teisingai instaliuota keršto programa irgi veikia, bet rinktis atkeršyt kam ar ne žmogus galėjo, turėjo galimybę pasirinkt tarp gėrio ir blogio, ir jeigu pasirinko blogį kaltas pats.

Kitas pavyzdys:
Tarkim žmogus gimė su to kurį vadina velniu instaliuotu homoseksualizmu. Ar tai jo kaltė ? aišku ne. Bet jei jis užauga ir turi kokių nors intymių santykių su kitu homoseksualu tai kaltė yra jau tik jo, o ne instaliuotos programos. Ir nereikia net ir homoseksualizmo, bet kokie nevedybiniai santykiai, heteroseksualūs irgi yra nuodėmė, ir kaltas dėl tos nuodėmės esi pats o ne heteroseksualioji programa kuri instaliuota tarkim man. Permiegojai su moterim tai "banas" tau o ne programai tavo galvoje, juk žinojai, kad negalima o vistiek darei.
Taigi:
Kad gimei netikintis tai ne tavo kaltė. Bet, kad per gyvenimą nenorėjai išgirst Dievo žodžio, nėjai į bažnyčią, nesimeldei juokiaisi iš tikinčiūjų ( ai čia bobučių pasakos ir pan., tai dėl tokio savo netikėjimo būsi kaltas pats, o ne instaliuota netikėjimo programa. Negalėsi pasakyt paskutinę teismo dieną, kad velnias mane netikinčiu padaryt Dievui užsakė vat dėl to aš taip ir gyvenau, čia jis viskuo kaltas. Taip kaltas, bet kaltas ir tu todėl, kad gręžtis į dievą turėjai na tarkim 18250 progų tiek dienų yra 50 tyje metų ir nei viena ta proga nepasinaudojai, vat čia ir yra būtent tavo kaltė o ne netikėjimo programos.
Yasu
2008-11-16 | atsakyti
Lyg žmogus būtų pavaldus savo jausmas, potraukiams, aistroms.Tai paprasčiausiai neįmanoma, ką tu kalbi.
Audryla
2008-11-18 | atsakyti
Čia aš nevisai supratau ką norėjai pasakyt: "Lyg žmogus būtų pavaldus savo jausmams, potraukiams, aistroms." Žmogus ne tik, kad pavaldus, bet ir priklauso nuo jų. Žmogus priklauso nuo visų savo seksualinių aistrų, nuo noro valgyti ir gerti, noro miegoti, tapyti, kurti muziką, kitokį meną, į ką žmogų traukia tuo jis ir užsiima.
Bet nebenoriu apie tai kalbėt. Yra vienas būdas kaip sužinoti atsakymus į tau rūpimus klausimus, apie kuriuos neparašyta nei naujam nei senam testamente, nei katekizme ar kitoj literatūroj. Tas būdas yra pačiam daeiti iki Dievo ir paklaust asmeniškai. Jei kas pasakys tai neįmanoma, smarkiai apsiriks. Tiesa tai padaryti gana sunku, nes reikia sugebėt gana ilgai melstis, tai yra penkias paras. Ir melstis praktiškai be perstojo. Jei užsimanysi valgyti gali valgyt, bet ir tada reikia mintyse melstis. Miegot deja negalima, nes "traukinys nuvažiuos", gaila, bet teks pradėt viską iš naujo.
Daeiti iki Dievo pačiam tikrai verta jei turi tave kankinančių klausimų, tik turiu perspėt, kad kai sužinai atsakymus į juos gali likti šiek tiek šokiruotas. Daugybės dalykų nėra Biblijoje todėl, kad žmogui visai nebūtina žinot atsakymus į kai kuriuos klausimus. Bet kai apsipranti su naujom žiniom tai vėl viskas stoja į normalias vėžes. Ir deja savo patirties ir žinių negalėsi perduot niekam kitam, nes niekas netikės. Visada gali iš kur nors išlysti koks nors žmogeliukas save laikantis dideliu psichiatru ir pradės tau aiškint kaip po penkių parų nemigos tau prasidėjo haliucinacijos. Su dalykais susijusiais su Dievu visada yra galimybė tikėt arba ne. Todėl siūlau kiekvienam tikinčiam ir netikinčiam - pabandyk, padaryk pats, taip tai nelengva, bet daug geriau negu visą gyvenimą uždavinėt klausimus kitiems žmonėms, negaut atsakymų ir klaidžiot nežinioje.
Sigi_s
2008-11-18 | atsakyti
Taip, žmogus iš ties yra pavaldus, ir ne tik kad pavaldus, bet ir priklausomas, o ir ne tik kad priklausomas, bet ir neįsivaizduojamas be jausmų, potraukių, aistrų...

Audryla, a tokio metodo dar nežinojau, ačiū Apkabinimas

Iki tol išgirst iš Dievo atsakymus į labai man svarbius atsakymus padėdavo adoracija per visą naktį, pradedant vakarinėmis šventomis Mišiomis 18 val ir baigiant šventomis Mišiomis 08 valandą. tokios sąlygos yra sudaromos Klaipėdos Juozapo darbininko bažnyčioje. Artimiausia naktinė adoracija bus lapkričio 28 dienos vakare ir pasibaigs šeštadienio rytinėmis Mišiomis. Patariu sudalyvauti Šypsena

P.S. iš savo patirties turiu pasakyti, jog patys svarbiausi atsakymai ateina tik pačioje adoracijos pabaigoje, dažniausia net bepasibaigiant adoracijai, tad būtina dalyvauti nuo pradžios iki pat pabaigos Mirkt

P.S.S. turiu klausimą į Audrylą - iš ko sprendi, jog Biblijoje daugybės dalykų nėra?
Audryla
2008-11-18 | atsakyti
Broli Sigitai - atsakau i tavo P.S.S. Biblijoje manau yra aprašyti dalykai kurių visiškai užtenka žmogaus išganymui, o visa kita ? kam žmogui to reikia ? Daug dalykų neaprašytų Biblijoje nėra būtini žmogaus išganymui. Bijau duoti kokių nors konkrečių pavyzdžių, nes tarkim tu to neperskaitei katekizme ar evangelijoje ir gali nepatikėt. Čia buvo kelios temos apie skaistyklą, apie gyvybę kitose planetose, aš žinau kaip yra ir su skaistykla ir su gyvybe kitose planetose, bet to nerašysiu, teks išsiaiškint patiems, nes ir tiems kurie nepatikėjo, kad iki Dievo galima daeit per ilgą maldą ir tiems kurie patikėjo bus didesnis stimulas tai padaryt pačiam. Be to jei parašyčiau kaip ten yra iš tikro ir tai neatitiktų ankstesnių tavo įsitikinimų, tai tada galimas didelis vidinis konfliktas jaukiantis jausmus, nes būtų neaišku tikėt ar ne. Geriausia vistik išsiaiškint pačiam.
Na, bet jeigu kam rūpi parašysiu kai ką ko nėra Biblijoje:
Per pamokslus man ne vieną kartą teko girdėt apie angelų nupuolimą, apie jų galutinį apsisprendimą netarnaut Dievui. Na taip nėra. Jie niekur nenupuolė. Tiesiog vieni patys pasirinko blogį, nes pamanė, kad jis stipresnis už gėrį. Kiti gal būt buvo įtikinti tuo. Tas kurį vadina velniu iš tikrųjų daugiau nieko ir nedaro tik ieško atsakymo į vieną vienintelį klausimą kodėl blogis niekaip negali laimėt ? Ieško ir neranda. Per pamokslus esu girdėjęs, kad jis pavydėjo Dievui garbės, kiti angelai irgi. Ne ne. Žmonės jam nerūpi nei kiek. Nereikalingi jam nei žmonių garbinimas nei dar kas nors. Vienintelė jo idėja fix tai padaryt taip, kad blogis laimėtų ir viskas. Visa kita jam nerūpi. Bet blogis kaip nelaimi taip nelaimi. Užtat jis yra pilnas neapykantos ir yra be galo blogas. Jis niekaip negali suprast kodėl tas blogis nelaimi. Tiesą sakant beveik niekas ir nežino kodėl gėris yra stipresnis už blogį. Todėl kai kurie angelai ir nuėjo pas jį nes manė, kad blogis laimės. Taip nebus. Angelų apsisprendimas nėra galutinis kaip man teko girdėt per pamokslus. Dievas vienam žmogui yra pasakęs - dar nei vienas Mano kūrinys nėjo prieš Mane iki galo. Taigi tie "nupuolę" angelai po truputį grįžta pas Dievą ir Dievas juos priima nes yra be galo geras, tik tai padaryt nėra taip lengva, nes jeigu tas sužinos, kad koks angelas nori grįžt pas Dievą iškart kankint pradės. Bet po truputį sugrįš visi ir tas kurį vadina velniu liks vienas. Ir kas po to bus su juo? gal jau jūs geriau patys išsiaiškinkit.
Aprašiau kai kuriuos dalykus apie angelus kurių nėra biblijoje. Jeigu kam įdomu galiu parašyt ir daugiau: Apie rojų, angelus, skaistyką, žinau kai ką apie visą tai. Tik ar patikėsit ? Geriausia vistik būtų išsiaiškint viską pačiam. Kaip sakiau informacija gali šiek tie šokiruot kai sužinosi, kad yra šiek tiek kitaip nei galvojai.
Atgal 1 2 3 5 6 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt