apie prostitucija
Augustas
O kalbant apie pedagogikos metodus, tai vaikui yra labai svarbus, jei ne svarbiausias, tėvų ir kitų auklėtojų pavyzdys. Jei vaikas mato, kad jo tėvai ir kiti auklėtojai laikosi Dekalogo (su NT esančiomis Dekalogo pataisom), tai ir jis pats automatiškai bus linkęs daryti tą patį.
biesas.
skaičiau pora.
tai iš 10 dievo įsakymų vertybė nežudyti, nesvetimoteriauti. čia tik rašo ko nedaryt. žmogaus teisių deklaracija skelbia vertybe žmogaus laisvę.
sunku man sugaudyt metamorfozių nuoseklumą su tais testamentais. ką nori dievas pasakyt tuo: Vergą ar vergę gali laikyti, tik jei vergus nusipirksi iš kaimyninių tautų. jei jėzus išplėtė sąvoką, tai kas tada tos kaimyninės tautos dabar?
tai iš 10 dievo įsakymų vertybė nežudyti, nesvetimoteriauti. čia tik rašo ko nedaryt. žmogaus teisių deklaracija skelbia vertybe žmogaus laisvę.
sunku man sugaudyt metamorfozių nuoseklumą su tais testamentais. ką nori dievas pasakyt tuo: Vergą ar vergę gali laikyti, tik jei vergus nusipirksi iš kaimyninių tautų. jei jėzus išplėtė sąvoką, tai kas tada tos kaimyninės tautos dabar?
biesas.
šiaip jo, pavyzdys vaikams labai daug duoda, bet kam tas dekalogas, jei vistiek reikia laikytis įstatymų gyvenant valstybėje, kam dar plius dievo.
Augustas
Pamėginsiu padėt, Biese. Jėzus išplėtė savo tautos sąvoką, į ją įjungdamas visus žmones. Tai reiškia, kad jokių kaimyninių tautų neliko (kiekvienas žmogus yra tavo tautietis), ir vergų iš niekur jau nebegali (t.y. neturi teisės) nei pirkti, nei kaip kitaip įsigyti, o lig šiol turėtus vergus reikia paleisti į laisvę, ir jų vergais nebelaikyti.
Pamėginsiu padėt, Biese. Jėzus išplėtė savo tautos sąvoką, į ją įjungdamas visus žmones. Tai reiškia, kad jokių kaimyninių tautų neliko (kiekvienas žmogus yra tavo tautietis), ir vergų iš niekur jau nebegali (t.y. neturi teisės) nei pirkti, nei kaip kitaip įsigyti, o lig šiol turėtus vergus reikia paleisti į laisvę, ir jų vergais nebelaikyti.
Augustas
kam tas dekalogas, jei vistiek reikia laikytis įstatymų gyvenant valstybėje, kam dar plius dievo.
Dievo įsakymai (Dekalogas) yra tam, kad valstybės leidžiami įstatymai neprieštarautų Dievo duotiesiems įsakymams. Tai reiškia, jei valstybės įstatymai prieštarauja Jo įsakymams, tai geriau laikytis Dievo įsakymų (t.y. Dekalogo), o ne tų, valstybės pripažintų, tačiau Dekalogui prieštaraujančių, įstatymų.
Dievo įsakymai (Dekalogas) yra tam, kad valstybės leidžiami įstatymai neprieštarautų Dievo duotiesiems įsakymams. Tai reiškia, jei valstybės įstatymai prieštarauja Jo įsakymams, tai geriau laikytis Dievo įsakymų (t.y. Dekalogo), o ne tų, valstybės pripažintų, tačiau Dekalogui prieštaraujančių, įstatymų.
biesas.
Jėzus išplėtė savo tautos sąvoką, į ją įjungdamas visus žmones. Tai reiškia, kad jokių kaimyninių tautų neliko (kiekvienas žmogus yra tavo tautietis), ir vergų iš niekur jau nebegali (t.y. neturi teisės) nei pirkti, nei kaip kitaip įsigyti, o lig šiol turėtus vergus reikia paleisti į laisvę, ir jų vergais nebelaikyti.
hm. bet juk: - Tobulas yra VIEŠPATIES Mokymas;
- VIEŠPATIES įsakymas yra aiškus;
- nė viena raidelė[i6] ir nė vienas brūkšnelis neišnyks iš Įstatymo.
kestas1
biesas ar nebijai Dievo?
Viešpaties baimė yra išminties pradžia, bet kvailiai niekina išmintį ir pamokymus
Viešpaties baimė yra išminties pradžia, bet kvailiai niekina išmintį ir pamokymus
biesas.
jei aš esu satanistas ir bijau velnio. ar tai bus išminties pradžia?
Augustas
jei aš esu satanistas ir bijau velnio. ar tai bus išminties pradžia?
Velnio ir mes, tikintieji Dievą, bijom. Todėl ir vengiam su juo prasidėti.
Čia reikia skirti tai, kas Mozės įstatyme leista dėl mažesnės blogybės, nuo Dievo valios.
Velnio ir mes, tikintieji Dievą, bijom. Todėl ir vengiam su juo prasidėti.
Čia reikia skirti tai, kas Mozės įstatyme leista dėl mažesnės blogybės, nuo Dievo valios.
Augustas
Va, Niemand, radau linką su terminu seksoholizmas.
http://az.atn.lt/straipsnis/38389/sekso-priklausomybe-gali-sukelti-begimas-nuo-tikroves
http://az.atn.lt/straipsnis/38389/sekso-priklausomybe-gali-sukelti-begimas-nuo-tikroves
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt