Kaip vertinate pirmaji dievo isakyma?
Augustas
mires kudikis-laimingas kudikis. kiek cia dar tokiu kaip kestas1? ar nereiketu tokiu dispancerizuoti? Ka mano kolegos forumieciai?
Kestui, matyt, nusibodo atsakinėti į tuos pačius klausimus, tai ir leido sau pajuokauti.
Kestui, matyt, nusibodo atsakinėti į tuos pačius klausimus, tai ir leido sau pajuokauti.

klausiu
Tai kad abejoju ar jis cia juokauja.. jis yra pareiskes, kad nori kuo greiciau atsiduot kirmelems, kad susitiktu su Jezumi.. tai manau pakankamai RIMTAI ziuri ir i infanticida..
Augustas
jis yra pareiskes, kad nori kuo greiciau atsiduot kirmelems, kad susitiktu su Jezumi..
Neskubėkim su išvadom. Gal žmogui nuotaika tada prasta buvo?
tai manau pakankamai RIMTAI ziuri ir i infanticida..
Su šia Jūsų nuomone apie Kęstą1, pone Klausiu, nenorėčiau sutikti.
Neskubėkim su išvadom. Gal žmogui nuotaika tada prasta buvo?
tai manau pakankamai RIMTAI ziuri ir i infanticida..
Su šia Jūsų nuomone apie Kęstą1, pone Klausiu, nenorėčiau sutikti.
klausiu
Tai kad tas pilietis aiskino stai ka:
jei isskerde naujagimius-reiskias jiems pasiseke, mire be nuodemes,gal keliaus pas Jezu laiku pabaigoje, o tai butu gyvene-pridare daug nuodemiu, tad laimingas mires kudikis.dejau as ant to pasaulio , noriu pas Jezu
Kaip jums atrodo, ar tai psichiskai sveiko zmogaus mastysena?
jei isskerde naujagimius-reiskias jiems pasiseke, mire be nuodemes,gal keliaus pas Jezu laiku pabaigoje, o tai butu gyvene-pridare daug nuodemiu, tad laimingas mires kudikis.dejau as ant to pasaulio , noriu pas Jezu
Augustas
Tai kad tas pilietis aiskino stai ka:
"jei isskerde naujagimius-reiskias jiems pasiseke, mire be nuodemes,gal keliaus pas Jezu laiku pabaigoje, o tai butu gyvene-pridare daug nuodemiu, tad laimingas mires kudikis.dejau as ant to pasaulio , noriu pas Jezu"
Taigi rašiau, kad Kęstas1 leido sau pajuokauti, nes jam tikriausiai buvo atsibodę atsakinėti į tuos pačius klausimus, kuriuos tokiu būdu vis mėgsta pateikti ateistinių pažiūrų žmonės.
"jei isskerde naujagimius-reiskias jiems pasiseke, mire be nuodemes,gal keliaus pas Jezu laiku pabaigoje, o tai butu gyvene-pridare daug nuodemiu, tad laimingas mires kudikis.dejau as ant to pasaulio , noriu pas Jezu"
Taigi rašiau, kad Kęstas1 leido sau pajuokauti, nes jam tikriausiai buvo atsibodę atsakinėti į tuos pačius klausimus, kuriuos tokiu būdu vis mėgsta pateikti ateistinių pažiūrų žmonės.
Augustas
Avims tu klausiu ir aš tik vilkas, o paskui piemenys jie nors ir į keptuve.. Mirkt
Na na, SunStorm, nereikia perdėti. Dažniausiai tokie kaip ponas Klausiu yra tikinčiųjų traktuojami kaip vargšai, neturintys gyvenimo tikslo žmonės, kuriems atrodo, kad jų gyvenimas baigiasi sulig jų mirtimi. Už juos meldžiamasi, jie priimami su geranoriška šypsenėle. Bet apskritai į juos žiūrima kaip į žmones, o ne kaip į vilkus ar kitus žvėris, nuo kurių reikėtų gintis.
Kas kita yra etiketo nesilaikymas, formuluojant klausimus ir šiaip diskusijose.
Na na, SunStorm, nereikia perdėti. Dažniausiai tokie kaip ponas Klausiu yra tikinčiųjų traktuojami kaip vargšai, neturintys gyvenimo tikslo žmonės, kuriems atrodo, kad jų gyvenimas baigiasi sulig jų mirtimi. Už juos meldžiamasi, jie priimami su geranoriška šypsenėle. Bet apskritai į juos žiūrima kaip į žmones, o ne kaip į vilkus ar kitus žvėris, nuo kurių reikėtų gintis.
Kas kita yra etiketo nesilaikymas, formuluojant klausimus ir šiaip diskusijose.
Augustas
Ką nėjau per daug baugu pripažinti, kad tokio asmens kaip esi tu dabar, po mirties nebus? Yra galybė žmonių nugyvenusių savo gyveniymėlius be mirties baimės, be tikėjimo į pomirtinį gyvenimą.
Tikintieji kaip tik tai ir skelbia, kad tokio žmogaus, kaip esi dabar, po mirties nebus. O ta galybė žmonių, kurie gyveno be tikėjimo į pomirtinį gyvenimą, man regis, kažkaip bijojo gyventi. Todėl jų gyvenimas, man atrodo, buvo pripildytas neįsisąmonintos baimės atrasti save ir tuo pačiu visiškai atsiduoti gyvenimui - tokiam, koks jis yra iš tikrųjų, su savo pergalėm ir pralaimėjimais, liūdesiu ir džiaugsmais. Galiu ir klysti, bet man taip atrodo. Remiuosi savo paties ateistine patirtimi.
Tikintieji kaip tik tai ir skelbia, kad tokio žmogaus, kaip esi dabar, po mirties nebus. O ta galybė žmonių, kurie gyveno be tikėjimo į pomirtinį gyvenimą, man regis, kažkaip bijojo gyventi. Todėl jų gyvenimas, man atrodo, buvo pripildytas neįsisąmonintos baimės atrasti save ir tuo pačiu visiškai atsiduoti gyvenimui - tokiam, koks jis yra iš tikrųjų, su savo pergalėm ir pralaimėjimais, liūdesiu ir džiaugsmais. Galiu ir klysti, bet man taip atrodo. Remiuosi savo paties ateistine patirtimi.

klausiu
Dažniausiai tokie kaip ponas Klausiu yra tikinčiųjų traktuojami kaip vargšai, neturintys gyvenimo tikslo žmonės, kuriems atrodo, kad jų gyvenimas baigiasi sulig jų mirtimi. Už juos meldžiamasi, jie priimami su geranoriška šypsenėle.
Sitie Augusto zodziai puikiai tiktu mano pradetoje temoje 'Kodel tikintieji tokie arogantiski?'
Kaltinimas tikslu gyvenime neturejimu, laikymas kitu vargsiukais ir 'geranoriska sypsenele' yra arogancijos virsune. Ypac, kai tai sako zmogus, nepazistantis to, su kuo kalba. Zmogau, kad tu zinotum, kiek pvz 'geresnes kokybes' morales filosofai yra prifilasofave uz senoves zydu ribu... Kiek milijonu kartu sudetingesnis pasaulis, nei jy piesia senoves zydu rasliava, kuria tu apriboji savo pasauleziura.. Kiek yra svarbiu buties klausimu, kuriu kelti tau neleidzia tavo siaura zydu religijele.. Todel kai tokie zmones man kalba apie sypseneles ir vargsiukus, man paprasciausiai ju buna gaila..
Sitie Augusto zodziai puikiai tiktu mano pradetoje temoje 'Kodel tikintieji tokie arogantiski?'
Kaltinimas tikslu gyvenime neturejimu, laikymas kitu vargsiukais ir 'geranoriska sypsenele' yra arogancijos virsune. Ypac, kai tai sako zmogus, nepazistantis to, su kuo kalba. Zmogau, kad tu zinotum, kiek pvz 'geresnes kokybes' morales filosofai yra prifilasofave uz senoves zydu ribu... Kiek milijonu kartu sudetingesnis pasaulis, nei jy piesia senoves zydu rasliava, kuria tu apriboji savo pasauleziura.. Kiek yra svarbiu buties klausimu, kuriu kelti tau neleidzia tavo siaura zydu religijele.. Todel kai tokie zmones man kalba apie sypseneles ir vargsiukus, man paprasciausiai ju buna gaila..klausiu
O ta galybė žmonių, kurie gyveno be tikėjimo į pomirtinį gyvenimą, man regis, kažkaip bijojo gyventi.
Ar tikrai? Kas labiau bijo - tie, kurie zvelgia realybei i akis, mato, kad yra tik nereiksminga dulke visatos platybese, ir sutinka mirti kaip neisvengiamybe, ar tie, kurie taip bijodami visam laikui isnykti, bando isivaizduoti pomirtinius gyvenimus ir jais nepaprastai besirupinancius dievus? 
Ar tikrai? Kas labiau bijo - tie, kurie zvelgia realybei i akis, mato, kad yra tik nereiksminga dulke visatos platybese, ir sutinka mirti kaip neisvengiamybe, ar tie, kurie taip bijodami visam laikui isnykti, bando isivaizduoti pomirtinius gyvenimus ir jais nepaprastai besirupinancius dievus? 
Augustas
Zmogau, kad tu zinotum, kiek pvz 'geresnes kokybes' morales filosofai yra prifilasofave uz senoves zydu ribu... Kiek milijonu kartu sudetingesnis pasaulis, nei jy piesia senoves zydu rasliava, kuria tu apriboji savo pasauleziura.. Kiek yra svarbiu buties klausimu, kuriu kelti tau neleidzia tavo siaura zydu religijele.. Todel kai tokie zmones man kalba apie sypseneles ir vargsiukus, man paprasciausiai ju buna gaila..
HM, man mano religija kaip tik padeda kelti visus įmanomus žmogui klausimus ir drąsiai ieškoti į juos atsakymo. Padeda nebijoti net aiškiai neteisingos ir destruktyvios kritikos bei šmeižto ir melo, kurių iki atsivertimo į krikščionybę bijojau labiau nei velnias kryžiaus. Padeda itin domėtis mokslo pasiekimais ir drąsiai juos taikyti kasdienybėje ir darbe ir dar daug ką teigiamo daryti, ko Jūs, panele Klausiu, net įsivaizduoti nedrįstat.
HM, man mano religija kaip tik padeda kelti visus įmanomus žmogui klausimus ir drąsiai ieškoti į juos atsakymo. Padeda nebijoti net aiškiai neteisingos ir destruktyvios kritikos bei šmeižto ir melo, kurių iki atsivertimo į krikščionybę bijojau labiau nei velnias kryžiaus. Padeda itin domėtis mokslo pasiekimais ir drąsiai juos taikyti kasdienybėje ir darbe ir dar daug ką teigiamo daryti, ko Jūs, panele Klausiu, net įsivaizduoti nedrįstat.

Forumas uždarytas!
© Lietuvos krikščionių studentų bendrija | Kontaktai: info@lksb.lt