Ar Dievas gali daryti stebuklus per statulas ?

Atgal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Kitas  
Augustas
2009-12-27 | atsakyti
o tokiems 'velniams' kaip man kaip tardymo metoda taikytu 'karsto katiliuko' principa, ar ne? Šypsena

Nešnekėkit niekų, ponia Klausiu. Ateistai, kiti nekrikštyti asmenys, pvz., judaizmo išpažinėjai, Inkvizicijos net pirštu paliesti niekada nebuvo. Inkvizicija čiupinėjo tik RKB narius ir tik tuos RKB narius, kurie buvo įtariami skelbiantys pozicijas, priešingas nei oficialus RKB mokymas. Taigi Inkvizicija buvo tik RKB vidinis reikalas, lietęs tik katalikus.

Jokio pagrindimo iš Dievo žodžio vien tik filosofiniai pamastymai.Su Dievo nuomone galime susipažinti skitydami Dievo žodį .

Pagrindimas iš Dievo žodžio reikalingas? Cha cha Prašau.

Malda kartu su kitais: "Kur du ar trys susirinkę mano vardu, ten ir aš esu tarp jų". Mt 18,20
Marijai teikiama garbė: "Vos tik Elzbieta išgirdo Marijos sveikinimą, jos įsčiose šoktelėjo kūdikis, o pati Elzbieta pasidarė kupina Šventosios Dvasios. Ji balsiai sušuko: "Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų ir palaimintas tavo įsčių vaisius! Iš kur man ta garbė, kad mano Viešpaties motina aplanko mane?!"" Lk 1,41-43.
Užtarimo malda: "Taigi pirmiausia prašau atlikinėti maldavimus, maldas, pamaldas ir dėkojimus už visus žmones," 1 Tim 2,1
Marijos kaip pagalbininkės pasireiškimas: "Išsibaigus vynui, Jėzaus motina jam sako: "Jie nebeturi vyno". Jėzus atsakė: "O kas man ir tau, moterie? Dar neatėjo mano valanda!" Jo motina tarė tarnams: "Darykite, ką tik jis jums lieps". " Jn 2,3-5

Ir nereikia prašau vynioti viską į vatą ,kad katalikai negarbina Marijos ir kitų šventųjų arba jūs neskaitote katalikų katekizmo.

Katekizme pavartotas religijotyros terminas.

Manau vieną kartą reikia apsispręsti ką tikėti ar Dievo žodžiu ar žmonių filosofijom.

Aš tikiu Dievo žodžiu, o žmonių filosofijom tikiu tik tiek, kiek tos filosofijos neprieštarauja Dievo žodžiui.
Augustas
2009-12-27 | atsakyti
Jei paciam Jezui nelabai rupejo motinela, kodel tikintiesiems turetu?

Deja, Citata čia visiškai neteisus, nes Jėzaus motina labai rūpėjo Jėzui:
"Jėzus iškeliavo su jais ir grįžo į Nazaretą. Jis buvo jiems klusnus." Lk 2,51
"Prie Jėzaus kryžiaus stovėjo jo motina, jo motinos sesuo, Marija Klopienė ir Marija Magdalietė. Pamatęs stovinčius motiną ir mylimąjį mokinį, Jėzus tarė motinai: "Moterie, štai tavo sūnus!" Paskui tarė mokiniui: "Štai tavo motina!" Ir nuo tos valandos mokinys pasiėmė ją pas save." Jn 19,25-27
kestas1
2009-12-27 | atsakyti
klausiu-necher juodukams krustis su kuom papuola ir nereiks prezervatyvu.popiezius teisus
Citata
2009-12-28 | atsakyti
Augustas.Labai malonu ,kad pradėjote cituoti Dievo žodį.Bet niekur nepacitavote,kad Marijai paskirtas tarpininkės tarp Dievo ir žmonių vaidmuo,kad ją reikia garbinti ir tt.Net pati Marija sakė ,kad darykite ką Kristus lieps.Bet kodėl nesilaikote Kristaus nurodymų.Prisigalvojate tų tarpininkų daugybe.
Alfa
2009-12-28 | atsakyti
kestas1

klausiu-necher juodukams krustis su kuom papuola ir nereiks prezervatyvu.popiezius teisus

O jus dar ir rasistas Kestai 1. Ir jus dar mene vadinat isdiziu ?
kestas1
2009-12-28 | atsakyti
as vadinu ne isdidziu tave,o tiesiog velniu
Citata
2009-12-28 | atsakyti
Klausiu Galiu patikinti ,kad atsukus kelis šimtus metelių toks kaip aš irgi būtu paragavęs "karštojo katiliuko" ,nes tikėjimo kitaminčiams kaip ir netikintiems dažnai taikydavo tokį principą.Vėliau kitatikiams popiežiaus nurodymu liepė atšaukti "katiliuko principą" ir iškart be kankinimų paskirti mirties bausmę.Biblijos skaitymas ir turėjimas buvo nepageidautinas.(Nors mažai kas ir turėjo nebent dvasininkai).Popiežiui Julijui III kardinolai davė rašytinį patarimą ,kad nebūtu platinama Biblija ,nes tai griauna bažnyčios pamatus.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Inkvizicija
klausiu
2009-12-28 | atsakyti
Nešnekėkit niekų, ponia Klausiu. Ateistai, kiti nekrikštyti asmenys, pvz., judaizmo išpažinėjai, Inkvizicijos net pirštu paliesti niekada nebuvo.

Kokia prasme turi toks teiginys, net jei ir darytume prielaida, jog jis teisingas?Šypsena Juk 'katalikais' kataliku kaimuose tuomet buvo visi Šypsena Ir jurisdikcija baznytiniu teismu buvo neribota ir toleruojama pasaulietiniu valdovu.. O raganos irgi uz katalikybe buvo deginamos? Ech, demagogija..
Alfa
2009-12-28 | atsakyti
kestas1

Bet tu ir nachalas, manau jeigu taves nepritrumpins adminas, paseksiu as tau paska apie Kiauliu Šypsena.
Augustas
2009-12-28 | atsakyti
Juk 'katalikais' kataliku kaimuose tuomet buvo visi

Toli gražu, ne visi. Atkreipkit dėmesį, kad buvo ir judaizmo išpažinėjų, ir islamo išpažinėjų, ir šiaip nekrikštytų žmonių, negalima sakyti, kad visi buvo katalikai.

O raganos irgi uz katalikybe buvo deginamos?

O raganos, jei skelbėsi esančios katalikės ir tuo pačiu užsiiminėjo burtais, buvo deginamos ne už katalikybę, o už prieštaravimą katalikybei.

Ir jurisdikcija baznytiniu teismu buvo neribota ir toleruojama pasaulietiniu valdovu..

Kaip suprasti "neribota bažnytinių teismų jurisdikcija"? Bažnytiniai teismai imdavosi tik RKB vidaus religinių reikalų (erezijų, įskaitant ir burtininkavimą, apostazių, santuokų ir pan. bylų). Už vagystes, pinigų klastojimus, žmogžudystes, plėšikavimus, priešvalstybinius sąmokslus ir kt. nusikaltimus baudė pasaulietiniai teismai, kitaip tariant, vietiniai kunigaikščiai ir karaliai. Bausmės irgi buvo skiriamos pačios įvairiausios, dažniausiai daug švelnesnės nei pasaulietinių teismų.

Galiu patikinti ,kad atsukus kelis šimtus metelių toks kaip aš irgi būtu paragavęs "karštojo katiliuko" ,nes tikėjimo kitaminčiams kaip ir netikintiems dažnai taikydavo tokį principą.

Vat Citata tikrai galėjo gauti kokią nors bausmę už ereziją, jei būtų gyvenęs tuo metu, nes skelbiasi esantis krikščionimi, tačiau viešai prieštarauja Bažnyčios mokymui. O ponia Klausiu niekam net nebūtų rūpėjusi, nes niekas net netikrino, ar kas nors vaikšto į bažnyčią, ar nevaikšto.
Atgal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt