Katalikybė tai krikšionybė ar pagonybė ?

Atgal 16 17 18 19 
Alfa
2009-11-29 | atsakyti
Augustas

Apreiškimas nebūtinai yra tik ateities nusakymas. Apreiškime taip pat gali būti nusakomi dalykai, kurie buvo praeityje ar vyksta dabar, bet žmogui, kuriam yra apreiškiami, tie praeities ar dabarties įvykiai iki apreiškimo gavimo buvo nežinomi.

Paaskink man Augustai kam izraelyje buvo neinomi tokie dalykai kaip Jezaus gimimas ? Net Erodas zinojo. Visas senas testamentas tai liudija. Ka izraelis kurio vaikus Erodas iszude nezinojo ?
Tai eina kalba ne apie Marija ir ne praeities pranasyte, tai ateities apreiskimas.
As labai gerai atkreipiau demesi i sita vieta. Ir siulau tau gerai atkreipti i tai demesi.

Tokiu atveju tu man pasakyk dar nors viena praeities pranasyste arba apreiskima.
Augustas
2009-11-30 | atsakyti
Tokiu atveju tu man pasakyk dar nors viena praeities pranasyste arba apreiskima.

Prisimenate Trijų Išminčių istoriją? Prisiminkite, kaip tie Išminčiai klausinėjo: "Kur yra gimusis žydų Karalius? Mes matėme užtekant Jo žvaigždę ir atvykome Jo pagarbinti." (Plačiau žiūr. Mt 2,1-9). Atkreipkit dėmesį į Mt 2,9: "Išklausę karaliaus, išminčiai leidosi kelionėn. Ir štai žvaigždė, kurią jie buvo matę užtekant, traukė pirma, kol sustojo ties ta vieta, kur buvo kūdikis." Parašyta "Buvo matę užtekant". Ir ta žvaigždė vėl jiems pasirodė ir vedė prie gimusio Kristaus.
P.S. O Erodas iki Išminčių pasirodymo vargu, ar ką įtarė, nes buvo ne žydas. Todėl Erodui ir prireikė sukviesti kunigus ir rašto aiškintojus, kad sužinotų, ką tai reiškia ir kur tas mesijas gimęs.

P.P.S. Tokiu atveju tu man pasakyk dar nors viena praeities pranasyste arba apreiskima.

Apreiškimas ir pranašystė yra ne tie patys dalykai. Apreiškimas yra platesnė sąvoka negu pranašystė.
Beje,dar vienas pavyzdys apie tokį praeities dalykų Apreiškimą yra Pradžios knygos pirmuosiuose 11-oje skyrių išdėstytas pasakojimas apie Kūrimą, pirmųjų žmonių nuodėmę ir pan.
Alfa
2009-11-30 | atsakyti
Augutas
Apreiškimas ir pranašystė yra ne tie patys dalykai. Apreiškimas yra platesnė sąvoka negu pranašystė.
Beje,dar vienas pavyzdys apie tokį praeities dalykų Apreiškimą yra Pradžios knygos pirmuosiuose 11-oje skyrių išdėstytas pasakojimas apie Kūrimą, pirmųjų žmonių nuodėmę ir pan.

Na viena radai. o dar kur ? Pvz naujame testamente, toje pacioje Apreiskimu knygoje ? rask man praeities pranaryste.
Agustai toks vaizdas, kad tu ginsiesi, kaip dydviris antrojo pasaulinio karo Šypsena
Logika paversi filosofija ir toliau ginsi savo katalikiska religija ir irodinesi.
Siandiena suzinojau naujiena delfyje ir manau gera tema iseis. Prisijung idomi tavo nuomone.
Augustas
2009-12-02 | atsakyti
Logika paversi filosofija ir toliau ginsi savo katalikiska religija ir irodinesi.

Kartoju, Jūs be reikalo puolate filosofiją. Logika yra sudėtinė filosofijos dalis. Tad puldamas filosofiją, tuo pačiu metu puolate ir logiką.

rask man praeities pranaryste.

Kartoju, žodis "pranašystė" reiškia ateities apreiškimą. O praeities apreiškimo pavyzdys, jei Jums mažai Pradžios knygoje nurodyto pavyzdžio, dar galėtų būti Evang. pagal Luką pasakyti Jėzaus žodžiai:"Mačiau šėtoną, kaip žaibą krintantį iš dangaus." (Lk 10,18). Yra ir tame pačiame Apreiškime Jonui apreikšta praeityje įvykusi Slibino ir jo angelų kova su arkangelu Mykolu ir geraisiais angelais ir Slibino bei jo angelų pralaimėjimas (Apr 12,7-9).

Agustai toks vaizdas, kad tu ginsiesi, kaip dydviris antrojo pasaulinio karo

Aš nekovoju su Jumis, Alfa, ir nesiginu nuo Jūsų kritikos, kai ji teisinga. Pvz., teisinga Jūsų kritika dėl praeities popiežių politinių klaidų, inkvizicijos ir t.t. T.p. galėtų būti Jūsų kritika (kurios kažkodėl nėra) dėl popiežių asmeninio gyvenimo klaidų ir silpnybių. Va čia aš galėčiau ir sutikti su Jūsų kritika. Taip pat galėčiau pasiginčyti su Jumis dėl kai kurių RKB doktrinos dalykų, kuriuos paprastai kritikuoja mūsų broliai protestantai, pvz., sakramentai ar šventųjų bendravimas. Bet man susidaro toks įspūdis, kad Jūs iš anksto nusiteikęs prieš visą RKB doktriną, net nesigilinate į tuos argumentus, kuriuos aš pateikiu, jau nekalbant, apie jų rimtą analizavimą ir kritiką, pagrįstą mano paties padarytų argumentavimo klaidų nuodugnia analize. Vietoj tos argumentų analizės aš matau tik aklą propagandinį puolimą, nukreiptą prieš katalikybę. Tad nežinau, ką manyti apie Jus patį ir Jūsų išpažįstamą krikščionybės atmainą ar denominaciją.
Jono 14-6
2009-12-03 | atsakyti
Ar pagoniški papročiai susimaišę su krikščioniškais yra grynas tikėjimas ne man spręsti. Tegul Jis nusprendžia. Na, bet scholastai to niekada nesupras, pats Rastas suprantamas klaidingai, vien tai daug ką pasako. Tik Dvasia gali padėti suprasti Viešpaties žodžius Žodyje. Bet as dėkoju Kristui už tai, kad duoda man pažinimo dvasią nesusigundyti tuščiomis filosofijomis, kurios tik nukreipia nuo tikėjimo ir sukelia aibę klausimų, o ne atsakymų Šypsena. Gal kažkas ir mato Kristų, Aristoelį, Platoną, Akvinietį, Makrsą bei Nyčę sedinčius drauge - aš ne. Seku tik Kristumi.
Citata
2009-12-03 | atsakyti
Dievas tikrai nuspręs ar gerai ar blogai ,kad pagoniški papročiai susimaišė su krikščioniškais papročiais tai tik laiko klausimas.Kažkodėl paskaičius Bibliją Dievas nė per nago juodimą neleisdavo susimaišyt šiems papročiams (Jok 1:17).Bet reikia pagalvoti apie save,nuo ko priklauso mūsų amžinasis gyvenimas.Ar jis nepriklauso nuo to kaip mes Jį pažįstame.Ar pažįstame kaip lojalų Dievą kuris leidžia ir nekreipia dėmesio į tai kai Jam šlikščių dievybių priimame papročius,tradicijas ar gyvename pagal Dievo nustatytas normas ,taip kaip liepė Dievas nenukrypdami nei į kairę nei į dešinę. Jn 17,3 Tai yra amžinasis gyvenimas: kad jie pažintų Tave, vienintelį tikrąjį Dievą ir Tavo siųstąjį Jėzų Kristų
Alfa
2009-12-03 | atsakyti
Visiems

Manau paskutine citatos Jn 17,3 eilute uzbaigia sia labai gerai. Nei i kaire, nei i desine. Manu tema galima ir uzdaryti, nors ji liks visada atvira.
Augustas
2009-12-03 | atsakyti
Tai yra amžinasis gyvenimas: kad jie pažintų Tave, vienintelį tikrąjį Dievą ir Tavo siųstąjį Jėzų Kristų

Amen.
Citata
2009-12-03 | atsakyti
Tikrai taip .Jn 17,3 Tai yra amžinasis gyvenimas: kad jie pažintų Tave, vienintelį tikrąjį Dievą ir Tavo siųstąjį Jėzų Kristų
Augustas
2009-12-06 | atsakyti
Aš pirmą kartą tokį įsireiškimą išgirdau "religinio vaizduojamojo meno kūriniai'bažnyčioje.Aš visiškai suprantu ,kad šitie meno kūriniai gali būti muziejuje ar panašioje vietoje ,tenai tikrai jokia bonutė nepuls ant kelių ,nebučiuos tos statulos ,nesiklaups prieš ją .Tada aš suprantu išsireiškimą tikrąją prasme "religinio vaizduojamojo meno kūriniai'

Pirmiausia pradėsiu nuo to, kaip aš suprantu maldą. Malda yra pokalbis su Viešpačiu Jėzumi Kristumi, vykstantis su Šv.Dvasios pagalba. Kai kada Jėzus Kristus per Šv.Dvasią žmogų paliečia taip stipriai, kad žmogus puola ant kelių ir sako: "pasitrauk, Viešpatie, nes aš nusidėjėlis" (panašiai padarė apaštalas Petras, žiūr. Lk 5,8: "Tai matydamas, Simonas Petras puolė Jėzui į kojas, sakydamas: "Pasitrauk nuo manęs, Viešpatie, nes aš – nusidėjėlis!" ).
O kad Viešpats gali padaryti savo stebuklus per statulas ar paveikslus, mes jau aptarėme temoje apie statulas.
Atgal 16 17 18 19 
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt