Mokslas ir Religija.Mokslas ir tikėjimas.

Atgal 1 
Sigi_s
2009-05-04 | atsakyti
Nu perklausiau. Patiko momentas, kai nesutarė dėl evoliucijos Šypsena
Gyti
2009-05-04 | atsakyti
... įstatymas skirtas ne teisiajam, bet nusikaltėliams ir neklaužadoms, bedieviams ir nusidėjėliams, nedorėliams ir netikėliams, tėvažudžiams ir motinžudžiams, ir žmogžudžiams, paleistuviams, iškrypėliams, vergų pirkliams, melagiams, kreivai prisiekiantiems ir visiems, kurie priešinasi sveikam mokslui. (1 Tim 1, 8-10)

Dievo Žodis niekada nebuvo prieš mokslą. Tik Bažnyčia, XVI a. reformuodamasi pakeitė savo požiūrį į jį. Daugybė mokslinių laimėjimų, kapitalizmo vystymasis ir industrializacija visa tai yra pasekmė to, kad buvo į mokslą žiūrėta kaip i Dievo malonę. Dabartinė Vakarų Europos civilizacija yra pasekmė to, kad jau prieš 500 metų !!! atsirado toks požiūris apie kokį eina kalba minėtoje knygoje.

Kitas klausimas kas yra NESVEIKAS MOKSLAS ? Ir kas jį propoguoja ?
Yasu
2009-05-04 | atsakyti
šv.Paulius apie tai turbūt nekalbėjo, ką aš pasakysiu, tai turbūt tas, kuris žeminą žmogiškąjį orumą ir prigimtį- AI (dirbtinis intelektas) , klonavimas(žmogaus??!) ir panašiai.Tai jau nesveika.
Sigi_s
2009-05-04 | atsakyti
Nesuprantu prie ko čia sesytės-ganytojėlės Gyti citata iš Biblijos? Prie ko tas įstatymas?

Ir, vienas pastebėjimas. Aš seniau tai nurašydavau tiesiog norui pabrėžti Dievo žodžio reikšmę Gytis gyvenime. Bet matau, jog tas dalyks ne atsitiktinumas, cituoju Gytis pasisakymo ištraukėlę: "Dievo Žodis". Būtent žodelis "žodis" kai kalba eina apibe Bibliją (citatą iš ten ar apskritai Biblijinį mokymą) tai "žodis" TURI BŪTI RAŠOMAS IŠ MAŽOSIOS RAIDĖS, nes yra kitas objektas, kuris tarp kitų sinonimų dar vadinamas ir Dievo Žodžiu (būtent "Ž" didžioji). Tai yra Jėzus Kristus, Logos - Dievo Žodis. Šventasis Raštas yra Dievo laiškas savo mylimiesiems ir iš to vadinamas Dievo žodžiu, bet ne "Dievo Žodžiu". gal tai ir smulkmena, tačiau tikrai reikšminga.
Gyti
2009-05-05 | atsakyti
Labai tiksliai pasakei, Yasu. NESVEIKAS MOKSLAS , tai kas žemina žmogau orumą. Aš papildyčiau dar keliais punktais:

1. Mokslas, kuris prieštarauja Dievo apreiškimui, kuris surašytas Biblijoje. Kūrėjas kalbama apie orų, pagal Dievo paveikslą, sukurtą žmogų.
2. Mokslas tarnaujantis klaidingai filosofijai. Tarkim ateizmui. Šiam atvejui puikus pavyzdys - Darvino teorija, kurią aktyviai propagavo K.Marksas.
3. Mokslas, kuris pretenduoja sugriauti Dievo sukurtą tvarką. Į šį sąrašą patenka – alchemija, klonavimas, reinkarnacija, kvantinė fizika ir t.t.
4. Mokslas, kuris išeliminuoja Dievo buvimą ir valdymą. Pvz. astrologija, kuri teigia, kad tavo likimas priklauso nuo žmogaus ir planetų.

p.s. dar pridursiu tai, kad dabar daugelis jau net neabejoja kabalos mokslu, kad mintys materializuojasi. Šiuo atveju Dievas kaip Kūrėjas jau nebereikalingas, nes juo tampa žmogus.

O tų pačių kabalos atstovų sukurtas filmas "Vandens didžioji paslaptis" (Velikaja taina vodi) žavi net krikščionis.
Sigi_s
2009-05-05 | atsakyti
Kiek supratau iš Gyti pasisakymo, tai jai dar reikėtų mokykloje pasimokyti, bent supratimo kas yra mokslas ir kas yra ne-mokslas, o išmislai ar religijų mokymai.

Šitiek visko supainioti? net aš nesugebėčiau Juokiasi

O kabala prie ko? tau patiko tas filmas, bet bijai prisipažinti? Aš tai net nežinojau kad toksai filmas egzistuoja. Ačiū už reklamą, pasiieškosiu internete, parsisiust gal pavyks, peržiūrėt Labas
Sigi_s
2009-05-05 | atsakyti
Kvantinė fizika neįtiko krikščionims? Juokiasi
O kaip tuomet su metafizika?
Sigi_s
2009-05-06 | atsakyti
Occultus, brolau, pradedu manyti, jog tu esi fanatiškai nusiteikęs prieš Bibliją, jei net tą žodį rašai iš mažosios raidės (7žodžiai viename pasisakyme ir visi iš mažosios raidės, o prisiminus ankstesnius pasisakymus, tai...).

Argi nežinai, jog kraštutinumai yra blogai? Biblija rašoma iš didžiosios raidės, nesvarbu gerbi tu ją ar ne.
Sigi_s
2009-05-10 | atsakyti
Occultus, ar esi buvęs Kretingos katalikiškoje bažnyčioje? Nebepamenu kaip ji ten įvardyta, tik žinau, jog kažkas susiję su Marija. Taigi, jei nebuvai, rekomenduoju apsilankyti. Kai įeisi, eik centrinio altoriaus link ir kai baigsis klauptai pažvelk į dešinę - ten yra didžiulis paveikslas (berods žmogaus ūgio didumo). Jame pavaizduoti keli individai: Pranciškus Asyžietis, kažin koks tai ponas ir asilas. Va. Ten Pranciškus rankoje laiko monstrancija su išstatytu Kristaus Kūnu ir ją turi nukreipęs link to pono. Čia yra atskira istorijėlė, kaip pranciškus vienam aršiam priešininkui atnešė Kristaus Kūną o tas tipo paniekino teigdamas, jog tai - tik kažkokios duonos gabaliukas ir tuo metu jo nešulinis gyvulys suklupo tiesiai prieš Kristaus Kūną. Tai buvo įtikinamas veiksmas, kad ponas atsisakytų savo pažiūrų ir išpažintų Jėzų kristų kaip savo Viešpatį. Na aš visos istorijos pažodžiui nepamenu, čia tik mano perpasakojimas, gal būt aš ką pagražinau, gal ką ne taip perpasakojau, reiktų pasitikrinti pas broliukus pranciškonus.

taigi, nenurašyk asilų, kaip sakant, tuščiam!
Citata
2009-05-20 | atsakyti
Norėčiau parekomenduoti gerą puslapį- mokslas prieš evoliuciją.Mokslininkų grupė kurios centras JAV Kalifornijoje moksliniais tyrimais,bei įrodymais paneigia evoliucijos vystymasi,kaip neturinčios mokslinio pagrindo.
http://www.scienceagainstevolution.org/
Atgal 1 
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt