LKSB apologetika ir NIKODEMIZMAS
Gyti
Man patinka LKSB tinklalapis. Visada paskaitau gerbiamo Holgerio Lahayno straipsnius. Prisipažinsiu, kad tyliai pasidžiaugiu, kuomet cituojamas Haidelbergo katekizmas arba Jonas Kalvinas.
Tačiau kas atsitiko su LKSB, kaip evalngelistinio judėjimo, apologetika? Ar jos dalyviai laikosi šio judėjimo pagrindinių principų - deramai aiškinti Dievo Žodį? Aš nesiimu daryti apibendrinimų. LKSB turi tai padaryti pati. Aš pateiksiu tik kelis savo pamastymus.
Kas skatina žmones dalyvauti tokiose diskusijose? Priežasčių gali būti labai įvairių. Tačiau labai nesunkiai jos kvalifikuojasi į kelias kategorijas. Pirmoji – meilė artimui . Tokį darbą nesunku pastebėti, nes jam būti būdingi Dvasios vaisiai : "... meilė, džiaugsmas, taika, kantrybė, malonumas, gerumas, ištikimybė, romumas, susivaldymas ...." ( Gal 5, 22-23).
Antroji – meilė sau. . Jos bruožai - puikavimasis prieš kitus, žeminimas, tušti ginčai, kuriuos lydi kūno darbai: "....priešiškumas, nesantaika, pavyduliavimas, piktumai, vaidai, nesutarimai, susiskaldymai, ...." (Gal 5, 19-20).
Jei tai būtų taip parasta. Pvz. TAIZE atstovai yra labai malonūs ir mieli žmonės. Galima būtų manyti, kad štai jau ir TIESA. Kristus ne kartą yra mus perspėjęs, kad turime nuolat studijuoti DIEVO ŽODĮ ir JĮ SKELBTI !!!! Kaip dažnai ir kaip teisingai apie tai yra rašęs LKSB lyderis. Tačiau kur Jūs, tikrieji Evangelijos skelbėjai ir Kristaus mokiniai? Kur Jūsų balsas LKSB APOLOGETIKOJE?
Už tokį neveiksnumą J.Kalvinas įvedė terminą NIKODEMIZMAS . Tai dėl biblijinio personažo Nikodemo, kuris savo tikėjimą išdrįso pademonstruoti tik naktį.
Ar Jums nebaisu, kad naujas ir nepatyręs krikščionis, pagalvojęs, kad tai ir yra LKSB ideologijos tąsa nepasimokys klaidingo Dievo Žodžio interpretavimo ir jo suvokimo?
Dievas patikėjo mums, nuodėmingiems žmonėms, valdyti šį pasaulį pagal Jo Žodį. Kokia tai didžiulė atsakomybė ir koks pasitikėjimas. Ar mes dažnai apie tai pamastome?
Tačiau kas atsitiko su LKSB, kaip evalngelistinio judėjimo, apologetika? Ar jos dalyviai laikosi šio judėjimo pagrindinių principų - deramai aiškinti Dievo Žodį? Aš nesiimu daryti apibendrinimų. LKSB turi tai padaryti pati. Aš pateiksiu tik kelis savo pamastymus.
Kas skatina žmones dalyvauti tokiose diskusijose? Priežasčių gali būti labai įvairių. Tačiau labai nesunkiai jos kvalifikuojasi į kelias kategorijas. Pirmoji – meilė artimui . Tokį darbą nesunku pastebėti, nes jam būti būdingi Dvasios vaisiai : "... meilė, džiaugsmas, taika, kantrybė, malonumas, gerumas, ištikimybė, romumas, susivaldymas ...." ( Gal 5, 22-23).
Antroji – meilė sau. . Jos bruožai - puikavimasis prieš kitus, žeminimas, tušti ginčai, kuriuos lydi kūno darbai: "....priešiškumas, nesantaika, pavyduliavimas, piktumai, vaidai, nesutarimai, susiskaldymai, ...." (Gal 5, 19-20).
Jei tai būtų taip parasta. Pvz. TAIZE atstovai yra labai malonūs ir mieli žmonės. Galima būtų manyti, kad štai jau ir TIESA. Kristus ne kartą yra mus perspėjęs, kad turime nuolat studijuoti DIEVO ŽODĮ ir JĮ SKELBTI !!!! Kaip dažnai ir kaip teisingai apie tai yra rašęs LKSB lyderis. Tačiau kur Jūs, tikrieji Evangelijos skelbėjai ir Kristaus mokiniai? Kur Jūsų balsas LKSB APOLOGETIKOJE?
Už tokį neveiksnumą J.Kalvinas įvedė terminą NIKODEMIZMAS . Tai dėl biblijinio personažo Nikodemo, kuris savo tikėjimą išdrįso pademonstruoti tik naktį.
Ar Jums nebaisu, kad naujas ir nepatyręs krikščionis, pagalvojęs, kad tai ir yra LKSB ideologijos tąsa nepasimokys klaidingo Dievo Žodžio interpretavimo ir jo suvokimo?
Dievas patikėjo mums, nuodėmingiems žmonėms, valdyti šį pasaulį pagal Jo Žodį. Kokia tai didžiulė atsakomybė ir koks pasitikėjimas. Ar mes dažnai apie tai pamastome?
xeras
aciu Gyti uz pastabas. labai noretusi, kad daugiau brandziu zmoniu isitrauktu i diskusijas, taciau taip nera. LKSB savanoriu ir darbuotoju yra tik labai maza saujele ir mes nepajegiame suziureti to kas vyksta forume, kiekvienoje diskusijoje , tuo labiau atsakingai dalyvauti jose. kazkada pats esu tai dares, bet tam reikia nemazai laiko, kurio deja nera pakankamai.
Forumas yra vieta kur dalyvuja ir diskutuoje patys ivairiausi zmones. Tam tikra prasme forumas yra vieta visiems issakyti savo nuomone, kuri ne butinai sutampa su LKSB nuomone. sutinku,kad moderatoriu ir tu kurie gali prasmingai atsakyti truksta, kas tikrai pagerintu situacija, ne tik tuo, kad butu kas atstovauja LKSB paciame forume, bet taip pat ir tuo, kad butu issakyta tiesa.
gal tu Gyti, noretum prisideti prie to. tokiu atvjeu su tavim susisiekciau, jei esi teisingus duomenis suvedes besiregistruodamas.
Forumas yra vieta kur dalyvuja ir diskutuoje patys ivairiausi zmones. Tam tikra prasme forumas yra vieta visiems issakyti savo nuomone, kuri ne butinai sutampa su LKSB nuomone. sutinku,kad moderatoriu ir tu kurie gali prasmingai atsakyti truksta, kas tikrai pagerintu situacija, ne tik tuo, kad butu kas atstovauja LKSB paciame forume, bet taip pat ir tuo, kad butu issakyta tiesa.
gal tu Gyti, noretum prisideti prie to. tokiu atvjeu su tavim susisiekciau, jei esi teisingus duomenis suvedes besiregistruodamas.
Gyti
Aš esu pateikusi teisingus duomenis, XERAI. Labai prašome su manimi susisiekti.
xeras
Occultus, as nenoriu pasakyti,kad tai turi buti cenzuruojama ar kazkas panasaus, forumas yra laisvas ir atviras visiems. klausimas neiskylo del to ar ji reikia cenzuruoti. bet ar yra moderatoriai tam.
Yasu
Nežinau, ar čia reikia to moderatoriaus...Jeigu jau kalbam apie tą egzistuojančią žodžio laisvę ir laisvę kiekvienam, nesvarbu-kokio jis išsilavinimo ar pasaulėžiūros žmogus-reikšti nuomonę, tai kam tas moderatorius? Kad vienus cenzuotų, o kitų nuomonę prlaleistų? Atrinktų teisingą nuo neteisingos? Tada, dar labiau sumažėtų norinčių dalyvauti.Nėra spam'o, nėra reklamų, kartais pasitaiko nukrypimų nuo temos, šiokių tokių ginčų, bet jie nėra blogi, manau, netgi nuveda į teisingą diskusiją.Kam dabar tas moderatorius? Kad varytų diskusijas viena kryptimi, pagal savo, kad ir pagrįstą ar išsilavinusią pasaulėžiūrą? Žmonių pakankamai nedaug, aktyviai diskutuoja 3-4 žmonės, manau, jie gali draugiškai susitarti.
Nors šiaip man patiktų, kad forumas, pati lenta, įgytų kitokį pavidalą.Dabar šitas toks laikinas, nepatikimas, bet kada gali keisti slapyvardį ir panašiai, nematai žmogaus info, nuo kada užsiregistravęs....trūksta tokio pastovumo ir tvirtumo.
Nors šiaip man patiktų, kad forumas, pati lenta, įgytų kitokį pavidalą.Dabar šitas toks laikinas, nepatikimas, bet kada gali keisti slapyvardį ir panašiai, nematai žmogaus info, nuo kada užsiregistravęs....trūksta tokio pastovumo ir tvirtumo.
Sigi_s
Apskritai paėmus šiame forume veiksmo yra itin mažai. Kokią sąvaitę neužsukus čia būna pan jausmas, kaip sako mano mama žiūrinti teleserialus, jog nieko nepraleidai
Xeras yr maladiec brolis
, manau jis mokės atrinkt žmogų ir be mūsų pagalbos, be nurodymų koks turi būti moderatorius
O va dėl Gyti, kurią ne vien aš palaikiau vyriškiu (dėl visiems suprantamos priežasties), tai čia atskira tema ir jei sudėjus Gyti kartu su naujas gautųsi visai neblogas variantas
Prisidedu prie occultus nuomonės, jog cenzūros nereikėtų. Tvarka turi būti, bet cenzūra

Yasu
Pagrindinis ordino kūrimosi akstinas buvo padarytas tada kai Dominykas padiskutavo su vienu eretiku ir jis po diskusijos trukusios visą naktį suprato kad klaidingai buvo supratęs Kristaus mokymą.
Bet kiek teko domėtis, tai ne Dominykas padarė išvadą, kad buvo klaidingame kelyje,o tas žmogelis su kuriuo naktį diskutavo, suvokė, jog yra klaidingame kelyje ir priėmė Kristaus Jėzaus mokymą.
Bet kiek teko domėtis, tai ne Dominykas padarė išvadą, kad buvo klaidingame kelyje,o tas žmogelis su kuriuo naktį diskutavo, suvokė, jog yra klaidingame kelyje ir priėmė Kristaus Jėzaus mokymą.
Sigi_s
Gyti rašė, cituoju: "Jei tai būtų taip parasta."
TAIP!
TAIP!
Sigi_s
occultus, pacituosiu tau vieną rusų tautos priežodį:
"если ты все понимаешь, значит, тебе не обо всем говорят."
"если ты все понимаешь, значит, тебе не обо всем говорят."

Sigi_s
Tai nenukrypkim nuo temos. Ne apie viską čia sesutė Gytis rašė: "Jei tai būtų taip parasta", o tik apie gebėjimą atskirti žmogaus ketinimus - kada iš meilės artimui, o kada iš savimeilės. Mes gerai sugebam pridengt meile artimui savo norą pasipuikuoti 

Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt