Kodėl vis mažiau jaunuolių renkąsi kunigo kelią?

2 3 ... Kitas  
Yasu
2008-11-24 | atsakyti
Kodėl? Nieko nenoriu reklamuoti, bet girdėjau, jog turėtų per Lietuvos ryto televizijos kanalą, trečiadienį, jeigu neklysti, rodyti laidą šia tema:
,,Kodėl? Pokalbių laida. Vedėjai L.Lavaste ir M.Ivaškevičius." Pasižiūrėkite TV programose dėl tikslaus laiko ir dienos, manau bus įdomu, kadangi tai yra aktuali tema šiandienoje.
Sigi_s
2008-11-29 | atsakyti
ar tas trečiadienis jau praėjo? Nekaltas
aš programos neskaičiau, bet lietuvos ryto televizijos tokios nežinau, čia gal lietuvos radijas ir televizija, trumpinys LRT ( telike ženklas rodomas tik LT).
O ar tikrai vis mažiau jauniuolių renkasi kunigo kelią? Aš statistikos nežinau Nekaltas
Yasu
2008-12-01 | atsakyti
Taip.Trčiadienis praėjo.Tai buvo l.ryto televizija.Naujas kanalas.Kalbėjo įvairūs žmonės: vienuoliai, kunigai, klierikai, dėstytojai, liuteronai.
Taip.YRa tendencija mažėti.Atėjo praeitais metais 6,o pasiliko tik 2.
Sigi_s
2008-12-01 | atsakyti
o gal internete yra ta laida? reik paieskoti ir pasiziureti.

Yasu, kad jau pradejai ta tema, tai parasyk apie tai, ka norejai pasakyti, a?
Yasu
2008-12-05 | atsakyti
Yra padėtis tokia kokia yra, daugiau nenorėjau nieko ir sakyti.Manau, turi tendenciją tik blogėti.
Yasu
2009-01-30 | atsakyti
Matei tą laidą? Ar čia tiesiog kalba ,,stereotipai" ? Šypsena
Norėčiau pamatyti statistiką, kad daug jaunuolių renkąsi vienuoliškąjį kelią.
Yasu
2009-01-31 | atsakyti
Smegenis plauna? Šypsena žinoma, jeigu nemoki atrinkti pelų nuo grūdų, tai ne tik per televiziją išplaus.Juo labiau ten kalbėjo KKS auklėtiniai, rektorius, kažkas iš universiteto profesorių.Ko nemėgstu,tai kai žmonės nematę, arba neskaitę knygos sako-,,man nepatinka".
Yasu
2009-01-31 | atsakyti
Nenoriu tiesiog ginčytis.Per daug žmonių, arba kaip senoliai sako gyvą velnią žmonių pažįstų, kurie net nebuvę kokioje nors meno parodoje sako-visa tai šlamštas.Arba perskaitę visa pops'ą, sako: knygos nieko neduoda,o klasikos nebuvo rankose laikę.
Antra vertus-patirtis patirčiai nelygi.Kiek aš pažįstų kunigų, dauguma jų skirtingi.Žinoma, būna, kad kalba ,,iškaltomis" seminarijos suole frazėmis, bet tai yra atleistina, nieko blogo nematau, jeigu kunigas žmogiškas ir nuoširdus.Kunigas turi būti artimas žmogui, kas bus jeigu jis paprastam žmogeliui aiškins skambiausiom frazėm teologinius dalykus.Kam reikia tokių kunigų? Tiem, kam patinka klausytis gražių žodžių, patetiškų minčių.Man riekia žmogaus, nuoširdaus, tikro, artimo, tegu ir ne tokio išprususio.Ir šiaip po dideliais ir skambiais šūkiais, dažniausiai slepiasi kažkas skurdaus, vertinu nuoširdumą, tegu ir iš seminarijos ar iš vienuolijos.
Sigi_s
2009-01-31 | atsakyti
Visi supranta, žino, jog nuo šių plepalų parapijose kunigų nepadaugės ir ten, kur 1 kunigas aptarnauja ~3-5 parapijas taip pat niekas nepasikeis. Mano mamos tėviškėje, prie Laukuvos, kunigas-klebonas turi papildomai dar dvi parapijas. Tai ten visiškai nesvarbu kas do žmogus yra tas kunigas, svarbu, jog bent kartą į mėnesį, ar kas pusę mėnesio, vyksta apleistoje bažnytėlėje (bažnyčioje kaip pastate) šventosios Mišios ir klausoma išpažinčių - norintiems suteikiama galimybė gauti sakramentus, susitaikyti su Dievu.

Manau, jog palaipsniui tos bažnyčios, kaip pastatai, sugrius, sunyks ir parapija.

Štai ko žmonėms reikia - kad katalikai galėtų gyventi malonės stovyje ir laiku gaut sakramentus. Dabar, kai kaimuose autobusai į rajono centrą važiuoja tik kartą sąvaitėje, reikia kažkam pasirūpint bent tomis trijomis davatkėlėmis per kaimą, kad visas kaimas nepražūtų.

Pasižiūrėkime kokios dabar yra tendencijos - priemiesčiuose statomi ištisi "kvartalai" be parduotuvių, be bažnyčių, vienodi namai tarsi ten gyventų ne žmonės su poreikiais, bet žmonės-mašinos. Bepigu protestantui - nei kunigo šventimų, net vyro, kad pastorium patapt - moterys namų šeiminikės susirenka kurios nors namie ir va jums mišios, eucharistija, susitaikinimas, krikštas ir sutvirtinimas, net dvi susiženyt gali Taip tik turėkite Bibliją, ar nors jos viršelį, kad galėtų sutuokt du vyrus ar dvi moteris, nesvarbu kelintą kartą...
Sigi_s
2009-01-31 | atsakyti
Ai, dar...
Apskritai pritariu occultus, jog nemažėja jaunuolių, besirenkančių kunigo kelią. Mano pažįstamas kunigas, dirbantis seminarijos dvasios tėvu, turi ir kitą pareigą - pranešti seminarijos rektoriui apie homoseksualus. Taip, vis dažniau homoseksualų mėgina tapt kunigu Liūdnas
Tad geriau lai būna mažiau kunigų, mažiau katalikų apskritai, bet lai jie būna tikri.
2 3 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt