Katalikybė tai krikšionybė ar pagonybė ?

Atgal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
ne svarbu
2009-10-20 | atsakyti
Kas dėl Plungės - nėra konkretaus nustatyto įkainio už paslaugas. Krikštyti vaiką galite ir patys, tik ne su pienu ar spiritu, o su paprastu vandeniu iš kokios nors upės ar tiesiog iš čiaupo. Tai yra normalus ir galiojantis krikštas visame krikščioniškąjame pasaulyje. O jei jums reikia iškilmių, kažko daugiau, nei tik krikšto (nežinau, kas vyksta bažnyčioje daugiau, nei krikštas krikšto metu, nors pats esu krikštatėvis bent trims berniukams ir kaip zakis esu dalyvavęs daugybėje krikšto apeigų). Už ką mokate kunigui? Už tą, kad jis įrašo jūsų ar giminės vaiką į krikščionių sąrašą ir atlieka deramai visas apeigas pagal galiojantį Lotynų Rito apeigyną. Už Šventąją Dvasią ir įkrikščioninimą nemokate, nes tai ne kunigo kompetencijoje, tai jau Dievo sritis.

Kas dėl Alfos užsiciklinimo - jam taip patinka, lai taip sau ir toliau mano. Nemėgstu per prievartą kam nors ką nors įrodinėti. Pagyvens pamatys, jog yra ne taip.

Kas dėl šventų ir šventesnių - nemanau, jog yra vieni žmonės šventesni už kitus, nebent tik užvardijimais, bet ne Dievo akyse.
Yra vadinami titulais, kurie tuo ir lieka - titulais, kaip kareivio antpečiai - kas tik seržantas, eilinis, puskarininkis... o kas generolas, pulkininkas, leitenantas. Nuo to nesikeičia niekas, tai tik parodo konkrečią vietą konkrečioje tarnyboje kad nebūtų sumaišties dėl hierarchijos. Juk visose bendruomenėse yra vyresnieji, yra kokie tais administratoriai, yra dvasininkai ir etc, vienu žodžiu - hierarchija, laipsniavimas.
Yasu
2009-10-20 | atsakyti
Aš taip pat nesiekiu įrodyti kažko, bet nelabai suvokiu, kokiu tikslu taip reikštis.Toks jausmas, jog žmonės arba ką veikti neturi, arba po svetimus daržus kapsto.Ir čia nieko gero nematau.
Aš sakykim turiu savo reikalų, jais ir rūpinuosi, net neturėčiau laiko eiti ir eiškoti ką koks kitatikis ar kitokio sukirpimo žmogus padarė, kur nusispjovė ar su kuria ranka šakutę paėmė.Man lygiai tas pats, bet čia turbūt lietuviškas mentalitetas, įprotis žiūrėti į kaimyno lėkštę ir ieškoti geresnio/blogesnio kąsnelio.

Taip. ne svarbu , aš su tavim sutinku.Bet jeigu žmogus ieško problemos, visada ją ras.Pačiam tenka susidurti so lotyniška klasifikacija dabar, pvz, visos gyvūnų karalystės, rangia yra perimti iš romėnų armijos( plg. legio- legionas, tribus -triba, ordines- būrys ir t.t.) Bet tai nereiškia, jog kokia nors paukščių būrys atitinka romėnų armiją.Kalbu primityviai, na koks klausimas, tokio reikia ir atsakymo.O va, Alfa, nori įteigti, jog jeigu mes naudosime apibūdinant smilginio strazdo būrį (ordines), remdamiesi romėnų armijos pavadinimais, tai šitie strazdai bus tolygiai pavojingi, kaip romėnų armija, kels grėsmę kitai valstybei, vykdys užsienio plotiką, dalyvaus tarptautiniuose mainuose ir t.t. Nebūkite juokingi.
Aš dar kartą Alfa klausiu, ar pavadinimo kilmė objektui suteikia ir jo ypatybes?
Gyti
2009-10-20 | atsakyti
Aš gal ne į tema po visko ....Šypsena Radau S.C. Lewis gražiai parašyta krikščioniška pasaulio supratimą:

" Krikščionys turi atsakyti, kad Dievas egzistuoja daugybe skirtingų būdu: Jo nėra materijoje taip kaip Jis yra žmoguje, nėra visuose žmonėse taip kaip kai kuriuose, nėra jokiame kitame žmoguje taip kaip yra Kristuje. "
Citata
2009-10-21 | atsakyti
Augustas Beje, pats terminas "popiežius" yra kilęs iš lenkų kalbos žodžio "papiež" ir reiškia tėvą (lot. "papa" )
Na vis tiek neatsakei į klausimą kodėl katalikai nevykdo Kristaus nurodymo Mt 23,9 Ir nė vieno žemėje nevadinkite tėvu, nes vienas jūsų Tėvas, kuris yra dangujeDėl žodžio "šventas" platesnė tema ,nors galima būtu ir apie jį diskutuoti.Mano klausimas išlieka tas pats "Šventas Tėvas" jei nori gali apsiriboti "Tėvas" Tu užsiminei vienintelę Rašto vietą kurioje Apd 7:2 kurioje Steponas pavadino tėvais,bet reikia paskaityti ką pavadino?Pagrindinis skirtumas yra auditorija.Šį kartą veiksmas vyksta žydų sinedrione ,kur tikrai Steponas kreipėsi ne į tikėjimo brolius ,jis aišku vartojo tuometinėje visuomenėje priimtą bendravimo formą tam, kad atkreiptu kitatikių dėmesį. Steponas jokiu būdu nesuteikė tuo kažkam garbės: Apd:7:51,52
Gyti
2009-10-21 | atsakyti
Aš manau bičiuli/e, Citata, kad turime problemą su žmonėmis, kurie neįvertina, kad ne tik širdys, bet ir protas yra nuodėmingas ir sugedęs.

J.Klavinas : " Mumyse taip įsišaknijo išdidumas, kad mes patys sau atrodome teisūs ir be trūkumų. Mes nesugebėsime pamatyti savo ydų, jei žiūrėsime tik patys į save, tuo pat metu negalvodami apie Dievą ir negretindami savo svarstymų su Jo."

Ne svarbu , Juk Kristus tam ir atėjo, kad mus neišmanėlius pamokytų kaip mes žemėje turime gyventi.
Citata
2009-10-21 | atsakyti
Man tai keistas katalikų noras viską pritempti prie Biblijos visokiausiais filosofiniais išvedžiojimais.Jeigu Biblijoje parašyta balta labai ilgai išvedžiojant gali patamsėti ,o dar pasistengus žiūrėk ir pajuoduoja.Gaila aišku bet kai kam svarbiau laikytis tradicijos negu Dievo žodžio.(Mk 7,13)
ne svarbu
2009-10-22 | atsakyti
Svarbiausia yra laikytis Dievo žodžio teisingai jį interpretuojant. Tą katalikai ir daro - laikosi Dievo žodžio ir jį teisingai interpretuoja - perteikia dabartiniam žmogui. Jeigu kam atrodo, jog RKB neteisingai inter[retuoja Bibliją - prašom, manykite taip ir toliau, savo nuomonę turintis ir gebantis ją apginti žmogus yra išsilavinęs ir pasiruošęs savarankiškam gyvenimui. Mano nuomonė dėl Šventojo Rašto interpretacijos sutampa su RKB mokymu.

Jėzus Kristus atėjo, nes taip Dievas iš pat pradžių buvo suplanavęs, taip turėjo įvykti ir įvyko. Mūsų pareiga tinkamai pasiruošti Jo pakartotiniam atėjimui su valdžia ir teismu.

O kas liečia sugedimo, tai esame. Kalvinas teisingai pastebėjo.
Citata
2009-10-22 | atsakyti
Manau ,kad reikia ir mokėti apginti savo tikėjimą ir jei tikėjimas neparemtas pirmuoju šaltiniu Biblija tos interpretacijos gaunasi į lankas.Ir tada tikinčiajam lieka apsispręsti ar sekti žmonių išgalvotom tradicijom ar ieškoti Dievo (Pat 2:3-5).
Gyti
2009-10-22 | atsakyti
Papasakosiu tau, Citata, paguodžiančią istorija. Mūsų, reformatų, veikloje aktyviai dalyvavo vienas labai simpatiškas katalikas. Jis žinoma uoliai gynė tradiciją (Jūs jau nepykite, bet ranka nekyla ją rašyti iš didžiosios). Ši kova truko apie metus. Neseniai jis pasiryžo konfirmuotis ir tapti reformatu.

Kai paklausiau kodėl atsakymas buvo: "Aš pamačiau, kad tradicija užstoja Dievo Žodį". Tai štai, Citata. SOLI DEO GLORIA ! niekada nenuleiskime rankų.
Augustas
2009-10-22 | atsakyti
Dar anksčiau buvo klausimas ką reiškia žodis pontifikas ?

Žodis "pontifikas" pažodžiui reiškia tiltų statytoją. Man regis, Alfai tereikėjo pasiimti Lotynų-lietuvių kalbų žodyną ir būtų sužinojęs pats, ką reiškia vienas ar kitas lotyniškas žodis.
Kitas klausimas, kaip aš tą klausimą supratau, yra priežastys, dėl kurių RKB popiežius pasivadino "pontifex maximus". Mes, t.y. aš ir kiti katalikai, kurie dalyvauja šiame forume, šį Alfos klausimą (taip pat ir kitą klausimą apie Vatikaną) supratome kaip klausimą, dėl kokių (istorinių ir kitokių) priežasčių Šventasis Sostas buvo pavadintas Vatikanu. Labai atsiprašau už save, t.p. ir už kitus forumo narius katalikus, kad klydome ir dėl to nukrypome į lankas.
Dabar dėl Vatikano pavadinimo. Man, deja, nepavyko rasti, kad Vatikanas buvo arijų genčių dievo, kuris būtų atsakingas už gimusio vaiko pirmąjį riksmą, vardas. Tačiau toks dalykas yra visiškai įmanomas ir logiškai pagrįstas, nes Vatikano kalvoje pagonių laikais (dar prieš mūsų erą) buvo laidojami mirusieji pagonys. Turint minty jų (pagonių) pomirtinio gyvenimo vaizdinius, man atrodo visiškai įmanomas variantas, kad kapinės būtų pavadintos pagonių arijų dievo Vatikano, naujagimių (šiuo atveju, anapilio naujagimių) globėjo, vardu. !!!
O dabartiniams katalikams (taip pat, kaip ir anuometiniams krikščionims) Vatikanas tereiškia kalvos, kurioje buvo palaidotas apaštalas šv. Petras (bei kurioje Konstantino laikais ant apaštalo šv. Petro kapo pastatyta ir jo vardu pavadinta bazilika), ir Romos popiežiaus vadovaujamos miesto-valstybės pavadinimą. Tik tiek tereiškia. Šypsena
Atgal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt