Prietaringumas bažnyčiose

Atgal 1 2 4 ... Kitas  
Gyti
2009-06-22 | atsakyti
Ko gero tuo, kad vakarienė paprastai valgoma prie stalo Šypsena

O tu kietas, Liberalai. Pasiruošęs sukritikuoti net J.Kalvino reformatų Bažnyčios tradicijas. Jums, liberalams, jis gerokai trenkia pelėsiais. O štai tokie profesoriai kaip K.T.Johnosonas savo teorijas, tokias kaip Trejybė, grindžia remdamasis daugiausia J.Kalvino mintimis.
Liberalas
2009-06-22 | atsakyti
Gyti, ,,Pasiruošęs sukritikuoti net J.Kalvino reformatų Bažnyčios tradicijas" - nemanau, kad Kalvinas Viešpaties stalo tradiciją įvedė.
,,net J.Kalvino reformatų Bažnyčios tradicijas" - na va, ir nebelieka pamato s. scriptura, apeliojama į tradiciją, scholastiką, nuo kurios ankstyvieji reformatai taip bėgo Mirkt
,,Jums, liberalams, jis gerokai trenkia pelėsiais. " - ne tik pelėsiais, bet ir formalinu Juokiasi Didelę pagarbą atiduodu Kalvinui, ypač jo biblijos komentarams, jo raštai nesenstantys, nors juose yra ir keistokų dalykėlių Mirkt
,,K.T.Johnosonas savo teorijas, tokias kaip Trejybė, grindžia remdamasis daugiausia J.Kalvino mintimis." - tada ir gaunasi kalvinistinė scholastika. Bet pats J. Kalvinas, tai tikrai viską, kas buvo įmanoma jo laikams, perskaitė, pergalvojo ir sutraukė, papildydamas savo mintimis. Greičiausiai Kalvinas apie Trejybė mokė giliau nei bažnyčių tėvai.
Beje, Kalvino biblijos komentarai nesensta, visi rimti biblistai jį naudoja, remiasi juo, netgi katalikai. Tikrai šis vyrukas yra pelnęs didelį autoritetą rašto srity.
Liberalas
2009-06-22 | atsakyti
Sigi_s, atsimeni Dresdeno unikalų vaizdą - visi pastatai senamiesty tamsūs kažkokie, kaip apdegę? O Cvinglerio rūmuose buvai Dresdene? Taip pat yra Dresdene Lietuvos dk. Augusto statula. Man tai ypač patiko ta bažnyčia, kur buvo subomborduota, manau apie tą pačią kalbam. O buvai gal Meisene ar Liuterio vietose?
Gyti
2009-06-23 | atsakyti
Liberailai, krucifikso J.Kalvinas taip pat prie kryžiaus neprikalė, bet jis Jį nuėmė Šypsena Jei teologas nepanaikino Viešpaties stalo reformatų Bažnyčiose, reiškia patvirtino.

Gak galėtum pakomentuoti savo komentarą "....prie ko ST šventyklos baldai siejasi su reformatų bažnyčios baldais? " kažkaip tavęs nesupratau.

O kaip pas jus, Tikėjimo Žodyje, yra su stalu ir Viešpaties vakariene?

Vakar pagalvojau, kad ceremonijos metu be stalo na tiesiog niekaip neišsisuksi. Juk vyno nestatysi ant žemės ir nelaikysi pažastyje Šypsena
Liberalas
2009-06-25 | atsakyti
Gyti, ,,prie ko ST šventyklos baldai siejasi su reformatų bažnyčios baldais" - jei jau jūs naudojate vieną šventyklos baldą (Viešpaties stalą), tai reikėtų viską pagal ST šventyklos modelį daryti. Ir aukas aukoti, ir apsiprausimui vandens pastatyti. Tada vadintųsi ,,ST reformatų bažnyčia". Iš karto konfirmuočiausi Juokiasi
,,man dar vaikystėje kryžius be krucifikso atrodė kaip toks ant kurio Jėzus dar neprikaltas, reiškiasi žmonija dar neatpirkta" - čia ir yra bėda, kad ponas occultus savo iš savo ,,atrodymo" teologiją stato. Mirkt Pavadinsime ,,atrodymo teologija". Šypsena
,,Krucifiksas yra jėga, nes primena tą akimirką kada buvau atpirktas" o gal nebuvai atpirktas? Iš kur čia toks užtikrintas? Gal tai tik mitas? Juokiasi
,,O kaip pas jus, Tikėjimo Žodyje, yra su stalu ir Viešpaties vakariene? " - Eucharistija dalinama palaiminus, vieni kitiems siunčia elementus. Yra stalas, bet jis nesivadina Viešpaties stalu Tikėjimo žodyje. Pats labai seniai buvau TŽ, gal ką pakeitė.
,,ceremonijos metu be stalo na tiesiog niekaip neišsisuksi" - jeigu du asmenys dalins Vakarienę, tai tas stalas kaip ir nereikalingas.
Liberalas
2009-06-25 | atsakyti
Occultus, ,,Papasakojau jam kaip man vaikystėje atrodė, o jis į tai reaguoja kaip į gilią teologinę įžvalgą" - pažįstu keletą kvakerių, ant panašių įžvalgų teologiją stato Mirkt
,,Užtenka vaizduoti pseudointelektualą " - niekas čia nieko nevaizduoja. Užtenka čia krikščioniu dėtis Mirkt
,,Sakau, išsiaiškink kas yra mitas ir tada aiškink " - mito sąmprata nebūtinai yra religijotyrinė. Dažnai šnekamojoje lietuvių kalboje mitas vartojamas kita prasme. Visiškai nenorėjau šio termino vartoti religijotyrine prasme. Mirkt
Klausimas buvo labai rimtas: iš kur tu žinai, kad esi atpirktas? Gyti, galėtų įsitraukti į diskusiją ir mums papasakoti apie riboto (dalinio) atpirkimo doktriną, taip mėgiamą reformatų scholastų.
P.S. Kas dėl Otto tai jis geresnis buvo psichiatras nei mitologas. Negaliu juo pasitikėt. Taip pat jis dvelkia pelėsiais. Daug kritikų turi Ottas, ypač moderniųjų psichoanalitikų.
Liberalas
2009-06-28 | atsakyti
Occultus, sakai, kad ne kvakeris esi, bet geras būtum Juokiasi
,,Esu kas esu, o tu kas esi? " - ir būk kuo tik nori būti, man negaila Mirkt
,,Vat kai diskusijoje su religijotyrine teologine potekste pradėsi vartoti terminus ne iš šnekamosios kalbos, tada gal mažiau problemų turėsi. " - neturiu jokių problemų, jei tu turi tai ir srėpk, o tu jų turi ir turbūt daug Mirkt
,,nes pasitikiu Biblija ir bažnyčios magisteriumu. " - Juokiasi čia, seni, pavarei. Magisteriumu jis mat pasitiki. Cha cha Proteliu nepasižymi šitas ,,tikintysis" Taip
,,nes pasitikiu Biblija " - iš tavo pasisakymų forumas susidaro nuomonę, kad tu ne velnio ta biblija nepasitiki.
Gyti
2009-07-14 | atsakyti
RASAU OCCULTUS

yRA TOKIA KNYGELĖ " DEŠIMT PRIETARŲ APIE KRIKŠČIONYBĘ" . AUTORIAI M.GREEN, G. CARKNER. GALIMA BŪTŲ GAUTI PER REFORMATŲ KNYGYNĄ JEI DAR IDOMU. ATSIPRAŠAU PASKUTINIU METU VISAI STRIUKA SU LAIKU....
Gyti
2009-07-15 | atsakyti
Reformatų knygynas:

Pylimo g. 31 - 6 Vilnius
Tel/Fax: 370 5 2625634
Mob.: +37060757377
+37067567800
El.paštas: refknygos2@ yahoo.com

Tačiau jie neturi šios knygelės. Galiu pasiūlyti du vriantus susitikti. Vienas apbegti į Vytenio g. 6 iki 18 val, kitas 18,50 val. prie Reformatų bažnyčios Pylimo g. 20.

Būtų gražu su savimi turėti piniginį užstatą. Kiek teko skolinti be jo knygos nesugrįždavo arba po grįždavo po didelių mano pastangų.

Ir gal geriau Jūs, occultus, parašykite savo kordinates. Man kaškaip nesinori viešintis Šypsena
Gyti
2009-07-15 | atsakyti
SOLI DEO GLORIA !!!O man šiandien laimingiausia diena. laikraščiai rašo apie J.Kalviną !!!!!!!!! Liepos 10 d. jam suejo 500 metu. Šiek tiek pavėluotai bet nieko:

http://www.delfi.lt/news/daily/world/article.php?id=23111090

http://www.lrytas.lt/-12467770971244623414-ar-lietuvai-der%C4%97jo-prisiminti-did%C4%AF-reformat%C4%85-j-calvin%C4%85-500-ojo-jubiliejaus-proga.htm

http://www.balsas.lt/naujiena/300387/j-calvinas-kapitalizmo-tevas/rubrika:naujienos-pasaulis-esireuropa?utm_source=bilietai.lt&utm_medium=infoblock&utm_content=pramogos&utm_campaign=savireklama
Atgal 1 2 4 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt