Kaip vertinate tamsiaja dievo puse Senajame Testamente?
klausiu
'Istoriškai jokio infanticido tarp Egiptiečių pirmgimių nebuvo'. Oi prasau, tik nepradekime gilintis i istorija.. Iki siol as sios temos nelieciau, bandziau gilintis tik i moraline Biblijos puse, nelieciant klausimo ar yra bent minimaliausia tikimybe, kad taip kadanors buvo; iki siol bandziau diskutuoti tik del to, ko tomis pasakomis noreta pamokyti, ir ar tai teisinga.
Bet jei jau palietete istorija, tai cia viskas griuna kaip kortu namelis.. Net nelieciant palyginti apgailetinu stebuklu Biblijoje: Zemei 6000 metu.. Istorinis zydu isvedimas is egipto.. Infanticidas.. Pasaulinis tvanas.. Kai kurie neva istoriniai personazai.. - visa tai ir dar daug ko siuolaikinis mokslas 100% irode, kad to niekad nebuvo, nieks siandien jau del to nesigincija. Kitaip tariant, kiek tai liecia faktus apie pasauli, Biblija labai daug kur elementariausiai meluoja.. Istorijos mokslas nera ir Jezaus puseje, nes ziurint, kokius turime irodymus - jie yra apgailetini net pagal maziausius standartus..
Bet jei jau palietete istorija, tai cia viskas griuna kaip kortu namelis.. Net nelieciant palyginti apgailetinu stebuklu Biblijoje: Zemei 6000 metu.. Istorinis zydu isvedimas is egipto.. Infanticidas.. Pasaulinis tvanas.. Kai kurie neva istoriniai personazai.. - visa tai ir dar daug ko siuolaikinis mokslas 100% irode, kad to niekad nebuvo, nieks siandien jau del to nesigincija. Kitaip tariant, kiek tai liecia faktus apie pasauli, Biblija labai daug kur elementariausiai meluoja.. Istorijos mokslas nera ir Jezaus puseje, nes ziurint, kokius turime irodymus - jie yra apgailetini net pagal maziausius standartus..
Citata
klausiu
Taip Dovydas padarė nuodėmes net kelias pirma svetimavo ,antra nuodėmė -žmogžudystė.Taip Dievas neatsižvelgia nė į titulus (nes Dovydas buvo izraelio karalius) ,nei į tai kad jis buvo Dievo išrinktoj tautoj.Dievo įstatymai visiems lygūs.Nors šiaip Dovydas turėjo mirti ,bet dėl gailesčio už padarytas nuodėmes Dievas paliko gyvą.
2 Sam 12,11 Aš pakelsiu prieš tave pikta iš tavo paties namų; tau matant, tavo žmonas atiduosiu tavo artimui, ir jis suguls su tavo žmonomis prieš saulę.Tik norėjau papildyti žodis tau matant nebūtinai reiškia ,kad Dovydas buvo prie lovos,jis paprasčiausiai žinojo tai.
Taip Dovydas padarė nuodėmes net kelias pirma svetimavo ,antra nuodėmė -žmogžudystė.Taip Dievas neatsižvelgia nė į titulus (nes Dovydas buvo izraelio karalius) ,nei į tai kad jis buvo Dievo išrinktoj tautoj.Dievo įstatymai visiems lygūs.Nors šiaip Dovydas turėjo mirti ,bet dėl gailesčio už padarytas nuodėmes Dievas paliko gyvą.
2 Sam 12,11 Aš pakelsiu prieš tave pikta iš tavo paties namų; tau matant, tavo žmonas atiduosiu tavo artimui, ir jis suguls su tavo žmonomis prieš saulę.Tik norėjau papildyti žodis tau matant nebūtinai reiškia ,kad Dovydas buvo prie lovos,jis paprasčiausiai žinojo tai.
klausiu
Citata, galejote i sita kaip ir neatsakineti. Jei jau pateisinote infanticida, tai viesas moters isprievartavimas jos vyrui stebint yra tik ramuneles...
Citata
klausiu Iš kur ištraukėte ,kad žemei 6000 metu .Ar nepagalvojat ką galėji reikšti Pr 1,2 Žemė buvo be pavidalo ir tuščia, tamsa gaubė gelmes, ir Dievo Dvasia sklandė virš vandenų .Tai buvo iki pirmos dienos.Ir kurį laiką ten jinai taip buvo tuščia ir be pavidalo ar kas žino?
Istorinis zydu isvedimas is egipto.. Infanticidas. Pasaulinis tvanas.Reikėtu duoti kokį nors pagrindimą.Bet ar kartais nepagalvojat ,kad žmonės tik vėliau supranta Biblijos tiesa.Pavyzdžiui ,kaip su Galilėjum nuteisė bažnyčios nurodymu.Bet pats popiežius su savo aplinka manau neskaitė Biblijos ir kitiems neduodavo,nes galėjo sugriauti jų doktrinas .Kurioje parašyta Job 26,7 Jis ištiesia šiaurę ant tuštumos ir žemę pakabina ant nieko.Iz 40,22 Jis sėdi virš žemės skliauto, jos gyventojai atrodo lyg skėriai. Jis ištiesia dangus lyg užuolaidas, išskleidžia juos lyg palapinę gyventi
Istorinis zydu isvedimas is egipto.. Infanticidas. Pasaulinis tvanas.Reikėtu duoti kokį nors pagrindimą.Bet ar kartais nepagalvojat ,kad žmonės tik vėliau supranta Biblijos tiesa.Pavyzdžiui ,kaip su Galilėjum nuteisė bažnyčios nurodymu.Bet pats popiežius su savo aplinka manau neskaitė Biblijos ir kitiems neduodavo,nes galėjo sugriauti jų doktrinas .Kurioje parašyta Job 26,7 Jis ištiesia šiaurę ant tuštumos ir žemę pakabina ant nieko.Iz 40,22 Jis sėdi virš žemės skliauto, jos gyventojai atrodo lyg skėriai. Jis ištiesia dangus lyg užuolaidas, išskleidžia juos lyg palapinę gyventi
klausiu
Biblija duoda jums pilna genealogija nuo Adomo iki Jezaus. Galima pereiti per ta visa genealogija ir sudeti mazdaug kartu metus. Gausit mazdaug 4000 m. Pridekit 2000m nuo jezaus gimimo, ir gausim 6000 m. nuo to laiko, kai dievas viska sukure. Ne man reiketu aiskint dalykus kas jusu paciu tikimose knygose yra, bet tiek to.
Ka norite kad pagrisciau? Kad tvano nebuvo, ar infanticido? Kad to nebuvo, tai moksliniai faktai, zinomi visiems. Pavartykite istorijos knygas.
Ka toliau norejot pasakyti-nesupratau, bet kad baznycia issigimus ir tokia visais laikais buvo-del to nepriestarauju.
Ka norite kad pagrisciau? Kad tvano nebuvo, ar infanticido? Kad to nebuvo, tai moksliniai faktai, zinomi visiems. Pavartykite istorijos knygas.
Ka toliau norejot pasakyti-nesupratau, bet kad baznycia issigimus ir tokia visais laikais buvo-del to nepriestarauju.
Citata
Jus tamsta kažką painiojate,pirmiau kalbėjote apie žemės amžių dabar pradedate apie geneologiją.Pirmiausiai paskaitykit Pr1,2 isigilinkite ir tada pasakykite savo nuomonę.Ir nemėgstu kai meta kažkokius teiginius nieko nepagrįstus.Jei pasakėte teiginį būtu labai malonu ,kad ir pagrįstumėte.Iš tikrųjų jei norite žinoti tų mokslinių faktų yra ivairių kas liečia tvaną ar kitus Biblinius įvikius.
klausiu
Kokius nepagrįstus? ko nesuprantat? su matematika pas jus gerai viskas? Ar man pakartot elementarų ir visiems suprantamą pagrindimą, kad pagal Bibliją, žemei šeši tūkstančiai metų, dėl ko užkietėję katalikai Biblijos pažodistai pasiruošę galvas guldyti?
Įvairių 'faktų' apie Biblinius įvykius yra tik jūsų galvose. Net šiek tiek aukštesnio intelekto tikintieji, tokie kaip Augustas, bent jau dalį šūdo atskiria nuo vaško, ir nekalba taip drąsiai apie faktus. Bent jau tai turėtų jums kelti šiokių tokių abejonių... TVANO NEBUVO. VISŲ EGIPTO KŪDIKIŲ INFANTICIDO NEBUVO. ĮRODYTA, TODĖL NET RATZINGERIS SU TUO NESIGINČIJA. Kas neaišku dar?
Įvairių 'faktų' apie Biblinius įvykius yra tik jūsų galvose. Net šiek tiek aukštesnio intelekto tikintieji, tokie kaip Augustas, bent jau dalį šūdo atskiria nuo vaško, ir nekalba taip drąsiai apie faktus. Bent jau tai turėtų jums kelti šiokių tokių abejonių... TVANO NEBUVO. VISŲ EGIPTO KŪDIKIŲ INFANTICIDO NEBUVO. ĮRODYTA, TODĖL NET RATZINGERIS SU TUO NESIGINČIJA. Kas neaišku dar?
Citata
Atleisk aš nebenoriu ginčytis ,nes matau ,kad niekur tai neveda.Tik noriu pasakyti ,kad patiko man jūsų žodžiai" Galbut jis yra, musu pazinimas labai ribotas." O šiaip noriu pakartoti ką ir ansčiau sakiau ,kad neremiu katalikų tradicijų nei dogmų ,tai yra atmetu tradicijas ir dogmas nuo Nikėjos I susirinkimo ir priimu visą Dievo žodį nesutepta tradicijom ir dogmom.Taip aš irgi esu skaitęs Augustino, Justino kankinio,Origeno raštus ir man atrodo ,kad jie suliejo ypatingai Augustinas užbaigė tai ,pagonybės elementus su Kristaus mokymu ir gavosi iškreipas veidrodis.Pačiam noriu palinkėti atrasti Dievą tokį koks Jis iš tikrųjų yra.Sėkmės
klausiu
Nebenori ginčytis, nes akivaizdžiai pralaimi diskusiją, net nepradėjus kalbėti apie esmingesnius dalykus. Būkim biedni, bet teisingi. Su 'faktais' prašovei, dievo užsakyto prievartavimo Biblijoje irgi nematei. Sėkmės ir tau, nėr už ką..
Citata
Patikėk aš tikrai nenoriu laimėti aš tik noriu geriau pažinti Dievo žodį.Aš sakiau ,taip tai buvo ,bet tai nereiškia Dovydas buvo prie lovos ,taip jis tą sužinojo (2 Sam 16:21).Ir niekada neteisiu Dievo už Jo darbus.O žaviuosi Dovydo nuolankumu ,jo žodžiais ,kad sugebėjo pripažinti savo kaltes Ps 51,3 Išpažįstu savo nusikaltimą, mano nuodėmė visada yra su manimi.
Ps 51,4 Tau vienam nusidėjau ir padariau pikta Tavo akyse. Tu teisingai teisi ir teisingą sprendimą darai.
Ps 51,4 Tau vienam nusidėjau ir padariau pikta Tavo akyse. Tu teisingai teisi ir teisingą sprendimą darai.
Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt