Jeigu Dievas nepriklauso jokiai konfesijai ? Tai kas ta jo nuotaka, bažnyčia kurios jis ateis pasiimti ?
Alfa
Kas ta bažnyčia ?
lokius
Bažnyčia yra atgimę iš aukšto ir sekantys Kristumi žmonės, nepaisant jų denominacijos. Jėzus ateis paimti savo bažnyčios ir tikrai ne atskiros bendruomenės bus paimtos, o žmonės iš įvairių krikščioniškų bendruomenių ar išvis nepriklausančių jokioms bendruomenėms. Taigi iš denominacijos gali būti paimta 90 proc. o gali ir 10 proc.
Alfa
Sutinku, tai kam tos konfesijos iš vis reikalingos ar jos yra Dievo kūrinys ? Kam jos tarnauja kai kurios ? Ar tikrai visų konfesijų tikslai ir tarnystės Dievui?
lokius
Konfesijos yra, nes mes netobuli, mes nežinom visko, kas vyksta čia žemėje ir tuo labiau dvasiniam pasauly. Manau,kad Dievas leidžia tam vykti. Mano manymu, viena iš priežasčių yra tai, kad Dievas nori, kad mes išmoktumėm priimti vienas kitą nepaisant kai kurių doktrininių skirtumų, nepaisant mūsų netobulumo. Svarbiausia yra tai, kad iš mūsų meilės žmonės Kristų matytų. Kol kas nelabai daug tos meilės matosi. Net atskirose bažnyčiose žmonės nesutaria, o ką jau kalbėt apie skirtingas denominacijas. Bet manau, kad kuo toliau tuo labiau bažnyčia šventės. Nes juk gyvename paskutiniais laikais. Galbūt reiktų labiau kreipti dėmesį ne į konfesijų tikslus, ar jos tarnauja Dievui, bet į konkrečius krikščionis, ar jie tarnauja Dievui. Juk toje pačioje bendruomenėje vieni gali tarnauti sau, pinigams ir kt. Kiti tuo tarpu Dievą pastato į pirmą vietą ir tarnauja Dievui šlovindami jį savo lūpų vaisiais, darbais, širdies nuostatomis.
Alfa
Lokius
Malonu diskutuoti su tikrai logiškai mąstančiu ir ne fantiku žmogumi.
Šitoje vietoje norėtūsi sužinoti jūsų nuomone, ekumenizmo atžvilgiu. Ar jis gali suvienyti konfesijas ir ar tai tas tikrasis ginklas suvienijimui ? Aš tirkai smagiai juokiasi paskaites koki ekumenizmą siulo katalikų bažnyčia, tai yra visus pasiklydusius brolius reikia atvesti i katalikizma trumpai tariant. Bet manau, kad ir kitų konfesijų tikslas toks pats. Ir tai tikrai ne tas kelias.
Tai koks tas kelias, kaip atpažinti tuos žmonės kurie tarnauja Dievui, o ne ...
Malonu diskutuoti su tikrai logiškai mąstančiu ir ne fantiku žmogumi.
Šitoje vietoje norėtūsi sužinoti jūsų nuomone, ekumenizmo atžvilgiu. Ar jis gali suvienyti konfesijas ir ar tai tas tikrasis ginklas suvienijimui ? Aš tirkai smagiai juokiasi paskaites koki ekumenizmą siulo katalikų bažnyčia, tai yra visus pasiklydusius brolius reikia atvesti i katalikizma trumpai tariant. Bet manau, kad ir kitų konfesijų tikslas toks pats. Ir tai tikrai ne tas kelias.
Tai koks tas kelias, kaip atpažinti tuos žmonės kurie tarnauja Dievui, o ne ...
ne svarbu
Bet temą sukūrei - jeigu Dievas nepriklauso...
NE JEIGU, O AKIVAIZDU, JOG NEPRIKLAUSO! AR TU PRIKLAUSAI TAM, KURĮ PAGAMINI?
Lokius iš esmės viską teisingai parašė, su jo visais pasisakymais sutinku visu 100% (nebent ką nors pakeistų). Prie to, ką Lokius jau parašė nėra ką bepridėti, o Alfa tendencingai mėgina įvilioti į katalikybės kritiką. Teatleidžia tau Dievas.
NE JEIGU, O AKIVAIZDU, JOG NEPRIKLAUSO! AR TU PRIKLAUSAI TAM, KURĮ PAGAMINI?
Lokius iš esmės viską teisingai parašė, su jo visais pasisakymais sutinku visu 100% (nebent ką nors pakeistų). Prie to, ką Lokius jau parašė nėra ką bepridėti, o Alfa tendencingai mėgina įvilioti į katalikybės kritiką. Teatleidžia tau Dievas.
lokius
Galiu pasakyt savo nuomonę. Žmogiškomis pastangomis vienybės nepasieksim, lygiai taip pat kaip nepasieksim savo pastangomis taikos pasaulyje, rojaus žemėje. Nesakau, kad nereikia stengtis. Tačiau be Kristaus tos pastangos dažnai būna bevertės arba menkavertės. Visuotinė bažnyčia man yra visi žmonės, išpažįstantys Jį kaip savo Gelbėtoją ir sekantys Juo. Ir tik Jėzus mus gali suvienyti ir tik tik tuos, kurie paklūsta Jam. Nes viskas sukasi ne apie mus ir dėl mūsų, o Jam ir per Jį. Kad atpažinti žmones, kurie tarnauja Dievui nėra paprasta. Svarbiausia, kad aš, tu būtumėm tais, kurie tiki Jį ir seka Juo savo gyvenime. O viskas ateis su laiku. Nei viena krikščioniška konfesija ar denominacija neturi visos tiesos ( net ir mano, nežino jos iki galo. Jėzus yra tiesa ir Šv. Dvasia mums žingsnelis po žingsnelio tą tiesą atskleidžia per Bibliją.
Alfa
lokius
Išmintingas logiškas atsakymas
Išmintingas logiškas atsakymas

Alfa
Lokius
Žmogiškomis pastangomis vienybės nepasieksim, lygiai taip pat kaip nepasieksim savo pastangomis taikos pasaulyje, rojaus žemėje. Nesakau, kad nereikia stengtis. Tačiau be Kristaus tos pastangos dažnai būna bevertės arba menkavertės.
Žinot kada aš buvau jaunas ir netikintis aš vieną gražią diena pasakiau sau aš stengsiuosi daugiau nemeluoti ir net sau ir galiu paskyti, kad mano gyvenimas labai smarkiai kilo aukštyn, bet be Dievo aš nesugebėjau jo net išlaikyti tame lygyje, kurį pasiekiau.
Dabar kada aš gyvenu su Dievu, viskas kitaip šie metai man nuostabiausi.
Dar kartą ačiū už gerą diskusiją.
Žmogiškomis pastangomis vienybės nepasieksim, lygiai taip pat kaip nepasieksim savo pastangomis taikos pasaulyje, rojaus žemėje. Nesakau, kad nereikia stengtis. Tačiau be Kristaus tos pastangos dažnai būna bevertės arba menkavertės.
Žinot kada aš buvau jaunas ir netikintis aš vieną gražią diena pasakiau sau aš stengsiuosi daugiau nemeluoti ir net sau ir galiu paskyti, kad mano gyvenimas labai smarkiai kilo aukštyn, bet be Dievo aš nesugebėjau jo net išlaikyti tame lygyje, kurį pasiekiau.
Dabar kada aš gyvenu su Dievu, viskas kitaip šie metai man nuostabiausi.
Dar kartą ačiū už gerą diskusiją.
ne svarbu
Alfa,nuo to reikėjo pradėti!
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt