Tradicija krikščionybėje

Atgal 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
Citata
2009-12-04 | atsakyti
Alfai.Nesvarbu kas nori tas atsirenka pelus nuo grudų.Man tikrai nėra svarbu laimėti,man svarbiau pažinti DŽ ir jo laikytis.Šypsena
Augustas
2009-12-05 | atsakyti
Labai atsiptašau,bet tos tavo mintys ,kad izraelitai perėmė tradicijas ir papročius iš kanaaniečių niekuo nepagrįstos nei Biblija,nei enciklopedijomis ,o tik man sakė....

Labai atsiprašau ir aš. Man pasirodė, kad Citata pažįstamas su A.Rubšio "Raktu į Senąjį Testamentą" (3 tomai) ir "Raktu į Naująjį Testamentą" (2 tomai). Todėl rašydamas ir praleidau šaltinius.
Dar galima paskaityti A.Swiderkownos "Pašnekesius apie Bibliją". Iš kitų mokslininkų galima būtų susirasti L.Šabajevaitės "Politinė mintis Senajame Pasaulyje".Ten irgi apie tą papročių perėmimą truputį rašoma.
Turbūt šaltinių pirmai pradžiai užteks? Mirkt
Augustas
2009-12-05 | atsakyti
Tik dar kartą pabrėžiu. Ne viską perėmė izraelitai iš Kanaano vietinių gyventojų !!!
Citata
2009-12-05 | atsakyti
Na tai fainai senajame testamente nėra ,bet Rubšys atrado ,kad įzraelitai perėmė iš kanaaniečių tradicijas.Tai gal gali nurodyti kokiais šaltiniais Rubšys rėmėsi.Tai bent pacituok ar čia tik tamstos IMHO.
Augustas
2009-12-05 | atsakyti
Na tai fainai senajame testamente nėra ,bet Rubšys atrado ,kad įzraelitai perėmė iš kanaaniečių tradicijas.Tai gal gali nurodyti kokiais šaltiniais Rubšys rėmėsi.

Aš manau, kad A.Rubšys rėmėsi archeologiniais radiniais, pvz., Hamurapio Kodeksu, kuris anuomet galiojo Kanaane, jis pats mokėjo senovės kalbų, pasinaudojo kitų mokslininkų archeologų, religijų istorikų, filologų įdirbiu. Taigi pats ir sulygino, pvz., Hamurapio Kodeksą su ST Penkiaknyge, ir padarė išvadą, tokią pačią, kaip ir dauguma kitų mokslininkų, kad kai kurie iš ST Penkiaknygės nuostatų sutampa su to meto Kanaane galiojusiu Hamurapio Kodeksu. Kadangi Hamurapio Kodeksas yra senesnis dokumentas už ST Penkiaknygę ir Kanaane galiojo dar iki atsikraustant izraelitams, tai daroma išvada, kad žydai perėmė kai ką iš to Kodekso. Manau, kad man neapsimoka vardinti mokslininkų, kurie dirbo prie archeologų atrastų tekstų, pavardžių, t.p. pavardžių archeologų, kurie atrado tuos tekstus. O Jums rekomenduočiau nueiti į biblioteką, susirasti mano pasiūlytas knygas ir pačiam pastudijuoti. Aš, deja, nesu istorikas profesionalas, ir, jei profesionalūs mokslininkai A.Rubšys, A.Swiderkowna ir kt. rašo, kad yra tų sutapimų tarp ST Penkiaknygės ir, pvz., Hamurapio Kodekso, tai aš jais tikiu. O jei Tamstai, Citata, atrodo, kad A.Rubšys klysta, tai aš nieko padėti čia negaliu, nes nemoku nei senovės babiloniečių, nei kokių kitų senovės kalbų, ir pats asmeniškai tuo įsitikinti negaliu. Deja.
Alfa
2009-12-05 | atsakyti
Augustas

Tai kuo man tiketi tuo ka raso biblija, kad nesusitepti pagoniskais paprociais ir tai pasakyta grieztai, kategoriskai, ar Rubsio padaryta isvada.
Darvinas irgi padare isvada, o Vatikanas jau dabar sako, kad Dievas galejo pasinaudoti savo kurinio Darvino teorija.
Augustas
2009-12-12 | atsakyti
Tai kuo man tiketi tuo ka raso biblija, kad nesusitepti pagoniskais paprociais ir tai pasakyta grieztai, kategoriskai, ar Rubsio padaryta isvada.

Kuo norite, tuo ir tikėkite. Bet dar geriau būtų, jei Jūs susirastumėt Hamurapio Kodekso vertimą į, pvz., anglų kalbą ir pats palygintumėt jį su Tora, kad būtų baigti visi nesusipratimai.
klausiu
2009-12-13 | atsakyti
'Labai atsiptašau,bet tos tavo mintys ,kad izraelitai perėmė tradicijas ir papročius iš kanaaniečių niekuo nepagrįstos nei Biblija,nei enciklopedijomis ,o tik man sakė....'

Paimkit is tos savo Biblijos ka tik norit. Nekalta prasidejima, zvaigzde vedancia karalius prie mesijo, taliono principus (todel ir vadinasi Taliono, o ne Biblijos..), dievo ziauruma ir isitraukima i zudynes, 12 apastalu ir TAIP TOLIAU... I tai jau buvo tikima tukstanciais metu anksciau nei atsirado tie jusu zydu rastai, todel su originalumu Biblijoj prastokai. Faktas.
Augustas
2009-12-14 | atsakyti
I tai jau buvo tikima tukstanciais metu anksciau nei atsirado tie jusu zydu rastai, todel su originalumu Biblijoj prastokai.

Na, atrodo, galiu su šiuo teiginiu sutikti.
klausiu
2009-12-14 | atsakyti
Tuomet gal senoves zydu rastai vistik nera alfa ir omega, ir gal reiktu gilintis i dar senesnius tikejimus, kurie pirmi apie tai pradejo kalbet?
Atgal 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 15 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt