Jėzus rašo...

2 3 4 ... Kitas  
Yasu
2009-03-07 | atsakyti
Gal yra kokių minčių, ką Jėzus rašė ant žemės, nes aš kaip ir neradau Evangelijoje paaiškinimo:
,,Jn 8
6 Jie tai sakė, spęsdami jam pinkles, kad turėtų kuo apkaltinti. Bet Jėzus pasilenkęs ėmė pirštu rašyti ant žemės.
8 Ir vėl pasilenkęs rašė ant žemės..."
Gal tai turėjo būti kas nors svarbaus ar koks ženklas?
Yasu
2009-03-08 | atsakyti
Aš ne apie tai, man įdomu, ką jis ten rašė, kokiu tikslu...tai labai įdomi Biblijos vieta-Jėzus rašo, o aplink verda aistros, žydai nori jį apkaltinti, netoli stovi svetimautoja,o jisai kažkodėl kažką rašo...nuostabu.
Yasu
2009-03-08 | atsakyti
Šypsena
Sigi_s
2009-03-09 | atsakyti
"Tuomet Rašto aiškintojai ir fariziejai atvedė moterį, sugautą svetimaujant. Pastatė ją viduryje ir kreipėsi į jį: "Mokytojau, ši moteris buvo nutverta svetimaujant. Mozė mums Įstatyme yra liepęs tokias užmušti akmenimis. O tu ką pasakysi?" Jie tai sakė, spęsdami jam pinkles, kad turėtų kuo apkaltinti. Bet Jėzus pasilenkęs ėmė pirštu rašyti ant žemės . Jiems nesiliaujant kamantinėti, jis atsitiesė ir tarė: "Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį". Ir vėl pasilenkęs rašė ant žemės . Tai išgirdę, jie vienas po kito ėmė trauktis šalin, pradedant nuo vyresniųjų. Pagaliau liko vienas Jėzus ir ten stovinti moteris. Atsitiesęs Jėzus paklausė : "Moterie, kur jie pasidėjo? Niekas tavęs nepasmerkė?" Ji atsiliepė: "Niekas, Viešpatie". Jėzus jai tarė: "Nė aš tavęs nepasmerksiu. Eik ir daugiau nebenusidėk"." (Jn.8,3-11)

Paaiškinsiu tą Jėzaus Kristaus rašymą iš psichologinės pusės:
Jėzus UŽDELSĖ ir toku būdu ataušino minią. Tai, ką jėzus rašė ar piešė ten ant žemės nėr esmė. Esmė yra tai, ką laimėjo Jėzus tokiu savo elgesiu - žmogaus gyvybė!

Dažnai mes, krikščionys, įsiveliame į šio pasaulio triukšmą ir šurmulį, nerimo kupiną vyksmą, kai tuo tarpu reikėtų tiesiog patylėti ir išeit iš nerimą ir betvarkę keliančio triukšmo į tylą. Jėzus TYLĖJO (rašė) ir tokiu būdu jis sutrikdė tą įniršio pagautą minią, o ypač sutrikdė Rašto aiškintojus ir fariziejus,kurie vėliau pirmieji paliko akmenisnemestus į nusidėjėlę.

Panašiai Jėzus yra pasielgęs audroje:

"Tuomet pakilo didžiulė vėtra, ir bangos ėmė lietis į valtį taip, kad valtį jau sėmė. Jėzus buvo valties gale ir miegojo ant pagalvės . Mokiniai pažadino jį, šaukdami: "Mokytojau, tau nerūpi, kad mes žūvame?" Atbudęs jis sudraudė vėtrą ir įsakė ežerui: "Nutilk, nusiramink!" Tuoj pat vėjas nutilo, ir pasidarė visiškai ramu. O Jėzus tarė: "Kodėl jūs tokie bailūs? Argi jums tebestinga tikėjimo?!" (Mk.4,37-40)

O apie kokius tai Jėzaus Kristaus mokslus, išskyrus dailidės, Biblija kukliai patyli. Yra daug versijų, ką Jėzus veikė laikotarpyje nuo 12 metų iki krikšto Jordano upėje. Tačiau mums, krikščionims, nedera pasikliaut kuo tais kitu, apart mūsų tikėjimo pagrindiniu dokumentu - Biblija. Iš logiškumo pusės yra natūralu manyti, jog Jėzus Kristus moka ne vien gimtąją hebrajų kalbą, bet ir graikų, tačiau pamąstykite apie jo žemiškųjų tėvelių gyvenimą skurde (Šventykloje už Jėzų jie paaukojo du purplelius - tai nustatyta auka tiems, kurie yra vargšai).

Apibendrinimas:

Jėzus rašė ant žemės ne tam, kad mes svarstytume ką jis rašė. Jėzus rašė ant žemės tam, kad minia nusiramintų, atvėstų įniršis, nukreiptų dėmesį nuo moters ir jos nuodėmės į ramų Mokytoją.

Taip ir mums derėtų elgtis - suskaičiuoti bent iki dešimties, prieš pasakant ką tais pagautiems pykčio Mirkt Apkabinimas
Yasu
2009-03-09 | atsakyti
Įdomi Sigio interpretacija.Bet tai tik viena pusė.
gabriukas
2009-03-09 | atsakyti
Nelabai tikiu, kad fariziejams ir rasto aiskintojams labai jau rupejo ta nusidejele (jie istatyma vykde paraidziui, o ne is meiles Dievui); ju tikslas - prisikabinti prie Jezaus.

as skaiciau kita versija: kad Jezus rase farizieju ir rastu aiskintoju nuodemes, tuo parodydamas, kad zino daugiau apie juos nei jie mano, ir taip pat parodydamas savo galia. Todel manau logiska ivykiu seka: rase ant zemes ju nuodemes, pasake: Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį, ir vel rase ant zemes nuodemes.
Sigi_s
2009-03-10 | atsakyti
gabriukas teisi. Tačiau jiems rūpėjo prisikabint prie Jėzaus ir nepavyko prisikabint, Jėzui ištarus tik vieną frazę jie gėdingai pasitraukė. Jėzus buvo dailidė, ir tebėra dailidė, dailidės įpėdinis. Gi Juozapas, Jėzaus Kristaus patėvis, buvo dailidė, todėl ir Jėzus natūraliai, šeimos aplinkoje, buvo išmokytas to amato, ką mokėjo jo patėvis. Taip vyksta nuo neatmenamų laikų, tai vyksta ir dabar - vaikai yra išmokomi to, ko moka jų tėvai Mirkt

O dėl kalbėjimo graikų kalba, tai čia irgi natūraliai, kaip kad bet kurioje svetimšalių okupuotoje valstybėje gyventojai yra išmokomi kolaborantų kalbos, nes tie antraip net nešneka. Juk taip buvo ir TSRS laikais - gerai pamenu, kaip kaimynai rusai šnekėjo, jog yra rusai ir lietuvių niekad nesimokys. O mes, vaikai, juk kartu augome, kartu futbolą žaisdavome su ruskiais tai dar iki mokyklos jau pramoksti tos kalbos.

Aš asmeniškai esu linkęs manyti, jog Jėzus ten, ant žemės, kažką piešė, o ne rašė. nežinau kaip ten graikų ar hebrajų kalboje su žodžiais "rašyti" ir "piešti" ar yra ryškus skirtumas ar ne, bet manau, jog jis te braižė kokį tais baldo projektą Šypsena

Jėzus tikrai nemokėjo pvz siūti palapinių, ką mokėjo ap. Paulius, bet su medžiu apsieit tikrai mkėjo Šypsena

gabriukas rašė, cituoju:

"as skaiciau kita versija: kad Jezus rase farizieju ir rastu aiskintoju nuodemes, tuo parodydamas, kad zino daugiau apie juos nei jie mano, ir taip pat parodydamas savo galia. Todel manau logiska ivykiu seka: rase ant zemes ju nuodemes, pasake: Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį, ir vel rase ant zemes nuodemes."

Nemanau, tai ne Jėzaus stilius. Jis nedemonstravo savo galių, nesišvaistė jomis. Toji gabriuko istorija daugiau tinka pedagoginei metodinei medžiagai vaikus pamokyti.
Ir gabriukas istorija, ir mano, ir occultus egzegetiški pasvarstymai randasi toj pačioj plotmėj - nei paneigsi, nei patvirtinsi Mirkt

P.S. o apskritai paėmus ačiū Dievui, jog yra užrašytas tas faktas, jog Jėzus Kristus rašė Kietas
Sigi_s
2009-03-10 | atsakyti
lotynu? as maniau, jog graiku... o kodel tad NT graiku klb. parasytas?

P.S. onutes daba daznai stacios sisioja, mat jau yra israsti moteriski pritaikymai vyriskiems pisuarams, tad nenustebk vyru tualete moteriske stovincia sisiojancia pamates (moteriskes pavydi, jog prie vyru tualeto nera eiles).
Yasu
2009-03-10 | atsakyti
Prasta occultus tavo vaizduotė, man taip prieš akis ir stovi-visi fariziejai, svetimautoja, įvairūs šūksniai, gudrūs žvilgsniai...o čia Jėzus ima rašyti ant žemės kažką...tikrai nuostabu.
Sigi_s
2009-03-10 | atsakyti
occultus rašė, cituoju:
"Aš tikrai nesuprantu kas čia tokio nuostabaus. Maža ką jis ten rašinėjo. Palaukė kol nurims žmonės kad galėtų kalbėti netrukdomas. Aš irgi taip darau kai visi aplinkui rėkauja."

Aš to nesugebu, deja. Greit užsidegu kaip ugnis ir savo įrodinėju Nežinau nors psichologijos esu daug studijavęs, bet niekas nepadeda man savo prigimties įveikt, net tikėjimas ir troškimas mylėti, būti klusniam, kukliam, etc. - niekas nepadeda Liūdnas

Vat taip papiešt ant žemės kai aplink triukšmas į chaosą vedantis, pauzę bent kokią išlaikyt - neišeina, lenvai mane išmuša iš pusiausvyros bet kokie užgauliojimai... deja. Va man taip tokius nervus, kaip Jėzaus Kristaus!
2 3 4 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt