Ar Dievas gali daryti stebuklus per statulas ?

Atgal 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Kitas  
xeras
2009-11-18 | atsakyti
ei, yra super knyga isversta i lietuviu kalba - J. Packer "Pazinti Dieva". Nuostabiai bibliskai atskleidzia ka reiskia, kaip galima ir kodel pazinti Dieva.
Alfa
2009-11-19 | atsakyti
occultus

O ststuloms niekas nesimeldžia, na nebent kokie nesuipratėliai eretikai
Dar vienas tavo pasityciojimas ir vel nuketesi Šypsena, tau ka pasakosmaza buvo ar ka ? Geriau diskutuok be izeidinejimu arba persijuk kanala graziuoju, taip savo nervus patausosi.
Ir kita karta jeigu dar karta issisoksi tiesiog nediskutuosiu su tavim, bet pasaku paseksiu kokiu ar dar ka sugalvosiu Šypsena, kad tavo krutumas i kulnus nueitu. iki
Augustas
2009-11-19 | atsakyti
occultus

O ststuloms niekas nesimeldžia, na nebent kokie nesuipratėliai eretikai
Dar vienas tavo pasityciojimas ir vel nuketesi Šypsena, tau ka pasakosmaza buvo ar ka ? Geriau diskutuok be izeidinejimu arba persijuk kanala graziuoju, taip savo nervus patausosi.

Manyčiau, kad brolis Occultus, sakydamas "nesusipratėliai eretikai", turėjo minty ne Alfą, o tuos kitoje temoje mano paminėtus "Naujojo amžiaus" judėjimui priklausančius žmones. Taigi Alfa be reikalo supyko ant brolio Occultus.

P.S.

bet pasaku paseksiu kokiu ar dar ka sugalvosiu

O pasakas aš labai mėgstu. Alfa jas labai moka kurti. Cha cha
Augustas
2009-11-19 | atsakyti
As net nebandau isivaizduoti kaip atrodo Dievas tai nemano reikalas, mano reikalas, <...> pamatyti kokius pasikeitimus jis dro mano gyvenime ir pasakoti kitiems zmoniems tai yra pranesti apie ji taip atiduodant jam slove ir garbe.

Taip apie Dievą galvoja ir katalikai, išskyrus tą pajautimą širdimi, kuris nebūtinas.

pasakoti kitiems zmoniems tai yra pranesti apie ji taip atiduodant jam slove ir garbe.

Ir katalikų uždavinys yra toks pats, t.y. papasakoti, paliudyti kitiems žmonėms apie Kristų ir Jo nuveiktus darbus. Tik katalikai tam liudijimui naudoja įvairias priemones, įskaitant ir vaizduojamąjį meną, pvz., architektūrą, statulas, paveikslus, filmus ir pan.

Dar man labai kelia (nesupyk) juoka maldaknyges. Kam jos reikalngos ? As vis pabandau isivaizduoti kaip kalbeciau su Dievu is knygos kuria kazkas parase, skaitdamas ja.

Maldos, užrašytos maldaknygėse, yra dar vienas būdas paliudyti kitiems žmonėms apie Dievą ir Jo darbus. Be abejo, su Dievu geriau kalbėti savais žodžiais, bet pradedantiesiems katalikams paprastai tai būna labai sunku. Todėl užrašytos maldos labai padeda pradedantiesiems katalikams suprasti, kas yra Dievas ir ką Jis yra nuveikęs. Tokių užrašytų maldų ST pavyzdys yra psalmės.

P.S.

ei, yra super knyga isversta i lietuviu kalba - J. Packer "Pazinti Dieva". Nuostabiai bibliskai atskleidzia ka reiskia, kaip galima ir kodel pazinti Dieva.

Ačiū Xerui. Tai tikrai labai stipri knyga.
Alfa
2009-11-19 | atsakyti
Augustas

Taip apie Dievą galvoja ir katalikai, išskyrus tą pajautimą širdimi, kuris nebūtinas ?

Norejau paklausti kodel nebutinas? Tai kaip Dieva reikia pazinti tik protu ir viskas ?

Maldos, užrašytos maldaknygėse, yra dar vienas būdas paliudyti kitiems žmonėms apie Dievą ir Jo darbus. Be abejo, su Dievu geriau kalbėti savais žodžiais, bet pradedantiesiems katalikams paprastai tai būna labai sunku. Todėl užrašytos maldos labai padeda pradedantiesiems katalikams suprasti, kas yra Dievas ir ką Jis yra nuveikęs

Na itikejau as i Dieva bet tikrai, nepuoliau ieskoti knygos is kurios as galeciau kalbetis su Dievu, As susipazystu su nauju zmogumi kuris ir ka man reikai kazkieno parasytos knygos kad galeciau su juo kalbetis ? O del Dievo supratimo tam manau yra biblija, jeigu butu reikeje dar kazko manau Dievas butu atsizvelges i tai ir tikrai nebutu ir butu palikes savo pasekejams. Bet visi katekizmai, maldaknyges mano nuomone tai zombiavimas zamoniu.
Augustai as nuvaziuoju pas savo uosve daznai ir vis matau maldaknyges ir dar ten visokias nesamones. Ji moteris tikini vaisto i baznycia pastoviai, bet maldaknyges nepaleidzia is ranku, o jai jau 77m. Tokiu su maldaknygem pilna. Jusu paaskinmas tikrai isgalvotas tik pateisinti ir viskas.
Augustas
2009-11-19 | atsakyti
Norejau paklausti kodel nebutinas? Tai kaip Dieva reikia pazinti tik protu ir viskas ?

Aš tenorėjau tą pasakyti, kad melsdamasis Dievo kartais nejauti net širdimi. Tačiau, jei tiki, kad Dievas yra, tai tas jausmas maldoje nebūtinas, jog suvoktum, kad Dievas yra su tavimi, tavęs klausosi ir tau kalba.
Augustas
2009-11-19 | atsakyti
As susipazystu su nauju zmogumi kuris ir ka man reikai kazkieno parasytos knygos kad galeciau su juo kalbetis ?

Kai susipažįsti su kokiu nors žmogumi, tai tikriausiai nori apie tą žmogų sužinoti kuo daugiau. Ir jei sužinai, kad apie tą tavo naująjį pažįstamą parašyta laikraštyje, žurnale, knygoje, internete ir t.t., tu nori tai perskaityti, nes nori sužinoti, kaip apie jį atsiliepia kiti žmonės. O jei straipsnis ar knyga tau pasirodo labai artima, tai nusipirkęs tą knygą (ar nusikopijavęs tą straipsnį), tu ją skaitysi ne vieną ir ne du kartus, nes vis norėsi prisiminti, kas ten apie tą naująjį pažįstamą parašyta. Tą patį tikriausiai galima pasakyti ir apie Jūsų mylimą uošvę (aš jos asmeniškai nepažįstu ir negaliu pasakyti, kokiais motyvais vedina ji taip daro), kuri neišleidžia iš rankų tos maldaknygės. Jei Jūsų mylima uošvė yra tikrai katalikė ir vadovaujasi katalikiškais motyvais, o ne prietarais, tai tikriausiai ji toje maldaknygėje atrado kai ką sau brangaus, kažkokia ten parašyta malda jai pasirodė labai artima (galbūt per tą maldą ją palytėjo Dievo malonė), todėl prie jos vis norisi grįžti ir ja išreikšti savo dėkingumą ar Dievo garbinimo aktą. Gali būti, kad tokių jai brangių maldų yra keletas. Ir tame troškime prisiminti ir išreikšti savo tikėjimą RKB išleistose maldaknygėse užrašytomis maldomis, mano manymu, nėra nieko bloga. Juk ir Tamsta nuolat vis skaitote ir skaitote Bibliją, jei teisingai Jus supratau. Ir tuo Dievo žodžio skaitymu Jūs išreiškiate savo tikėjimą.

Bet visi katekizmai, maldaknyges mano nuomone tai zombiavimas zamoniu.

O katekizmai pirmiausiai yra skirti Krikšto sakramentui besirengiantiems žmonėms. Tai yra tarsi trumpi tikėjimo tiesų sąvadai ir tų tiesų paaiškinimai, kuriuos turi žinoti kiekvienas katalikas ar krikščionis.
Alfa
2009-11-20 | atsakyti
Augustas

Aš tenorėjau tą pasakyti, kad melsdamasis Dievo kartais nejauti net širdimi. Tačiau, jei tiki, kad Dievas yra, tai tas jausmas maldoje nebūtinas, jog suvoktum, kad Dievas yra su tavimi, tavęs klausosi ir tau kalba.

Tai cia kaip iseina, kartais jauti kartais ne. Nelabai suprantu ? Kodel kartais jauti, o kartais nejauti ? Kai kalbiesi su zmogumi ypac su artimu visada jauti ji sirdimi ir kalbi jam is sirdies, o ne is proto Šypsena)) , taip ir su paciu artimiausiu, kas yra sioje zemeje kalbeti ir nejausti jo reiskia jo ten nera. Ir tikrai zinau kai yra sunju kai Dievas taves neirdi nes buni prisidirbes ir tik atgaila ir sugryzimas i Tiesos ir meiles kelia padeda prisiartinti prie jo ir vel ji jausti sirdimi. Kaip mazi vaikai kai prisidirba, jiems kas buna sunkiausia ? Atsiprasyti. Bet kai jis atsipraso Tevas ar mama jam greitai atleidzia ir priglaudzia ji prie savo sirdies ir jis vel jaucia ju siluma ir meile. Su Dievu galima kalbetis tik sirdies kalba ir jokiu budu VIEN protu.
Yra daug VIEN TIK protingu, bet ismintis ten negyvena.
Alfa
2009-11-20 | atsakyti
Augustas

Kai susipažįsti su kokiu nors žmogumi, tai tikriausiai nori apie tą žmogų sužinoti kuo daugiau. Ir jei sužinai, kad apie tą tavo naująjį pažįstamą parašyta laikraštyje, žurnale, knygoje, internete ir t.t., tu nori tai perskaityti, nes nori sužinoti, kaip apie jį atsiliepia kiti žmonės. O jei straipsnis ar knyga tau pasirodo labai artima, tai nusipirkęs tą knygą (ar nusikopijavęs tą straipsnį), tu ją skaitysi ne vieną ir ne du kartus, nes vis norėsi prisiminti, kas ten apie tą naująjį pažįstamą parašyta.

Niekada nesprendziu apie zmogu is to ka kalba ar raso kiti. Visada sprendziu apie zmogutik tada kai susipazytame asmeniskai ir po truputi pradedam kalbetis. Taip pradzioje ir apie Dieva atsargiai, neskubedamas, viska patikrindams, ar tai tiesa ka raso, be jokio isankstinio nusistatymo, tiesiog kalbedavausi ir uzdavinedavau klausimus is visos sirdies ir stebedavau, stebedavau savo sirdi ir vis laukdavau atsakymu. Jeigu pasikliauji tuo ka sako isore, tu niekada asmeniskai nepazinsi nieko, tu miekada neturesi geru asmeniniu santykiu.
Tai, kad dar karta galiu pasakyti, kad visos tos MAldaknyges atformatuoti zodziai ka sakyti Dievui ir kokias zodzias yra visikas zmoniu zombiavimas. Jie niekada nepazins Dievo jie niekada asmeniskai nepasikalbes su Dievu, visada begs pas tarpininkus, bet niekada pas Dieva arba kalbes tarpininku parasytais zodziais. Tai visiskai nelogiska.

O katekizmai pirmiausiai yra skirti Krikšto sakramentui besirengiantiems žmonėms. Tai yra tarsi trumpi tikėjimo tiesų sąvadai ir tų tiesų paaiškinimai, kuriuos turi žinoti kiekvienas katalikas ar krikščionis.

Idomu kaip kudikiai, kuriuos jus krikstijate gali pasinaudoti katekizmu tikejimo tiesoms pazinti, tuo labiau sąvadai ir tiesu supratimai. Nejuokinkit Augutai, nes fantazija turiu lakia taip ir bandau tai isivaizduoti:
Imk kudikeli katakizma i rankas atsiversk ji ir mokinkis tikejimo tiesu ir kudikelis visa tai suprates pradejo mokintis tu tiesu. Ai uzmirsau jis nemoka skaityti, jam tevelis ar mamyte pries miega vietoje pasaku skaito ar lopsiniu gieda,( noreciau asmeniskai isgisti tokias lopsines) katekizmo ir maldaknygiu tiesas ir po to kudikelis taip ruosiamas Krikšto sakramentui. Kudikelis labai nuolankus, labai palaimintas girdedamas tokias pasakas jis tiketis negalejo tokio savo tevu atsidavimo katekizmui ir maldaknygems. Aciu teveliams dabar jis jau zino kas yra Dievas ir drasiai gali pasakyti, kad pazįsta Dieva. Jis buvo pats laimingiausias kudikis pasaulyje. Atejo laikas priimti kriksto sakramenta, kudikelis labai jaudinosi, kokias zodziais reiks kreiptis i Viespati per kunigeli, vis bande atsiminit kas ten parasyta katekizme ir maldaknygeje ? Kudikelis buvo drasus ir pasake Kunigeliui viska is sirdies, Nori suzinoti mano nuomone apie jusu katekizmus ir maldaknyges pauostyk mano pampersa, tai kas jame yra, tai mano supratimas apie katekizma ir maldaknyges. (Atleiskit man Augustai tiesiog viska is sirdies parasiau patikekit taip ir liejosi, )

(Augustas) ...kuriuos turi žinoti kiekvienas katalikas ar krikščionis.

O cia jau malonu is jusu isgirsti, kad jus jau pradejote atsikirti katalikus nuo krikscioniu, zodelis AR vietoje stovi, bet krikscionims kataliku katekizmai ir maldaknyges tikrai nereikalingi. Tai visiska nesamone. PAsiziurekit kokie nuzombiuoti zmones kada ju katekizmai yra televizija, kada ju maldaknyges yra masines informacijos priemones.
Visi stengiasi gyventi ne savo gyvenima. Taip ir pas jus katalikus, beveik nera asmenybiu, o tik eilines zombiavimo aukos.

Dievas klausia :
- Kaip tau sekasi ?
- Palauk Dievuli paieskosiu atsakymo, katekizme ar maldaknygeje.
- Na laukiu labai idomu....,
- Zinai neradau atsakymo, begu pas kunigeli pakalusiu ka sakyti, tu tik palauk neiseik !!! As greitai !!!!!
- Hmmm ?
Toliau patys galite susikurti as leidziu.
Atleikit kad vel prie pasaku grizau, bet kaip kitaip tai suprasti, tiesog mintys pacios ten nuslinko is visos sirdies bandziua jus suprati ir stai kas isejo.
Alfa
2009-11-20 | atsakyti
occultus

Gal aiskiau rasyk, o ne Dramblio zingsniais, geriau jau kaip muse Šypsena, nes tiek as tiek Augustas supratom skirtingai, bet tikrai ne taip kaip tu dabar parasei.
Atgal 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt