Nauja tema apie Dievo Motiną
Sigi_s
"Šeštame mėnesyje angelas Gabrielius buvo Dievo pasiųstas į Galilėjos miestą, kuris vadinasi Nazaretas, pas mergelę, sužadėtą su vyru, vardu Juozapas, iš Dovydo namų; o mergelės vardas buvo Marija. Atėjęs pas ją, angelas tarė: "Sveika, malonėmis apdovanotoji! Viešpats su tavimi!" Išgirdusi šiuos žodžius, ji sumišo ir galvojo sau, ką reiškia toks sveikinimas. O angelas jai tarė: "Nebijok, Marija, tu radai malonę pas Dievą!
Štai tu pradėsi įsčiose ir pagimdysi sūnų,
kurį pavadinsi Jėzumi.
Jisai bus didis ir vadinsis Aukščiausiojo Sūnus.
Viešpats Dievas duos jam jo tėvo Dovydo sostą;
jis viešpataus Jokūbo namuose per amžius,
ir jo viešpatavimui nebus galo".
Marija paklausė angelą: "Kaip tai įvyks, jeigu aš nepažįstu vyro?" Angelas jai atsakė:
"Šventoji Dvasia nužengs ant tavęs,
ir Aukščiausiojo galybė pridengs tave savo šešėliu;
todėl ir tavo kūdikis bus šventas
ir vadinamas Dievo Sūnumi.
Antai tavoji giminaitė Elzbieta pradėjo sūnų senatvėje, ir šis mėnuo yra šeštas tai, kuri buvo laikoma nevaisinga, nes Dievui nėra negalimų dalykų". Tada Marija atsakė: "Štai aš Viešpaties tarnaitė, tebūna man, kaip tu pasakei". Ir angelas pasitraukė.
Tomis dienomis Marija susiruošusi skubiai iškeliavo į Judėjos kalnyno miestą. Ji nuėjo į Zacharijo namus ir pasveikino Elzbietą. Vos tik Elzbieta išgirdo Marijos sveikinimą, jos įsčiose šoktelėjo kūdikis, o pati Elzbieta pasidarė kupina Šventosios Dvasios. Ji balsiai sušuko: "Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų ir palaimintas tavo įsčių vaisius! Iš kur man ta garbė, kad mano Viešpaties motina aplanko mane?! Štai vos tik tavo pasveikinimo garsas pasiekė mano ausis, šoktelėjo iš džiaugsmo kūdikis mano įsčiose. Laiminga įtikėjusi, jog išsipildys, kas Viešpaties jai pasakyta".
O Marija prabilo:
"Mano siela šlovina Viešpatį,
mano dvasia džiaugiasi Dievu, savo Gelbėtoju,
nes jis pažvelgė į nuolankią savo tarnaitę.
Štai nuo dabar palaiminta mane vadins visos kartos,
nes didžių dalykų padarė man Viešpats,
ir šventas yra jo vardas!
Jis maloningas iš kartos į kartą
tiems, kurie jo klauso.
Jis parodo savo rankos galybę
ir išsklaido išdidžios širdies žmones.
Jis numeta galiūnus nuo sostų
ir išaukština mažuosius.
Alkstančius gėrybėmis apdovanoja,
turtuolius tuščiomis paleidžia.
Jis ištiesė pagalbos ranką savo tarnui Izraeliui,
kad minėtų jo gailestingumą,
kaip buvo žadėjęs mūsų protėviams –
Abraomui ir jo palikuonims per amžius".
Marija prabuvo pas Elzbietą apie tris mėnesius, o paskui sugrįžo į savo namus." (Lk.1,26-56)
Pasak Biblijos, Marija yra :
1. Laiminga (Laiminga įtikėjusi).
2. Dievo tarnaitė (Štai aš Viešpaties tarnaitė, jis pažvelgė į nuolankią savo tarnaitę).
3. Dievo motina (tavo kūdikis bus šventas ir vadinamas Dievo Sūnumi, Viešpaties motina).
4. Labiausiai palaiminta iš visų moterų (labiausiai palaiminta iš visų moterų, palaiminta mane vadins visos kartos).
Štai tu pradėsi įsčiose ir pagimdysi sūnų,
kurį pavadinsi Jėzumi.
Jisai bus didis ir vadinsis Aukščiausiojo Sūnus.
Viešpats Dievas duos jam jo tėvo Dovydo sostą;
jis viešpataus Jokūbo namuose per amžius,
ir jo viešpatavimui nebus galo".
Marija paklausė angelą: "Kaip tai įvyks, jeigu aš nepažįstu vyro?" Angelas jai atsakė:
"Šventoji Dvasia nužengs ant tavęs,
ir Aukščiausiojo galybė pridengs tave savo šešėliu;
todėl ir tavo kūdikis bus šventas
ir vadinamas Dievo Sūnumi.
Antai tavoji giminaitė Elzbieta pradėjo sūnų senatvėje, ir šis mėnuo yra šeštas tai, kuri buvo laikoma nevaisinga, nes Dievui nėra negalimų dalykų". Tada Marija atsakė: "Štai aš Viešpaties tarnaitė, tebūna man, kaip tu pasakei". Ir angelas pasitraukė.
Tomis dienomis Marija susiruošusi skubiai iškeliavo į Judėjos kalnyno miestą. Ji nuėjo į Zacharijo namus ir pasveikino Elzbietą. Vos tik Elzbieta išgirdo Marijos sveikinimą, jos įsčiose šoktelėjo kūdikis, o pati Elzbieta pasidarė kupina Šventosios Dvasios. Ji balsiai sušuko: "Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų ir palaimintas tavo įsčių vaisius! Iš kur man ta garbė, kad mano Viešpaties motina aplanko mane?! Štai vos tik tavo pasveikinimo garsas pasiekė mano ausis, šoktelėjo iš džiaugsmo kūdikis mano įsčiose. Laiminga įtikėjusi, jog išsipildys, kas Viešpaties jai pasakyta".
O Marija prabilo:
"Mano siela šlovina Viešpatį,
mano dvasia džiaugiasi Dievu, savo Gelbėtoju,
nes jis pažvelgė į nuolankią savo tarnaitę.
Štai nuo dabar palaiminta mane vadins visos kartos,
nes didžių dalykų padarė man Viešpats,
ir šventas yra jo vardas!
Jis maloningas iš kartos į kartą
tiems, kurie jo klauso.
Jis parodo savo rankos galybę
ir išsklaido išdidžios širdies žmones.
Jis numeta galiūnus nuo sostų
ir išaukština mažuosius.
Alkstančius gėrybėmis apdovanoja,
turtuolius tuščiomis paleidžia.
Jis ištiesė pagalbos ranką savo tarnui Izraeliui,
kad minėtų jo gailestingumą,
kaip buvo žadėjęs mūsų protėviams –
Abraomui ir jo palikuonims per amžius".
Marija prabuvo pas Elzbietą apie tris mėnesius, o paskui sugrįžo į savo namus." (Lk.1,26-56)
Pasak Biblijos, Marija yra :
1. Laiminga (Laiminga įtikėjusi).
2. Dievo tarnaitė (Štai aš Viešpaties tarnaitė, jis pažvelgė į nuolankią savo tarnaitę).
3. Dievo motina (tavo kūdikis bus šventas ir vadinamas Dievo Sūnumi, Viešpaties motina).
4. Labiausiai palaiminta iš visų moterų (labiausiai palaiminta iš visų moterų, palaiminta mane vadins visos kartos).
Sigi_s
O jei Marija yra Dievo motina, labiausiai palaiminta iš visų moterų, tai ji ir švenčiausia iš visų žmonių, ane?
naujas
Lk 11,27 Jėzui bekalbant, viena moteris (jei ten būtų Sigi-s,tai jis taip pat būtų sušukęs) iš minios Jam garsiai sušuko: 'Palaimintos įsčios, kurios Tave nešiojo, ir krūtys, kurias žindai!'
Lk 11,28 Jis atsiliepė: 'Labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi'
Lk 11,28 Jis atsiliepė: 'Labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi'
Sigi_s
Marija, Jėzaus mama, yra ir palaiminta ir dar labiau palaiminta, nes ji ne tik, kad žindė Jėzų, bet ir klausėsi Dievo žodžio ir, be jokios abejonės, jį ĮVYKDĖ - ištarė taip ir pastojo nuo Dievo, o ir vėliau ji viską dėjosi į savo mylinčią širdį, o ne tik klausėsi Dievo žodžio.
naujas
Sigi-s,tu daugiau kalbi ,negu Jėzus kalbėjo,tu laimini daugiau,negu Jėzus,kad palaimino.
Štai,Jėzus sako:Labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi..-toks buvo Jėzaus atsakas moteriškei,kuri norėjo iškelti Marija...
Koks nuostabus Jėzaus atsakas,kuris pasako mums,kad Jis buvo visiškai laisvas nuo motinystės ryšio,kūniškų ryšių,Jis neiškėlė savo motinos,o iškėlė tuos,kurie klausosi Jo žodžio,ir jo laikosi...
Gaila,bet religija apakina daugelį tikinčiųjų,jie akli ,kurti Dievo žodžiams,jiems neužtenka to,kas pasakyta Dievo,jiems reikia kažką tai pridėti prie Žodžio,kad tik išsaugoti,padengti savo stabą!
Jei Jėzus sako ,kad labiau palaiminti (negu ,kad Jo motina) tie, kurie Jo klauso ir vykdo Jo žodį,-tai žmogus,garbinantis Mariją,būtinai pridės savo:bet Marija dar labiau palaiminta už tuos labiau palaimintus...Na kam kalbėti tai,ko Dievas nekalba?Kas verčia?
Štai,Jėzus sako:Labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi..-toks buvo Jėzaus atsakas moteriškei,kuri norėjo iškelti Marija...
Koks nuostabus Jėzaus atsakas,kuris pasako mums,kad Jis buvo visiškai laisvas nuo motinystės ryšio,kūniškų ryšių,Jis neiškėlė savo motinos,o iškėlė tuos,kurie klausosi Jo žodžio,ir jo laikosi...
Gaila,bet religija apakina daugelį tikinčiųjų,jie akli ,kurti Dievo žodžiams,jiems neužtenka to,kas pasakyta Dievo,jiems reikia kažką tai pridėti prie Žodžio,kad tik išsaugoti,padengti savo stabą!
Jei Jėzus sako ,kad labiau palaiminti (negu ,kad Jo motina) tie, kurie Jo klauso ir vykdo Jo žodį,-tai žmogus,garbinantis Mariją,būtinai pridės savo:bet Marija dar labiau palaiminta už tuos labiau palaimintus...Na kam kalbėti tai,ko Dievas nekalba?Kas verčia?
Sigi_s
"Jam bekalbant, viena moteris iš minios garsiai sušuko: "Palaimintos įsčios, kurios tave nešiojo, ir krūtys, kurias žindai!" O jis atsiliepė: "Dar labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi"." (Lk.11,27-28)
"...angelas jai tarė: "Nebijok, Marija, tu radai malonę pas Dievą!" (Lk.1,26-56).
"Marija dėmėjosi visus šiuos dalykus ir svarstė juos savo širdyje." (Lk.2,19)
"Kūdikio tėvas ir motina stebėjosi tuo, kas buvo apie jį kalbama. O Simeonas palaimino juos ir tarė motinai Marijai: "Štai šis skirtas daugelio Izraelyje nupuolimui ir atsikėlimui. Jis bus prieštaravimo ženklas, – ir tavo pačios sielą pervers kalavijas , – kad būtų atskleistos daugelio širdžių mintys". (Lk.2,33-35)
"Jo motina laikė visus įvykius savo širdyje" (Lk.2,51b).
"Jie visi ištvermingai ir vieningai atsidėjo maldai kartu su moterimis ir Jėzaus motina Marija bei jo broliais" (Apd.1,14).
Dievo motina klausėsi Jėzaus ir savo gyvenime vykdė Dievo žodį, net prieš apreiškimą, prieš angelo Gabrieliaus aplankymą. Visą tai liudija Bibliją - Marija nepriekaištingai įvykdė Dievo žodį savo gyvenime.
naujas, Dievo žodis prieštarauja tavo rašliavai!
"...angelas jai tarė: "Nebijok, Marija, tu radai malonę pas Dievą!" (Lk.1,26-56).
"Marija dėmėjosi visus šiuos dalykus ir svarstė juos savo širdyje." (Lk.2,19)
"Kūdikio tėvas ir motina stebėjosi tuo, kas buvo apie jį kalbama. O Simeonas palaimino juos ir tarė motinai Marijai: "Štai šis skirtas daugelio Izraelyje nupuolimui ir atsikėlimui. Jis bus prieštaravimo ženklas, – ir tavo pačios sielą pervers kalavijas , – kad būtų atskleistos daugelio širdžių mintys". (Lk.2,33-35)
"Jo motina laikė visus įvykius savo širdyje" (Lk.2,51b).
"Jie visi ištvermingai ir vieningai atsidėjo maldai kartu su moterimis ir Jėzaus motina Marija bei jo broliais" (Apd.1,14).
Dievo motina klausėsi Jėzaus ir savo gyvenime vykdė Dievo žodį, net prieš apreiškimą, prieš angelo Gabrieliaus aplankymą. Visą tai liudija Bibliją - Marija nepriekaištingai įvykdė Dievo žodį savo gyvenime.
naujas, Dievo žodis prieštarauja tavo rašliavai!
naujas
na,ką tu sakai,nejaugi prieštarauja mano rašliava Žodžiui?
Prašau punktais:
1).......
2)......
ir t.t.
Prašau punktais:
1).......
2)......
ir t.t.
Sigi_s
Aš punktus jau parašiau citatomis iš Biblijos ir netgi paryškinau, jei tu nematai, aš nekaltas.
Punktai ana ten, virš tavo pasisakymo ^
Punktai ana ten, virš tavo pasisakymo ^

naujas
Kad paryškinai,tai matau,bet visgi išryškink tai,kas mano rašliavoje prieštarauja Žodžiui?
Sigi_s
Marija taip pat klausėsi Dievo žodžio ir vykdė jį.
naujas rašė, cituoju:
"Štai,Jėzus sako:Labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi.."
Biblija:
"Elzbieta pasidarė kupina Šventosios Dvasios. Ji balsiai sušuko: "Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų ir palaimintas tavo įsčių vaisius! Iš kur man ta garbė, kad mano Viešpaties motina aplanko mane?!"
Rekomenduoju dar kartelį perskaityti pirmą postą, kur yra vientisa Dievo žodžio citata - Marijai apsireiškia angelas, ji klausosi jo ir vykdo, ištardama "Taip" Dievui tai jau yra Dievo žodžio klausymas ir vykdymas.
naujas rašė, cituoju:
"Štai,Jėzus sako:Labiau palaiminti tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jo laikosi.."
Biblija:
"Elzbieta pasidarė kupina Šventosios Dvasios. Ji balsiai sušuko: "Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų ir palaimintas tavo įsčių vaisius! Iš kur man ta garbė, kad mano Viešpaties motina aplanko mane?!"
Rekomenduoju dar kartelį perskaityti pirmą postą, kur yra vientisa Dievo žodžio citata - Marijai apsireiškia angelas, ji klausosi jo ir vykdo, ištardama "Taip" Dievui tai jau yra Dievo žodžio klausymas ir vykdymas.
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt