Ar Dievas gali daryti stebuklus per statulas ?

Atgal 1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 ... Kitas  
Alfa
2009-12-07 | atsakyti
Yasu

Atsiprasau nuosirdziai, bet tokiu atveju tik lieka paskyti: -BLYN. O jeigu sudas susiraitys kaip Marijos atvaizdas tai ka tada klozte vandens nenuleisit ? Isivaizduoji reportaza prie klozeto, o ne prie blyno. Ne tik blynas butu bet ir kvapas dieviskas Šypsena dar karta atleisk uz toki sulyginima, bet man zodziu truksta. Jus viska pateisinsit, saunuoliai.
Augustas
2009-12-07 | atsakyti
Klausimas kam ateis melstis zmones jeigu akcentas ne bet kur, bet altoriuje.

Atsakymas. Žmonės ateis melstis Marijos Sūnui Jėzui Kristui.

Ir jus visis bandote irodyti, kad Marijai nesimeldziama ?

Jei maldą Marijai suprantame kaip šventųjų bendravimą ar šventųjų užtarimą, tada turbūt galima ir taip pasakyti. Bet jeigu maldą Marijai suprantame kaip Dievo (arba, tiksliau, deivės Marijos) garbinimą, tada tai - netiesa. Marija RKB niekada nebuvo deivė, kuri būtų lygi Jėzui Kristui. Pabrėžiu dar kartą. NIEKADA. !!! Ji buvo ir yra tik žmogus.
Citata
2009-12-07 | atsakyti
Garantuoju ,kad ši moteris iš Arizonos Dievą garbins per Mariją ,kitaip sakant per Marijos statulą manau būs dar viena šėtono suklaidinta auka.Nes pamačiusi Marijos statulą,jeigu jinai tikinti, manau tikrai širdyje jaus pareigą padėkoti Dievui atsiklaupti prieš statulą ,pabučiuoti statulos koją ir pan.Čia ne tik stabmeldystė ,bet ir nepaklusnumas Dievui.
Įst 4:15,16:
15: Gerai įsidėmėkite, kad tą dieną, kai Viešpats jums kalbėjo Horebe iš ugnies, jūs nematėte jokio pavidalo,
16: kad kartais nedirbtumėte sau drožinių, panašių į vyrą ar moterį,
Ar pats Jėzus labai daug dėmesio skyrė savo motinai ar toks Jo tikslas šioje žemėje buvo?Kai Jo motina atėjo kartu su Jėzaus broliais ką Jis pasakė":
Lk 8:19-20 19: Pas Jėzų atėjo motina ir Jo broliai, bet negalėjo prieiti prie Jo per minią.
20: Jam pranešė: "Tavo motina ir broliai stovi lauke ir nori su Tavimi pasimatyti".
21: O Jis atsakė: "Mano motina ir mano broliai- tai tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jį vykdo".
Ar statydami statulas Marijai klausome Kristaus ,kad vienintelis kelias pas Dievą yra Kristus:
Ef 2:18
nes per Jį vieni ir kiti galime prieiti prie Tėvo viena Dvasia.
Jn 14:6
Jėzus jam sako: "Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas. Niekas nenueina pas Tėvą kitaip, kaip tik per mane.
Jn 14:13
Ir ko tik prašysite mano vardu, Aš padarysiu, kad Tėvas būtų pašlovintas Sūnuje
Pasakykite kada Kristus sakė ,kad Marija yra Dievo ir žmonių tarpininkė.Pacituokite nors vieną ŠR vietą.Ar čia ne žmonių išsigalvojimas?Ar ne patys priskiriate sau Dievo vaidmenį paskirti tarpininkus tarp Dievo ir žmonių.Tai jūs nekausote Dievo žodžio
Augustas
2009-12-07 | atsakyti
Pasakykite kada Kristus sakė ,kad Marija yra Dievo ir žmonių tarpininkė.Pacituokite nors vieną ŠR vietą.Ar čia ne žmonių išsigalvojimas?Ar ne patys priskiriate sau Dievo vaidmenį paskirti tarpininkus tarp Dievo ir žmonių.Tai jūs mekausote Dievo žodžio

Hm. Čia paliestos net kelios temos.

Dėl Marijos tarpininkavimo. Marija tikrai buvo Dievo ir žmonių tarpininkė, jei tarpininkavimą suprasime ta prasme, kad per ją atėjo į pasaulį Jėzus Kristus, kuris yra Dievo Sūnus ir vienintelis žmonijos Išganytojas. Bet Marija tikrai nėra tarpininkė tarp Dievo ir žmonių ta prasme, kokia yra Jėzus Kristus, kuris yra vienintelis Sutaikintojas Dievo ir žmonių.

Pasakykite kada Kristus sakė ,kad Marija yra Dievo ir žmonių tarpininkė.Pacituokite nors vieną ŠR vietą.Ar čia ne žmonių išsigalvojimas?Ar ne patys priskiriate sau Dievo vaidmenį paskirti tarpininkus tarp Dievo ir žmonių.Tai jūs mekausote Dievo žodžio

Todėl, jei asmuo tiki, kad Marija yra kažkokia deivė ar yra lygi Jėzui Kristui, tai tas asmuo nėra Romos katalikas. Todėl Citatos kaltinimas, kad Romos katalikai Mariją prilygina Jėzui Kristui, yra klaidingas.
Augustas
2009-12-07 | atsakyti
Garantuoju ,kad ši moteris iš Arizonos Dievą garbins per Mariją ,kitaip sakant per Marijos statulą manau būs dar viena šėtono suklaidinta auka.Nes pamačiusi Marijos statulą,jeigu jinai tikinti, manau tikrai širdyje jaus pareigą padėkoti Dievui atsiklaupti prieš statulą ,pabučiuoti statulos koją ir pan.

Citata, tai tik Jūsų vaizduotė, nes Jūs nežinote, kas buvo paskui iš tikrųjų. Manau, kad nereikia įsivaizduoti to, kas dar neįvyko. Ir kaltinti žmogaus už tai, ko jisai dar nepadarė.
Citata
2009-12-08 | atsakyti
Augustas. Marija tikrai buvo Dievo ir žmonių tarpininkė.
Aš nenagrinėsiu žmonių išgalvotų tradicijų ,bet bandysiu trumpai paaiškinti Biblijos požiūrį į Mariją.
Pirmiausiai noriu pasakyti ,kad Biblijoje Kristus nėra įvardijamas kaip Dievas,bet visur yra vadinamas Dievo sūnumi.
Dabar ką sako ŠR apie Mariją . Ar Kristus laikė savo motiną -Dievo motina:
Jn 2:3,4 ; 19:26 .Aišku ne ,nes ,nes kreipdavosi kaip į paprasčiausią moterį,niekuo neišsiskiriančią iš kitų tikinčiųjų.
Ar pati Marija laikė save Dievo motina (Lk 1:35,Jn 2:4,5) Aišku ne .Jinai laikė save Dievo tarnaite.Paklusnia Dievui ir Kristui.
Ar Kristus laikė savo motiną kažkuo išsiskiriančia iš kitų ir rodė ypatingą pagarbą vertą ypatingo dėmesio . (Mk 3:31-35;Lk 11:27,28 ;Jn 19:26).Ne kartą Jėzus yra pasakęs' kas yra mano motina ir kas mano broliai tai yra tie kas klauso žodžio yra mano brolis,sesuo ir motina'.Kai iš minios moteris pasakė "palaimintos įsčios kurios nešiojo ir krūtys ,kurias žindai" .Kristus atkeipė dėmesį ne į žmonių išgalvotas tradicijas,bet į Dievo žodį sakydamas "dar labiau palaiminti tie kurie klauso Dievo žodžio ir laikosi'.Prieš mirtį pamatęs savo motiną su mokiniu nepasakė mano mama tu būsi tarpininkė tarp Dievo ir žmonių,bet pasakė "moterie štai tavo sūnus".Kristus neteikė jokio ypatingo dėmesio savo motinai,ją laikė niekuo neišsiskiriančia iš kitų tikinčiųjų.
Ar po Kristaus pirmieji Kristaus mokiniai laikė tarpininke Marija per kurią melsdavosi prašydavo Kristaus ar Dievo užtarimo ir pan.Ne Paulius aiškiai įvardijo vienintelį Dievą ir vienintelį Dievo tarpininką per kurį galime siūsti savo maldas,prašymus Dievui.(1Tim 2:5;Apd 4:12;Rom 5:15,Kol 2:13,2Tim 1:10 ir tt)
Kiek kartų pirmieji Kristaus mokiniai po Kristaus mirties savo laiškuose Paulius,Petras,Jonas,Judas,Jokūbas,Jonas užsimena apie Mariją ir jos ypatingą vaidmenį pavyzdžiai tarpininkavimą.Nė vieno.Vadinasi ar tai svarbu buvo Kristui ,Kristaus mokiniams kol dar nebuvo įsigalėjusios žmonių tradicijos?
Todėl prašau man išaiškinti remiantis Dievo žodžiu,ne žmonių išgalvotomis tradicijomis ,kad reikia melstis per Mariją arba prašyti ,kad Marija melstusi už mus.(jei dėl maldos Kristus yra aiškiai pasakęs kaip melstis per ką melstis ir kam melstis ir net kiek melstis Jn 14:13,14; Mt 6:9-13;Lk 18:1-5).Prašau dar kartą pacituoti Dievo žodį,kur tai pasakė Kristus,kur tai pasakė Kristaus mokiniai po Kristaus mirties ir kur tai parašyta ,kad Kristaus mokiniai prašė Marijos užtarimo pas Kristų (po Kristaus mirties) ir kad reikia daryti taip tikintiesiems.Prašyčiau nenaudoti krikščioniškos filosofijos ,o viską paremti Š.R.Dėkui.
Pastaba:Jei manote,kad neatitinka temos prašau iškelti į atskirą.
Augustas
2009-12-12 | atsakyti
Pirmiausiai noriu pasakyti ,kad Biblijoje Kristus nėra įvardijamas kaip Dievas,bet visur yra vadinamas Dievo sūnumi.
Dabar ką sako ŠR apie Mariją . Ar Kristus laikė savo motiną -Dievo motina:
Jn 2:3,4 ; 19:26 .Aišku ne ,nes ,nes kreipdavosi kaip į paprasčiausią moterį,niekuo neišsiskiriančią iš kitų tikinčiųjų.
Ar pati Marija laikė save Dievo motina (Lk 1:35,Jn 2:4,5) Aišku ne .Jinai laikė save Dievo tarnaite.Paklusnia Dievui ir Kristui.
Ar Kristus laikė savo motiną kažkuo išsiskiriančia iš kitų ir rodė ypatingą pagarbą vertą ypatingo dėmesio . (Mk 3:31-35;Lk 11:27,28 ;Jn 19:26).Ne kartą Jėzus yra pasakęs' kas yra mano motina ir kas mano broliai tai yra tie kas klauso žodžio yra mano brolis,sesuo ir motina'.Kai iš minios moteris pasakė "palaimintos įsčios kurios nešiojo ir krūtys ,kurias žindai" .Kristus atkeipė dėmesį ne į žmonių išgalvotas tradicijas,bet į Dievo žodį sakydamas "dar labiau palaiminti tie kurie klauso Dievo žodžio ir laikosi'.Prieš mirtį pamatęs savo motiną su mokiniu nepasakė mano mama tu būsi tarpininkė tarp Dievo ir žmonių,bet pasakė "moterie štai tavo sūnus".Kristus neteikė jokio ypatingo dėmesio savo motinai,ją laikė niekuo neišsiskiriančia iš kitų tikinčiųjų.
Ar po Kristaus pirmieji Kristaus mokiniai laikė tarpininke Marija per kurią melsdavosi prašydavo Kristaus ar Dievo užtarimo ir pan.Ne Paulius aiškiai įvardijo vienintelį Dievą ir vienintelį Dievo tarpininką per kurį galime siūsti savo maldas,prašymus Dievui.(1Tim 2:5;Apd 4:12;Rom 5:15,Kol 2:13,2Tim 1:10 ir tt)

Čia, aišku, yra paliesta šventųjų bendravimo tema. Aš asmeniškai sutikčiau su Citata visiškai, bet yra keletas smulkių ir neesminių dalykų, kuriuos Citata supranta kiek kitaip nei aš, būdamas Romos katalikas. Tačiau ši tema ne apie šventųjų bendravimą, todėl savo komentaro čia nerašysiu.
Citata
2009-12-13 | atsakyti
Čia, aišku, yra paliesta šventųjų bendravimo tema. Aš asmeniškai sutikčiau su Citata visiškai, bet yra keletas smulkių ir neesminių dalykų, kuriuos Citata supranta kiek kitaip nei aš, būdamas Romos katalikas. Tačiau ši tema ne apie šventųjų bendravimą, todėl savo komentaro čia nerašysiu.
Dėkui už atvirumą iš tikrųjų Biblijoj kito tarpininko ir nėra .Yra vienintelis tarpininkas tarp žmonių ir Dievo ,tai Kristus.(1Tim 2:5)
klausiu
2009-12-14 | atsakyti
Kristus neteikė jokio ypatingo dėmesio savo motinai,ją laikė niekuo neišsiskiriančia iš kitų tikinčiųjų.

Ar ne keista, kad motina (nesvarbu kieno - dievo ar katino) laikoma tik tarnaite? Ar neverta ji buvo Biblijoje didesnes pagarbos, kaip kudiki isnesiojusi, pagimdziusi ir juo besirupinusi moteris? Ar nevertejo jai teikti siek tiek didesnes reiksmes, ir bent jau pasiimti kartu i dangu su visa chebra, toj scenoj kur izengiama i dangu?
Augustas
2009-12-14 | atsakyti
Yra vienintelis tarpininkas tarp žmonių ir Dievo ,tai Kristus.(1Tim 2:5)

Sutinku su tuo vienareikšmiškai.
Atgal 1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 ... Kitas  
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt