Tradicija krikščionybėje

Atgal 1 2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
Alfa
2009-12-02 | atsakyti
Citata

Jis nenurodys nes tokios patikoms informacijos nera. Labai reiai atsragiai skaityti ju str. nes neparuostai sird\iai tai viskas tvarkoje.
Augustas
2009-12-02 | atsakyti
Kanaaniečių tautos religinės tradicijos skyrėsi nuo izraelitų savo amoraliu elgesiu ir religiniu amoralumu , ir lenkėsi tokiems dievams Baalui,Ašerai,Anatui , aukojo savo vaikus dievams juos sudegindami ant laužų (2 Krn 28 2,3) , užsiėmė burtininkavimu ,darė tą ką Dievas draudė daryti (Ist 18: 9-12 ; 2 Krn 33:6). Tose Baalo šventyklose ne tik šventikai vyrai tarpusavyje santikiaudavo ,bet šventyklose lytiniai santykiai buvo privalomas tikičiųjų ritualas.(1 Kr 14:23,24) .Arheologai dar ir dabar atranda šventųjų statulėlių su didžiuliais lytiniais organais bei visomis pozomis pavaizduotais šventaisiais.

Pagaliau galiu sutikti su Citata. Šypsena
Alfa
2009-12-02 | atsakyti
Augustas

Tai cia kaip iseina Augustai, tu nesutinki su kun. Danieliaus DIKEVIČIAUS straipsnyje issakyta nuomone ? Kad izraelitai pereme savo paprocius iskanonieciu ? Ar as ne taip supratau kazka ?
Citata
2009-12-02 | atsakyti
Todėl aš ir nepriimu už teisybę ką pasako kunigėlis ar klebonas o viską patikrinu ar taip yra iš tikrųju(Apd 17:11)
Augustas
2009-12-02 | atsakyti
Tai cia kaip iseina Augustai, tu nesutinki su kun. Danieliaus DIKEVIČIAUS straipsnyje issakyta nuomone ? Kad izraelitai pereme savo paprocius iskanonieciu ?

Na, D.Dikevičius sako, kad žydai perėmė iš Kanaano gyventojų tik kai kuriuos papročius, pvz., datas, galbūt dar gyvulių aukojimo apeigas, aišku, ne visas. Bet, toli gražu, ne viską perėmė iš Kanaano gyventojų žydai. Žydai atmetė Citatos nurodytas kanaaniečių amoralias apeigas, su tuo aš visiškai sutinku.
Alfa
2009-12-02 | atsakyti
Augustas

Augustai ponas D.Dikevičius, netui jokio pagrindo tai teigti, jie niekuo nepagristi, visos datos surasytos, biblijoje kada ka svesti. Vat jeigu tos datos apytikslia sutampa, tai nereiskia, kad jas pereme.
Atkreik demesi i sia eilute : per septynias dienas Abibo mėnesį PASKIRTU laiku. Dievo paskirtu laiku, ne ...
O kaip skaiciu knyga, o kaip levitu knyga, kur aiskiai viskas pasakyta, kada ka svesti.
Citata
2009-12-03 | atsakyti
Augustui ,Prašau pasiskaityti kunigų,įstatymų,skaičių knygas ten iki smulkmenų aprašytos žydų tradicijos ir jeigu jos nors kiek būtu skyresi nuo Dievo nustatytos tvarkos tai būtu priimta kaip nepaklusnumas Dievui(Ist28:15).Nes tuo laiku izraelitams buvo Dievo teokratinis valdymas .Tuo metu kai Dievo klausė , Dievas laimino savo tautą su kaupu.
Augustas
2009-12-03 | atsakyti
Nes tuo laiku izraelitams buvo Dievo teokratinis valdymas .

Tuo metu žydams buvo Mozės, Jozuės teokratinis valdymas. Bet tai nesvarbu, nes galiausiai Mozė (ar Jozuė) klausė Dievo ir Jam pakluso.
Mes kalbame apie skirtingus lygmenis, tarsi žiūrėtume į tą patį dalyką iš skirtingų pozicijų. Grynai moksliniu požiūriu, koks būdingas mokslininkams, pvz., religijų istorikams ir sociologams, Kanaano kultūros įtaka izraelitams akivaizdi. Iš tokio taško žiūri ir D.Dikevičius savo straipsnyje.

Tuo metu kai Dievo klausė , Dievas laimino savo tautą su kaupu.

Žiūrint grynai teologiniu požiūriu, su šiuo teiginiu sutinku.

Vat jeigu tos datos apytikslia sutampa, tai nereiskia, kad jas pereme.

Apytiksliai sutampa ne tik datos, bet ir kai kurie papročiai, kai kurios kulto apeigos ir t.t., netgi kai kurios bausmės už nuodėmes sutampa. !!! Galima, žinoma, teigti, kad Kanaano gyventojai perėmė tą sutampančią dalį iš žydų, betgi Kanaane tie sutampantys papročiai jau buvo dar iki ateinant žydams. Va ir mįslė mokslininkams, kas, ką ir iš ko pasiėmė ir sau prisitaikė. O D.Dikevičius čia kalba ne kaip teologas, o pristato mokslininkų (archeologų, istorikų, sociologų) požiūrį, kad tie sutapimai reiškia tą, kad būtent žydai iš kanaaniečių kai ką pasiėmė ir sau prisitaikė. Va ir viskas.

P.S. Augustui ,Prašau pasiskaityti kunigų,įstatymų,skaičių knygas ten iki smulkmenų aprašytos žydų tradicijos ir jeigu jos nors kiek būtu skyresi nuo Dievo nustatytos tvarkos tai būtu priimta kaip nepaklusnumas Dievui(Ist28:15).

O tas knygas aš atidžiai skaičiau ir su tuo sutinku. Bet klausimas yra ne tas, ar žydai blogai padarė, kad įtraukė į, pvz., Kunigų ar Įstatymo knygas kanaaniečių kultūros elementų, bet tas, kad reikia paaiškinti tuos labai įtartinus Kunigų, Įstatymų, Skaičių knygų sutapimus su kanaaniečių kultūros ir religinio kulto elementais. O tų sutapimų yra ne taip jau ir mažai.
Citata
2009-12-04 | atsakyti
Augustas.Labai atsiptašau,bet tos tavo mintys ,kad izraelitai perėmė tradicijas ir papročius iš kanaaniečių niekuo nepagrįstos nei Biblija,nei enciklopedijomis ,o tik man sakė....Todėl čia ne argumentai ir galiu pasakyti ,kad diskusija gaunasi pilstymas iš tuščio į kiaurą .Gaunasi dviejų bobučių pokalbis .Jei D.Dikevičius turėjo kokį patikimą šaltinį prašau jį nurodyti.Ši diskusija gaunasi niekinė aš į visokias "krikščioniškas filosofijas" bei išvedžiojimus nesikišu. Man Biblija yra argumentas aš jį priimu kaip Dievo žodį.(Rom 15:4 )
Alfa
2009-12-04 | atsakyti
Citata

Nieko tu citata nesupranti, svarbiausia, kad diskusija vyktu del diskusijos. Kare nesvarbu kokie ginklai naudojami svarbu laimeti. Zinau, kad pralaimesiu, bet vis tiek nors i mazaji pirstelio nago juodyma ikasiu. Ir jie dar mane vadina fanatiku Šypsena
Atgal 1 2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt